Tönkreteszi magát a fiam de nem tudom mit csináljak?
Biztos nem hagynám, hogy tönkre tegye az életét. Ott van az agrármérnök szak, mezőgazdasági annyi féle van agrár területen. Ne hagyd hogy semmibe vesszen a fiad. 16 évesen megy tönkre.
Ahhoz, hogy kertészkedjen, termeljen kell ám végzettség, tudás is. Festőként ezt nem szerzi meg. Még nincs késő, hogy visszemenjen gimibe és tanuljon.
Én is támogatnám.
Nem kell mindenkinek diploma.
Sok huszonéves otthon ül anyu nyakán diplomával mert büdös neki a munka.
Tanulni még tanulhat később is.Ha ezzel akar foglalkozni mondjátok el neki milyen végzettségre lehet szüksége, esetleg érettségi után olyan szakra menjen ami előrébb viszi ezen a területen.
Én örülnék neki ha szorgalmasabb lenne a fiam.
Mondjuk segíthetnétek, támogathatnátok anyagilag. Nyilván azért dolgozik ennyire keményen, mert szüksége van a pénzre. Miért nem szálltok be annak a teleknek az árába, hogy hamarabb összegyűljön a pénze rá? Lehet hogy akkor nem kellenje agyonhajszolnia magát.
Nagyon fiatalon tönkre fog menni az egészsége. Most hiába elszánt, és ambiciózus, ha 30-40 éves korára rokkant nyugdíjas lesz, mert tönkremennek az ízületei, csontjai a sok fizikai munkától.
Valamint nem ártana tényleg arról is beszélgetni vele, hogy foglalkozzon inkább a tanulással, hogy és tanuljon ki egy jó szakmát, amit a gazdálkodásban is hasznosíthat. Ameddig tanul, támogassátok, hogy ne kelljen dolgoznia, és az iskolára koncentráljon.
Kérdezz meg másokat is, hátha csak Te ítéled meg úgy, hogy tönkremegy a munkában!
az én nagymamám pl. mindent megpróbált, hogy ne táncoljak, mondogatta, hogy kikészülök, elfáradok, és kárt teszek a testemben, stb., de ez egyáltalán nem közelítette meg a valóságot.
Ha más, pl. gyerekorvos szerint is túlterheli magát (vérképet fog nézetni), akkor ez munkamánia, akkor addiktológushoz kell irányítani.
eloszor is gratulalni szeretnek a fiadnak.
en mikor 16 eves voltam, kb az ivás es bulin kivul nem tul sok mindent csinaltak az osztslytarsaim.
És azóta még rosszabb lett a világ.
Tehát ha O erre vagyik, tamogasd! Es ha erot vennel es kifizetned azt a nyamvadt telket? Onnan tudna dolgozgatni.
Sokszor a szimpla munkat vegzo emberek boldogabbak es nem elbizottak.
A flausi eletnel.egeszsegesebb pedig nincs is.
Egy varosban elo dolgozó adózó.
Jó Napot!
Van ennek néhány pozitív oldala is. Minden sikeres ember korán kel, szinte egész életében hogy dolgozzon. Most lehet nagyon keményen meghuzza. De később mikor maga ura lessz, szerintem minden rendben lessz. Igazán becsülendő hogy a fiad maga talpán áll, ilyen fiatalon ennyi fizikai munkát elvegez. Arról nem is beszélve hogy rengeteg öreg arról számol be hogy fiatalon mennyit dolgoztak stb... És makk egészségesek. Megertem hogy ezt nehéz lehet végig nézni mert 16 éves, azt sem merem állítani hogy minden képp jót tesz neki. De talán nem biztos hogy jó ötlet lenne a munkajatol távol tartani. Próbálják meg támogatni hogy ezeken túl legyen. Abban biztos vagyok hogy ha már most van esze, akkor később is lessz, és nem fog élete végéig füvet nyírni, meg mi egyéb munkát végezni. El tudom képzelni azt is, hogy ez egy a fele rangletta amit szemmel láthatóan szelsebesen mászik meg. Én nem tudom mit csinálnék a helyében de büszke lennék rá. Erre nem is tudom van e közép út. Ha valaki ilyesmire érez hivatast azt csak úgy lehet csinálni ha minden nap dolgozik, egy életen át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!