Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megmondanád a gyerekednek,...

Megmondanád a gyerekednek, hogy kevés hozzá?

Figyelt kérdés
Ha a gyereked nagyon szeretne párkapcsolatot valakivel, de reálisan nézve tényleg nagyon nem egy "súlycsoport", de ő ezt nem veszi...vagy nem akarja észrevenni és felfogni, akkor te elmondod neki, hogy ez egy szélmalomharc és adja fel?

2018. dec. 11. 18:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Én nem de anyám nem egyszer mondta kamaszkoromban meg később is, hogy hova raktam a szememet....mindig a nálam "alacsonyabb kategóriát" választottam, elég tudatosan. Nem bántam meg, a szépfiúk sosem vonzottak.
2018. dec. 11. 21:47
 12/17 anonim ***** válasza:
48%

A nem egy sulycsoport alatt azt erted, hogy anyagilag, vegzettsegileg, tarsadalmi hatterben nagyon masok?

Mert en akkor szolnek csak, ha az a helyzet allna fonn, hogy az en gyerekem szakmunkas vagy csak egy 8 altalanosa van es utalt is vegig tanulni es pl. raktaros egy boltban es kinezett maganak egy orvostanhallgato lanyt, aki orvoscsaladbol szarmazik es mar most havi 50.000 a zsebpenze:-). De csak ovatosan mondanam hat fiam szerintem ez a lany hamar le fog lepni egy masik orvostanhallgatoval vagy orvossal tudod az iyleneket a szulok is nagyon ovjak es jo partit akarnak nekik gazdag fiut:-/. Hozzatennem persze remelem sikerul nektek csak feltelek nehogy megbantsanak. Aztan tobbet sose szolnek.

Vagy ha az en gyerekem lenne diplomas vagy tartana a diploma fele es elkezdene kajtatni valami vizszerelo helyesenirni nem tudo fiu utana, akkor jeleznem, hogy jobban orulnek, ha diplomas vizszerelovel jonne ossze:-D. (De tenyleg mi kozom lenne hozza ugyis a maga karabol akar mindenki tanulni, csak az egyetemet szerelem miatt ott ne hagyja ez lenne a lenyeg.)

2018. dec. 11. 21:50
 13/17 anonim ***** válasza:

nincsenek súlycsoportok, ez hülyeség

attól, mert teljesen más világ, még lehet jó kapcsolatuk és attól, mert szinte ismerik egymás gondolatait és azonosak nagyon sok téren még lehet szörnyű a kapcsolat

majd kiderül mi lesz belőle, mindenképp tapasztalat

2018. dec. 12. 08:51
 14/17 anonim ***** válasza:
89%
12-es, jó hülye felfogásod van. Szerinted egy szakma határozza meg az embert? Apukám tanult, befolyásos ember volt, mégis az anyámat vette el anno, aki egy nagyon szegény családból jött, és ő még a középiskolát sem fejezte be. Nem a szakmája szerint választunk párt, legalábbis a normálisabb emberek nem így csinálják.
2018. dec. 12. 11:14
 15/17 anonim ***** válasza:
95%

Na, hát ez gyönyörű!

Szép szülő vagy!

Mi alapján döntöd te el, hogy ki az ő súlycsoportja és ki nem? Így nevelted szerencsétlent egész életében,? lehúztad, degradáltad, ahol csak mód adódott?

Hogy micsoda emberek vannak, saját gyerekedet, akit legjobban kellene szeretned, bátorítanod, inspirálnod, inkább a földbe döngölöd lelkileg!!!

És tökmindegy, milyen kategórián belül gondolod, hogy nem egy súlycsoport!

Inkább magam felől gondolkodnák el, hogy milyen szülő vagyok, amikor nyilvánvalóan alábecsülöm, lenézem a saját gyerekem!

Meg ne veregesd már a válladat, hogy te csak jót akarsz!

Nem a te dolgod eldönteni, kinek ki a súlycsoportja, akkor sem, ha a gyerekedről van szó! Láttam már szép nőt csúnya férfival, gazdagot szegénnyel, okosat butával, magasat alacsonnyal - és??! Mi lenne, ha mindenkit lebunkósbotoznának, hogy maradj már, ez nem neked való, mindegy milyen okból?

