Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van Magyarországon hogy...

Miért van Magyarországon hogy csak a felsőbb társadalmi osztályok segítik a gyerekeiket ha már nagyobbak, a középosztály és az alatt pedig a gyereknek magának kell megküzdenie mindenért?

Figyelt kérdés

Én 28 éves vagyok, de már jó 10-14 évvel ezelőtt is az iskolában azt vettem ésszre az osztálytársaim között hogy a gyerek addig kell amig pici óvodáskorú és amikor nagyobb lesz “mehet a levesbe”. Nem foglalkoznak vele, nem támogatják anyagilag. Menjen el dolgozni, keresen maga és próbáljon megélni és tanulni a maga erejéből 16-18 évesen.

Közben a felsőbb társadalmi osztályokból kikerülő gyereket tanítatják a szülők, félre tesznek nekik, lakást/autót vásárolnak nekik.

A szegényebb rétegekben pedig a legminimálisabb törekvés sincs meg arra hogy a gyereküket segítsék. Menjen el dolgozni aztán teremtse meg magának. Nem gondolkodnak bele mekkora előnnyel indul az életben egy gazdagabb gyerek és mekkora hátránnyal a szegény.

A szegényeknek csak addig cuki a gyerek amig gügyög és egy kiflivel elvan az állami oviban?

2019. jan. 12. 14:52
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
22%
A kerdes melyik resze utal arra h a szulo szivesen ad es tamogat?
2019. jan. 12. 18:50
 22/34 anonim ***** válasza:
79%
#21 A te kommentedre reagáltam ezzel, nem a kérdésre.
2019. jan. 12. 18:51
 23/34 anonim ***** válasza:
68%
A gyereknek nem kell mindent a valaga alá rakni (nem fogja megbecsülni), sokkal egyszerűbb életképesre nevelni...
2019. jan. 12. 21:55
 24/34 anonim ***** válasza:
80%

Ezzel nem ertek egyet-bar lehet, csak en vagyok nagyon szerencses.

Nagyon szegeny csaladbol szarmazom, de a lehetosegeinkhez kepest mindent megkaptam.

pl. konyv, ha tetszett valamilyen, anyukam kisporolta ra a penzt valahogy.De kb minden igenyunkkel igy voltunk (van egy idosebb testverem)

Igaz, hogy nem azonnal, hanem volt, h honapokkal kesobb, de megkaptuk.

Egyetemre jarasomat is tamogattak.

Igaz, ha pl nem vettek volna fel allamira+ nem kaptam volna mindig tanulmanyi osztondijat, kb lehetetlen lett volna, de megoldottuk. (eleg komoly es nehez szakra jartam, diakmelora nem tudtam menni.)

Pl bulikazni stbre sosem futotta a heti penzembol (3500+buszjegy), de mindent megkaptam.

Mindezt ugy, hogy anyukamnak 8 altalanos, apukamnak szakmunkas vegzettsege van es egy kis szutykos, 400 fos falubol szarmazom.

2019. jan. 12. 22:11
 25/34 anonim ***** válasza:
83%
Az én szemszögemből igaz amit leírtál. Mindkét szülőm értelmiségi (mérnök és gyógyszerész), akik mindenben támogatta, amiért hálás is leszek nekik örökké. Komolyabb összegeket elköltöttek rám, főképp az iskoláztatásomra. Mindent biztosítottak hozzá, nekik köszönhetem a jelenlegi helyzetem. Ezek mellett egy lakást is kaptam tőlük, mivel a testvéremnek és nekem születésem óta végig félre lett rakva valamennyi pénz + jó befektetések, így jött össze a terv. Apának sose az volt a nézőpont, hogy mi mennyibe kerül, mert ő tudta mit jelent nélkülözni és nekünk mindent biztosítani akart. Nem hiszem, hogy rossz ember lennék, mert ezeket elfogadtam.
2019. jan. 13. 16:09
 26/34 A kérdező kommentje:

Gratulálok utolsó, ez lenne a normális szemszög a megfelelő támogatás megadásához.

De, amint leírtad a szüleid értelmiségiek effektíve középosztály. Valahol bizonyítod a kérdésem: sajnos csak a közêposztaly aki valójában segíti a gyerekét.

2019. jan. 13. 20:37
 27/34 A kérdező kommentje:

Örülök hogy vannak olyan pêldák ahol a kevésbé tanult szülő is segítette a gyerekét erejéhez mérten.

Sajnos, nem olyan gyakori mindez.

2019. jan. 13. 20:39
 28/34 A kérdező kommentje:

17# Gondolom téged a kommunizmus taníthatott INGYEN, a kollégium INGYEN volt, AZONNAL lett munkád diploma utan, SZOCIÁLIS UTON INGYEN lakásod

Nah, ezek az idők lassan 30 éve lejártak. Most légy okos

-tandíjjal

-több tízezres /százezres albérletárak mellett

-relatív drága megélhetés mellett

-alacsony bérekkel diploma nélkül

2019. jan. 13. 20:47
 29/34 A kérdező kommentje:
2019. jan. 13. 20:50
 30/34 anonim ***** válasza:
19%
A kommunizmus Magyarorszagon 1989ben veget ert. 7eves voltam ekkor. Inkabb be gondolkodj, nem megy ez neked.
2019. jan. 14. 04:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!