Miért van Magyarországon hogy csak a felsőbb társadalmi osztályok segítik a gyerekeiket ha már nagyobbak, a középosztály és az alatt pedig a gyereknek magának kell megküzdenie mindenért?
Én 28 éves vagyok, de már jó 10-14 évvel ezelőtt is az iskolában azt vettem ésszre az osztálytársaim között hogy a gyerek addig kell amig pici óvodáskorú és amikor nagyobb lesz “mehet a levesbe”. Nem foglalkoznak vele, nem támogatják anyagilag. Menjen el dolgozni, keresen maga és próbáljon megélni és tanulni a maga erejéből 16-18 évesen.
Közben a felsőbb társadalmi osztályokból kikerülő gyereket tanítatják a szülők, félre tesznek nekik, lakást/autót vásárolnak nekik.
A szegényebb rétegekben pedig a legminimálisabb törekvés sincs meg arra hogy a gyereküket segítsék. Menjen el dolgozni aztán teremtse meg magának. Nem gondolkodnak bele mekkora előnnyel indul az életben egy gazdagabb gyerek és mekkora hátránnyal a szegény.
A szegényeknek csak addig cuki a gyerek amig gügyög és egy kiflivel elvan az állami oviban?
Ezzel nem ertek egyet-bar lehet, csak en vagyok nagyon szerencses.
Nagyon szegeny csaladbol szarmazom, de a lehetosegeinkhez kepest mindent megkaptam.
pl. konyv, ha tetszett valamilyen, anyukam kisporolta ra a penzt valahogy.De kb minden igenyunkkel igy voltunk (van egy idosebb testverem)
Igaz, hogy nem azonnal, hanem volt, h honapokkal kesobb, de megkaptuk.
Egyetemre jarasomat is tamogattak.
Igaz, ha pl nem vettek volna fel allamira+ nem kaptam volna mindig tanulmanyi osztondijat, kb lehetetlen lett volna, de megoldottuk. (eleg komoly es nehez szakra jartam, diakmelora nem tudtam menni.)
Pl bulikazni stbre sosem futotta a heti penzembol (3500+buszjegy), de mindent megkaptam.
Mindezt ugy, hogy anyukamnak 8 altalanos, apukamnak szakmunkas vegzettsege van es egy kis szutykos, 400 fos falubol szarmazom.
Gratulálok utolsó, ez lenne a normális szemszög a megfelelő támogatás megadásához.
De, amint leírtad a szüleid értelmiségiek effektíve középosztály. Valahol bizonyítod a kérdésem: sajnos csak a közêposztaly aki valójában segíti a gyerekét.
Örülök hogy vannak olyan pêldák ahol a kevésbé tanult szülő is segítette a gyerekét erejéhez mérten.
Sajnos, nem olyan gyakori mindez.
17# Gondolom téged a kommunizmus taníthatott INGYEN, a kollégium INGYEN volt, AZONNAL lett munkád diploma utan, SZOCIÁLIS UTON INGYEN lakásod
Nah, ezek az idők lassan 30 éve lejártak. Most légy okos
-tandíjjal
-több tízezres /százezres albérletárak mellett
-relatív drága megélhetés mellett
-alacsony bérekkel diploma nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!