Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jó dolog lenne a...

Szerintetek jó dolog lenne a születendö gyermeket születèsétől fogva beszèlnèk hozzá angolul, németül, franciául és olszul?

Figyelt kérdés
Mert akkor anyanyelvü szinten beszélné ezeket a nyelveket.
2019. jan. 4. 17:52
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%

Anyanyelvi szintem meg a nyelvtanarok se beszelnek.

Es csak keveri a szavakat, az en gyerekeim ossze vissza keverik a magyart az angollal, pedig mindketten magyarul beszelunk hozzajuk, angol csak mesekben van.

2019. jan. 4. 19:09
 12/27 anonim ***** válasza:
48%
Szerencsétlen gyerek még a világra sem jött, de már el van ostobán tervezve, hogy tanulnia kell öt nyelvet. Milyen elvárásaid lesznek később?? És ha baj lesz az értelmével? Ha nem azt akarja, amit ti erőltettek, mi lesz? Szülsz mégegyet?
2019. jan. 4. 19:27
 13/27 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk a tesóm gyerekei három nyelvűek. Tesóm magyarul, párja spanyolul, és mindketten angolul, mert egymással is angolul beszélnek.

Ők kértek tanácsot annak idején, és több helyen is azt tanácsolták, bátran beszéljenek hozzájuk 3 nyelven, de arra figyeljenek, hogy ugyanazt a nyelvet mindig ugyanabban a helyzetben használják. Mivel fürdetni mindig apuka fürdette, az spanyol volt, mesélni anyuka szokott, magyarul, egyébként meg nyilván az angol volt az alap.

ÉS nem zavarta össze, 4-5 éves kora körül már nem figyeltek erre, akkor mindkét szülő simán bármikor anyanyelvén beszélt vel.

2019. jan. 4. 19:37
 14/27 anonim ***** válasza:
43%
Nem. Ezt úgy szokták hogy például az anya magyarul beszél vele az apuka németül és akkor csak így ne összevissza. Ilyen esetben az apa ne szóljon hozzá magyarul.csak nemetül.de felesleges egyébként unokatesómnak felsőfokú nyelvvizsgára van 18 éves és nem beszéltek hozzá idegen nyelven gyerekkorában.
2019. jan. 4. 20:17
 15/27 anonim ***** válasza:
83%
Nekem csak édesanyám magyar, apukám horvát és Németországban nőttem fel. Mindhárom nyelvet kiskoromtól kezdve anyanyelvi szinten beszélem. Soha nem kevertem össze őket. Ha JÓL, tehát helyesen beszélnek a gyerekkel és rendszeresen használja a nyelveket akkor NEM lesz gond :)
2019. jan. 4. 20:26
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Azon a nyelven beszélj vele, amelyik a TE anyanyelved a felsorolt négyből (gondolom a magyar ne az, legalábbis az írásodból ítélve azt nem beszéled te sem anyanyelvi szinten).
2019. jan. 4. 20:55
 17/27 anonim ***** válasza:
*nem az
2019. jan. 4. 20:56
 18/27 anonim válasza:
25%

1-es vagyok, nem tudom miért lettem lepontozva...

"apa ne szóljon hozzá magyarul.csak nemetül.de felesleges egyébként unokatesómnak felsőfokú nyelvvizsgára van 18 éves és nem beszéltek hozzá idegen nyelven gyerekkorában"

Ekkora retardáltat... Nyilván, mert magyarok, de én az egyik legjobb lehetőségnek tartom az életben, amit valaki a gyereke jövőjéért tehet, b@r nehéz tartani.

"gondolom a magyar ne az, legalábbis az írásodból ítélve azt nem beszéled te sem anyanyelvi szinten"

Ezen szakadtam, de igazad van, maga a kérdés sem értelmes.

Erről szakirodalmak is vannak, ezt tudnám ajánlani: [link]

Náluk az óvónők állították le a 3 nyelvről, szerintem helytelenül, mert ovi végére, mint ahogy írták beállt volna.

2019. jan. 4. 21:33
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

18-as!

Gondolod, ha a kérdező akkora koponya lenne, hogy 5 nyelven beszél anyanyelvi szinten, akkor itt kérdezősködne? Az kevés ahhoz, hogy egy gyereket tanítson idegen nyelvre, hogy van 2 alapfokú nyelvvizsgája, plusz két nyelvből ragadt rá valami még egy pár hónapos munka során. Az anyanyelvi szint nem az, hogy boldogul vele külföldön. A hangképzésben az ajkaknak, nyelvnek, orrüregnek, és sok másnak is szerepe van, és ahány nyelv, annyi technika van erre, amit mindenki a szüleitől tud elsajátítani. Ezt szinte lehetetlen iskolákban megtanulni, de külföldön is évtizedekig kell élni ahhoz, hogy pl. egy angol ne vegye észre, hogy külföldi. Nekünk tűnhet tökéletesnek, de attól nem az, és ilyen nyelvtudással nem érdemes tanítani a gyereket. Ennél tényleg jobb angol nyelvű meséket nézetni.

2019. jan. 4. 22:10
 20/27 anonim ***** válasza:

Mind a 4 (magyarral együtt 5) nyelven egyidőnben? Háát…

Kint éltek Belgiumban.

A suliban angolul tanul pl a gyerek. Meg németül plusz pár órában. Mellette ti otthon magyarul beszéltek hozzá. Szerintem ennyi elég.

2019. jan. 4. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!