Mi az, ami miatt kitagadnád a gyermekedet?
Ha egy érzéketlen szociopata lenne, akiben semmi szeretet, szó szerint. Az a baj, hogy ha meg van rá a hajlam és öröklődik, ott ette meg a fene, bármilyen körülmények között is.
Bár nem tudom, mennyire rémlik a Beszélnünk kell Kevnről c. film, de abban azt taglalták, hogy ezt kihozhatja egy érzelem mentes, rideg nevelés is.
Én kettébontanám ezt a témát.
Ha mentálisan sérült, beteg emberről beszélünk, aki valamiért képtelen a társadalomban létezni, mert agresszív, gyilkos, szadista hajlamú stb, akkor gondoskodnék róla, hogy legyen elzárva másoktól, mert úgy vélném az én felelősségem lenne, hogy ne okozzon kárt mások életében, tehát elmegyógyintézetbe záratnám, vagy ilyesmi. Nem tudom pontosan hol kezelik ezeket az embereket. Ezt nem nevezném klasszikus értelemben kitagadásnak, de nem is tekinteném igazán a családom részének.
Ha egy mentálisan ép emberről lenne szó, akinek tegyük fel minden szeretetet, támogatást, törődést megadtam, egész élete során, és rengeteg lehetőséget biztosítottam számára az életben való boldoguláshoz és ő ezzel valami oknál fogva visszaélne, ezzel veszélyeztetve a családi élet békéjét, fennmaradását, akkor kitagadnám (pl: drogfogyasztás, durva alkoholizmus, durván élősködő magatartás, stb).
De olyanok miatt semmiképp, hogy elront valami nagy lehetőséget az életében, saját hibájából, vagy kifejezetten hálátlan/bunkó egy rokonnal. Nem hagynám ezeket szó nélkül, de úgy gondolom ezek inkább nevelésbeli kérdések, kitagadást azért nem érdemel.
Soha nem tagadnám ki.
Bármi rosszat tesz az a szülő hibája, mi rontottunk el valamit, figyelem, szeretethiány,bántalmazás,stb
Viszont ha beteg arről se mi se ő nem tehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!