Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen apa az ilyen? Adóság,...

Milyen apa az ilyen? Adóság, alkohol, nyugtatók?

Figyelt kérdés
Édesanyàm januárban meghalt. :( azóta apàm megbolondult teljesen. A nyugdijjàt elissza, elherdàlja. Nyugtatózik. Anyu halàla utàn 2 hónappal màr baràtnője volt. Màr nincs mert szerencsétlen öregasszony se birta sokàig elviselni.nem örököltünk semmit, ugyanis a hàzon több adóság van mint amit ér, ezért visszautasitottunk mindent. Követelőzik, hogy mi fizessük a hiteleket, amiből sose làttunk egy Ft ot sem. Máskor felhív sirva meg beàllva hogy amiert egész életében dolgozott hàz az àllamé lesz ha meghal. Hàt sajnos igen, mert 3 an vagyunk testvérek de egyikőnk se vàllalja a több millios adosàgot. Én màr gondolkodtam rajta, hogy még a kapcsolatot is megszakitom vele, mert àllandóan csak a cirkuszt csinàlja. De csak az apàm nem hagyhatom teljesen magàra, még ha igazàbol nincs is szügsége rànk.
2018. dec. 13. 11:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
Milyen apa? Olyan, aki osszeroppant a felesége elvesztése miatt. Sokat nem kell rajta csodálkozni
2018. dec. 13. 11:38
 2/15 anonim ***** válasza:
74%

ha vissza lett utasitva akkor nem kell semmilyen hitelt kifizetni.

ahelyett hogy meg ti is belerugtok allnatok inkabb melle es segitenetek atveszelni ezt az idot.

2018. dec. 13. 11:43
 3/15 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy összeroppant de nem anya miatt. Azóta is őt szidja az adósàgok végett, meg hàt szinte még el sem temettük de màr uj tàrsat keresett. Most is azon van hogy talaljon egy màsik nőt, hirdetéseket ad fel meg ilyenek.
2018. dec. 13. 11:43
 4/15 A kérdező kommentje:
2. Mivel apu is adóstàrs mindenben, igy a hitelek és a fél hàz is ràszàllt. Tehàt neki kellene fizetnie az adósàgot. Amit nem tud,de nem is akar.àlljunk mellette.. én probalok mellette àllni, de egy olyan ember mellett aki allandoan részeg vagy le van szedàlva nehéz. Itt a 2hónapos picilànyom. Én oda nem viszem, ő meg nem jön ide hiàba hivjuk. Naponta hívom mi van vele, de csak a "hülyeséget" hajtja. Kah es ugy autozik nap mint nap hogy alig van magànàl. :(
2018. dec. 13. 11:48
 5/15 anonim ***** válasza:
26%

Neki mar ez keso banat de ha olvassa valaki aki meg tanulhat belole: ilyen esetekre mindig biztositast kell kotni egymasra a hazastarsaknak, hogy ha az egyikuk elmegy, akkor a tulelo hazastars a biztositasbol le tudja zarni a hitelt.

megis mi mas miatt roppanhatott volna ossze? az hogy keres not nem mond ennek ellent, mindenki maskepp reagalja le, fel egyedul lenni, panik, gyorsan menekulni valahova valakihez...

2018. dec. 13. 12:32
 6/15 anonim ***** válasza:
19%

Es nem az a segitseg ha hivogatod. A segitseg ha ajanlasz neki egy tervet amivel helyre tudna jonni.

Ha a hitel tobb mint maga a haz, akkor sok megoldas nincs. Ha nem, akkor ugye van az hogy eladas, vegtorlesztes, es a maradekkal egy kisebb, megfizetheto egyszobas lakas - akar uj hitellel.

Ha nagy a haz: alberlo, tarsberlo (amennyiben lehetseges talalni arrafele) aki fizetne annyi lakbert amibol tudna a hitelt torleszteni.

Esetleg eladni eltartasi/eletjaradeki szerzodesert.

Lenyeg hogy ulj le es gondold at hogy te mit tennel a helyeben, mit tudna tenni?

es a javaslat kezdodjon azzal hogy apa, en szeretlek, segitek, ezt meg ezt lehetne/kene csinalni DE eloszor is tedd le az italt meg a nyugtatokat.

Aztan ha a tenylegesen segito szandeku kezet visszautasitja, onnantol mar tenyleg az o dolga.

2018. dec. 13. 12:36
 7/15 anonim ***** válasza:
64%
én megszakítanám vele a kapcsolatot. ne te vagy a felelős az életéért. hülyékkel meg az esetek nagy többségében nem lehet mit kezdeni.
2018. dec. 13. 12:49
 8/15 A kérdező kommentje:
A hitel kb annyi mint amennyit a hàz ér, de elég rossz helyen van, kis vàros elhanyagolt részén. A hàz is eléggé el lett hanyagolva belül. Elég lepusztult. Probaltunk màr albérlőt, de csak olyan költözik vele össze aki hasonló életvitelt él, az meg ugye nem fizet. Tudom hogy nem megoldàs hogy felhivom, de anyagilag nem tudom segiteni, sőt a kislànyomtol ugye nem is mozgok olyan szabadon. Egy darabig felvàltva főztünk rà, de ugye abba is beleun az ember ha tudja hogy ő a kicsiből is ad, ő meg elszórja a pénzt alkoholra. Nem egyszerű. Nagyon hiànyzik az anyukàm aki kézben tartott mindent. :( és igy aput is elvesztem mert ezt csinàlja.
2018. dec. 13. 13:13
 9/15 anonim ***** válasza:
71%
Mindennemu segitseget fuggove kell tenni attol hogy hajlando e leallni az alkoholrol, vagy ha egyedul nem kepes ra akkor szakerto segitseget igenybe venni.
2018. dec. 13. 13:59
 10/15 anonim ***** válasza:
18%
Kérdező,most halt meg tavaly nagy anyám,tatam (84)évesen nem akart egyedül maradni.Most van egy velem egykoru (27) eves k.rv..a.Aki penzert szo.ik,ba..ik.Már mi se oroklunk semmit.
2018. dec. 13. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!