Miért nem örült az ajándéknak?
Hát az 5 éves fiam sem örült volna ezeknek. Verdákat már nem szereti, nagy fiú már hozzá azt mondja. A repcsik is ez a kategória.
Nem írtatok levelet a jézuskának vagy annak aki az ajándékot hozza?
Egy telefont nyomkodó 5 évesnek ezek nem ajándékok.
Az én kisöcsém is 5 éves, most karácsonyra amiket kapott, mindennek örült nagyon, sorra bontotta ki őket és mindenen csillogott a szeme és örömködött rajtuk. A kedvencei az autók és a legók! Sok kisautót kapott, azoknak is nagyon őrült és a legokat is össze szerelték már párommal. De a gyurmának, és a ruháknak is örült, akkor is ha nem rogton azokkal kezdett el foglalkozni/játszani. Az én öcsémnek saját tabletja, telefonja nincs, de szokott azért velük játszani néha, bár szerintem azért az túlzás lenne NAGYON, ha ovi után rogton azt nyomogatná. Úgyhogy szerintem itt van a kutya elásva, azért nem kötik le a ti ötéveseteket ezek a kézzel fogható játékok, már nem tologatja az autókat az autópályás szőnyegen mert neki az már nem elég inger, ha az autóversenyzők appokhoz van szokva. :(
“Csak ennyi ajándék” meg nekem kicsit fura.. arra következtet, hogy máshol kap 10 félét (de lehet több embertől), és nem érti hogy ti csak ketten vagytok miért nincs annyi a fa alatt.
Kitartás, nem lesz könnyű dolgotok ha ilyen elkényeztetett a gyermek. :/
Kedves 11. Válaszoló, ugyan minek örül a te “nagyfiad” 5 évesen ha az autók túl gyerekesek neki? Emberek egy 5 éves kisfiúról van szó!!!
Kérdező, szerintem szép ajándékokat adtatok. Mivel nem a te gyerekedrol van szó, ezért túl sok beleszólásod nincs a nevelesbe, a kedves szülők majd megisszak a levét a dolognak.
Ha én lennék az anyja a gyereknek, az biztos nem tette volna zsebre azt, amit tőlem kapott volna, lehet utána lett volna ra oka hogy utalja a karácsonyt haha. :D
Viccen kívül a legjobban magát a kisfiút sajnálom, mert a szülei nem tanítottak meg értékelni és örülni az apró dolgoknak.
5 éves, most kellene leginkább megnevelni, hogy mi illik és mi nem. Pl. hogy nem illik ajándék miatt hisztizni, örülni kell, mert az ajándékozó szándékát kell nézni, amivel jót akart.
Persze, azért az se kell figyelmen kívül hagyni, hogy a gyerek mit szeretne. Ha ajándékozok, akkor olyan dolgot kell és érdemes, aminek a megajándékozott örül, és nem szerintem jó és hazsnos. Ha megkérdeztétek, hog yminek öürlne, volt lista, vagy csak ismeritek, akkor tudni kellett volna, hogy mivel szereztek neki örömöt. Ha nyomkodós sz...okkal, akkor azzal, és nem kirakóval :S
Jaj, válaszolók, nem kell ennyire rátámadni egy kisgyerekre, mert 5 évesként 5 éves szintjén van. :D
Az én mostohahúgom ennyi idősen szintén Karácsonykor vágott le egy hisztit; apám és a mostohaanyám kitalálták, hogy a szokástól eltérően vacsora után (és nem előtt) jön meg a Jézuska. A mostohahúgom pedig végig sírta a vacsorát és üvöltötte, hogy utálja a Karácsonyt.
Ez egy természetes reakció ennyi idősen; még nem értik, hogy ez a "Szeretet ünnepe" - így csak annyit fognak fel, hogy várni kell az ajándékra vagy, hogy nincs annyi ajándék mint tavaly, vagy, hogy eddig mindig az volt a fa alatt, amit kértek, most pedig nem. Ettől meg átmenetileg dühösek lesznek és olyanokat mondanak, amit nem gondolnak komolyan. :D (Mint amikor a kisgyerek rákiabál az anyjára, hogy "Akkor utállak Téged!".)
Hogy mit tehetnétek, kérdező? Semmit; az adott szituációban rá kell szólni, hogy ilyet nem mondhat, majd sarokba állítani, a szobájába küldeni vagy ahogy szoktátok büntetni, aztűn élni tovább az életetewket. Nem lehet ezt a fejébe verni, hogy márpedig a Karácsony a szeretet ünnepe; majd kinövi magától - Ti most még csak nevelgethetitek azzal, hogy ha csúnyán beszél vagy rosszul viselkedik akkor annak következményei lesznek.
Nem kell aggódni, nem fog mély nyomot hagyni benne, nyáron nem fog depressziósan feküdni az ágyban, hogy a fa alatt csak 2 ajándék várt rá. :D
*ilyen, szülei
Nekem is kellene új telefon 🤣
Ja, hogy az anyja felhergelte, majd apád vesz tabletet, meg telefon.
Akkor teljesen érthető a gyerek kiakadása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!