Nekem volt egy pasim 18 évesen, első, halálos nagy szerelmem, anyám ki nem állhatta, és amikor nem akartam miatta a messzebb lévő egyetemre menni, a cirkusz során kijött belőle, hogy "ez téged el nem vesz".

Pedig anyám sosem volt az a típus, aki degradálta volna a gyerekét. Mondjuk nem is dícsért, soha nem hallottam tőle szemben egyetlen egy dícséretet sem, de magában tudom, h nagyra volt/van az eredményekkel.

Viszont akkor ezzel nagyon meglepett, és nem jó értelemben. Máig sem értem, hogy mondhatta, és nagyon rányomta a bélyeget a kapcsolatunkra az esethez való viszonyulása.

(Az illető egy mindenki által áhított elsőosztályú "rosszfiú" volt, a mai nap használatos alfa-típus, aki minden ujjára kap 10 nőt.)

Természetesen nem vett el 😁, igaza lett anyámnak. Viszont amúgy meg nem, mert ő arra célzott, hogy én lennék neki kevés, holott végül ő volt nekem.

De akkor is meghökkentett, hogy egyrészt anyám ennyire maradi gondolkodásúnak bizonyult, hogy ezek szerint azt képzelte, az első pasimhoz hozzámegyek, másrészt pedig 3 évig együtt voltunk, én okos, tanult nő vagyok, akkor is a tájékozottabb réteghez tartoztam, csinos is voltam (jó, ha objektív akarok lenni, akkor ő férfiban egy naggyon erős 11es volt a 10es skálán, én meg egy 8as), lehetett velem mutatkozni, amivel esetleg ő több volt külsőleg (mondjuk ő nőben egy bombanő lett volna, szemben az én átlagos szépségemmel), azt én kipótoltam minden mással, szóval nem értettem akkor sem, mire alapozza ezt anyám és igen, nagyon sértő volt!!

Annyit tanultam az esetből, hogy én soha ilyet a saját gyerekemmel nem fogok. Ha nem tetszik valami, ha nem értesz egyet a gyereked választásával, ha látod is, hogy a boldogtalanság felé halad, akkor sem úgy kell "segíteni", hogy megalázod, hogy elveszed (megpróbálod) az önbecsülését. Egyrészt lehet, hogy ő nem is úgy látja a világot, ahogy te, nem is biztos, hogy ugyanaz a célja, amit te annak vélsz. Másrészt pedig mindenkinek meg kell hagyni a lehetőséget, hogy a saját hibáit elkövesse. Nem tudod megvédeni mindentől. Továbbá pedig lehet, hogy igenis ő van neki megírva - ki tudhatja azt előre??!

2018. dec. 12. 13:56
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a párjaim mondták mindig azt hogy nem hitték hogy összejövök velük mert úgy érezték nem vagyunk egy "ligában".

Fogalmam sincs honnan vették ezt, én sosem éreztem hogy alacsony lenne a léc, egyszerűen ők tetszettek külsőt és belsőt összesítve.

Volt olyan pasim aki nagyon magas volt és igazi adonisz teste volt, cserébe nem volt túl okos, de imádtam mert mindig meg tudott nevettetni.

Volt olyan is aki alacsonyabb volt nálam, de szintén izmos, szemeiben olyan huncutság volt, és megfogott az önállósága.

Persze mindben volt olyan ami nem tetszett ezért lettek exek.

A férjem kissé pocakos, de számomra tökéletes :) Intelligens, helyes, kedves, figyelmes, jószívű és vicces.

Ha nem kell annak aki után fut akkor előbb utóbb észre fogja venni hogy hiába.

2018. dec. 12. 17:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Én is gazdagabb, és tanultabb is vagyok a páromnál, mégis belé tudtam szeretni. A szerelemben nincsenek súlycsoportok. A mi esetünk még nem annyira durva, de majdhogynem milliomos gyereket is ismerek, aki egy kimondottan szegény lánnyal van együtt majdnem két éve, és boldogok.
2018. dec. 13. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!