Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megengednétek, hogy a 16 év...

Megengednétek, hogy a 16 év körüli lányotok 45 ezer Forint körüli értékben vegyen telefont a zsebpénzéből? (amit ajándékba kapott)

Figyelt kérdés
2019. jan. 8. 21:19
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
93%

Nincs még gyerekem, de nekem eszemben sincs olyan szabályt hozni, hogy meg kelljen engednem neki, hogy mit vegyen. Azt vesz amit akar, max tanul belőle, ha koppan. Javaslatot viszont tennék.

Én szeretek mindent úgy vásárolni, hogy a legjobb ár-érték arányú terméket szerezzem be. Ha van rá, akkor megtoldanám a pénzét, ha nincs, akkor megkérném, hogy várjon amíg nem tudok még bele adni. Inkább néznék egy prémium kategóriát, amit évekig tud használni anélkül, hogy elavulna. (nekem az 5 éves "zászlóshajó" telefonom most érett meg a cserére)

Természetesen, ha nincs lehetőség drágább telefont venni, akkor az is jó lesz.

2019. jan. 9. 07:28
 22/30 anonim ***** válasza:
53%

Én most vettem magamnak egy Meizu M6 Note-t, ilyesmit, csak 32 GB tárhellyel:

[link]

Szerintem ár/érték arányban az egyik legjobb márka mostanság.

2019. jan. 9. 12:11
 23/30 anonim ***** válasza:
92%
Saját pénzével azt csinál amit akar.
2019. jan. 9. 14:53
 24/30 anonim ***** válasza:
88%

Persze. A mai világban már alap, hogy ott az okostelefon a zsebbe. És a nagyon olcsók nem érik meg, lefagynak, hamar lemerulnek, gagyi a kamerájuk.

Megengednem, hogy vegyen, az ajándék pénzéből amúgy is azt vesz, amit akar

2019. jan. 10. 09:53
 25/30 anonim ***** válasza:
86%

Értelmetlen a kérdés. A SAJÁT pénzéből miért kellene "megengedni", hogy vegyen bármit is?

Egy 10-est még hozzá is pótolnék, hogy picit jobbat vehessen.

2019. jan. 10. 10:00
 26/30 anonim ***** válasza:
90%

#28, köszi, teljesen jól működik, és úgy tűnik, 1 hetet is kibír 1 töltéssel - igaz nem túl intenzív használat mellett, n.b. telefonálok rajta, nem köldökzsinórnak használom.

Kérdező, ahogy itt többen írták, maga a kérdés is értelmetlen, mert nem kell senkitől semmiféle engedély arra, hogy az ember a saját pénzét költse. (még a Ptk szerint se 14 év felett, pár kivétel van, pl. az ingatlan vásárlás)

2019. jan. 10. 11:31
 27/30 anonim ***** válasza:
83%
Igen. Ha sajét pénze, és nem veszélyes dologra költi (fegyver, drog, szteroidok stb.), akkor költse. Ha rosszul dönt, ezzel is megtanulja kezelni a pénzt.
2019. jan. 12. 12:59
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
A pénzt ajándékba kapta. Miért ne vehetne? Hogy mikor és jhogy használja, rajtad is múlik, hiszen annak "rezsije" van, havi díj, vagy feltöltési díj. Na, meg hogy észszerűen használja, vagy fb-ozni, játszani akar-e vele. Te neveled, rajtad múlik.
2019. ápr. 19. 18:38
 29/30 anonim ***** válasza:

Igen, arra költi a zsebpénzét, ha akarja.

De én inkább arra biztatnám, hogy gyűjtsön még egy kicsit, vagy kipótolnám a pénzt, hogy ne ilyen nevenincs telefont kelljen vennie.

2019. ápr. 19. 22:50
 30/30 anonim ***** válasza:

# 14 Húú, de buta vagy basszus. De az ilyen embereket lehet jól lehúzni. :)

Pont, hogy szolgáltatónál jóval drágább egy telefon végül, mint függetlenül megvenni.

2019. ápr. 20. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!