Miért csinálja ezt édesanyám?
Idén kezdtem az egyetemet, de rájöttem, hogy a szak, amit választottam teljesen hidegen hagy. Szeptemberben egy teljesen más irányú szakra szeretnék járni, ahova le is adom a jelentkezésemet. A problémám az, hogy édesanyámnak mikor ezt közöltem, hogy csalódtam és egyáltalán nem nekem való és nem is megy ez a szak, azóta nem beszél velem. A vizsgaidőszakot elvégzem, megcsinálom a vizsgáimat, de a 2. félévet nem szeretném folytatni.
Bátyám 3 éve ugyanezt tette, őt támogatta, mondta neki, hogy tényleg nem neki való... velem miért teszi ezt?
Nagyon jó kapcsolatunk van/volt pedig, mindig mindent megbeszélhettünk egymással.. Édesapám elfogadja, támogat, de anyu hozzám se szól, köszön és ennyi.
Szeretnék tanulni, de ha van rá lehetőségem, akkor addig váltanék, amig nem késő... Ekkora baj lenne ez?
Bátyámat a mai napig támogatja, és helyesli, hogy váltott, nálam miért nem teszi?
Miről, mire mégy át?
Mondjuk orvosiról, andragógiára, presztizs szakról valami büfészakra?
Lehet ez bántja?
A bátyádnál még elviselte a csalódást, nálad már nem bírja, hogy másik gyereke is kudarcot vall?
Vagy egyszerűen téged nem szeret annyira.
Lehet, az a baj, hogy egy fél évet otthon láblógázol? És mi van, ha nem vesznek fel a másik szakra? Akkor két szék közül a pad alá.
Lehet, megértőbb lenne, ha úgy tálaltad volna, hogy elvégzed a második félévet is, és HA átvesznek, akkor hagyod abba. Abban lenne ráció, ez így tényleg elég elhamarkodott döntésnek tűnik, hogy még nem is jelentkeztél az új helyre, de ezt már nem csinálod tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!