Kérnétek pénzt a gyereketek párjától ebben az esetben?
És igaz, hogy a világítás, tv-használat miatt például nem megy el több pénz, mert ha ketten ülnek egy kivilágított, meleg szobában, és nézik a tv-t, akkor is ugyanannyi fogy, mint ha hárman vannak. De mivel hárman vannak, mégiscsak ehhez mérten illene fizetni.
Különösen hiszen ez a fiú azzal, hogy nálatok van, megtakarítja mindazt a pénz, amit ő fizene a saját otthonában, hiszen azokon a napokon, az ő lakásában nincs felkapcsolva a villany, nem megy a tv.
Hát, ez egy nehéz kérdés. Ha rosszul állnánk anyagilag és ténylegesen megterhelő lenne a fogyasztása, akkor esetleg lehet, hogy kérnék pénzt, bár inkább akkor is csak szólnék, hogy mondjuk kaját vegyenek maguknak vagy valamilyen módon járuljon hozzá. Ha a lányod már eleve fizet, akkor én azon felül már nem kérnék többet.
Nekem amúgy két felnőtt lányom is van és mindkettőjük párja gyakran alszik/aludt nálunk hétvégente. Az idősebb már nem velünk él, viszont nála is ugyanaz volt a helyzet, mint most a kisebbiknél. Az igazság az, hogy bennünk soha nem merült fel, hogy bármit is kérjünk tőlük. Egyrészt nem is volt rá szükség, mert szerencsére jól állunk anyagilag, tehát anyagilag sem megterhelő a jelenléte és nem hiányzott az a pár ezer forint. Másrészt pedig azért nem volt akkora mértékű a fogyasztása, hogy megterhelő legyen, tehát pl. az a pár liter víz, amit elhasznált vagy az a plusz egy tányér leves vagy szendvics stb....szerintem nem számít. Valamint, ha úgy alakult akkor a másik család is ugyanúgy szívesen vendégül látta a lányaimat, szóval kb. kvittek voltunk. Én sosem kértem tőlük pénzt és a jövőben sem fogok, szerintem normál körülmények között (ahol tényleg nem kell nagyon spórolni és minden apró kiadást átszámolni) ez túlzás.
Mikor a párommal megismerkedtünk, 2 szer aludtam náluk 1 hónapban hétvégén.
Ez kb durván fél óra vízhasználatot jelentett összvissz, mert pár perc alatt lezuhanyzom, +fogmosás. 4-5 szelet kenyér, szalámi, sajt paprika, vmi zöldség általában, 1-1 alma vagy banán, ebéd az én részemről durván 2000 ft lehetett vagy még annyi se. Tévét nem néztünk, a lámpát addig kapcsoltuk fel mig beágyaztunk, és eltaláltunk az ágyig. Nem hinném, h megterhelő lettem vna, és szomorú lettem vna ha a szülei így állnak hozzám, h aludjunk máshol, meg mama hotel, minek jövök mindig oda. Mindketten huszonéves éveink elején voltunk, a párom még egyetemre járt. Összeházasodtunk, és persze most már külön élünk. A jövőben, ha lesz saját házunk, természetesen jönnek majd a szülei hozzánk, hétvégékre. A távolság miatt itt alszanak majd. Kérjek majd én is rezsit? Azt gondolom ennyi vendéglátás belefér. Természetesen, ha kértek vna pénzt, adtam volna a részemet. Ha úgy érzed neked szükséged van rá, kérd el nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!