Te is ezt tennéd?
A szüleim kiskorom óta konfliktusban élnek,de olyan dolgok miatt amit saját maguk találnak ki.Megcsalás,féltékenység stb a folytonos téma.Súlyos testi sértés is volt már,anyám kórházba került.3 hónapig apámtól távol éltünk. Mondtam anyámnak hogy menjünk messzebbre mert apám folyton zaklatni fog minket.Erre ő úgy döntött visszaköltözünk hozzá és a történet természetesen ugyanúgy folytatódott.Én 2 évre elköltöztem a páromhoz akinek az anyukájával éltünk együtt de kettesben akartunk és a szüleim felajánlottak egy olcsóbb albérletet itt a közelben mi pedig visszaköltöztünk az én szülőhelyemre. Mindketten dolgozunk,a mi életünk remekül működik azonban az ő helyzetük egyre rosszabb és lelkileg már kimerítő.Van egy gimiskorú öcsém és egy 7 éves kishugom akik sokszor iskolába sem mennek azért mert esténként áll a bál. Anyám ha elmenekül máshová tuti visszamegy másnap és pont ezért már nem is tudom hogyan segítsek neki főleg hogy visszamondta a bíróságon a vallomását. Az öcsém már nem is jár iskolába,a gyámügy is felszólította pedig ezügyben. Jelenlegi téma,hogy apám olyanokat állít hogy az ablak alatt járkál valaki és hogy anyám pedig azért nyúlkál magához esténként mert biztos a szeretője van odakinn..ez az egész elmbeteg gondolat és nem olyan téma amit gyerekeknek hallania kellene..és próbáltam velük beszélni szépen,de semmit nem ér.Ezért lezártam a vitát azzal hogy dögöljenek meg ahogy vannak,de én a hugomat magamhoz veszem.Mert apám drogozik,most már nem is dolgozik,vascsővel meg minden ilyesmivel veri anyámat aki már tiszta kék meg zöld.Hugom persze folyton sikít meg sír,öcsém meg akkora beszari alak hogy inkább apámnak ad igazat.Szóval a párom is támogat ebben a döntésben,hogy talán az lenne a legjobb ha magamhoz venném a hugomat,ha én lennék a gyámja hiszen még fejlődő szervezet és mentális zavarokat kelthet benne az amit lát,meg hát még csak most kezdte az iskolát. Viszont tudom hogy akkor meg engem zaklatnának hogy hadd láthassák a hugomat én pedig pont hogy nem akarok ilyen színházat meg állatsimogatósat játszani mert akinek fontos a gyereke az nem veri a feleségét meg fenyegeti késsel a gyerek előtt,egy normális anya pedig nem teszi ki ennek újra és újra..szóval az ilyen ne játssza a pofáját hogy fontosak a gyerekek. Az a baj hogy sajnálom őket,tudnának jó emberek is lenni de egyszerűen se együtt se egymásnélkül nem tudnak nyugodtan lenni és ez így még sem mehet tovább.
Jogosnak érzem átvenni a gyámságot hugom felett,illetve ha megtörténik és cirkuszolni akarnának megoldható hogy ne láthassák?
19/L
Igen!
De még csináltadhatod a távoltartási végzést vagy nem tudom. De még lehe úgy oldani hogy ne lássák.
De mi lesz az öccséddel?
1. El tudod majd tartani a húgodat?
2. Be tudod bizonyítani a gyámügy előtt h mi folyik otthon?
3. Érzel magadban elég erőt, elszántságot h végigcsináld?
Ha erre mind igennel tudsz valaszolni, akkor vedd magadhoz a hugodat. A gyámügy korlátozhatja a láthatást ha ez indokolt(nálatok az lenne). Én a költözést jó opciónak tartanám, ha mar veletek él a húgod, de nem biztos h a ti helyzetetekben reális(munkahely, lakhatás stb.)
Talán nem értek hozzá de igyekszem valami megoldást találni.Máskülönben van egy ismerősöm a gyámügynél aki tudna ebben segíteni. Meg hát voltak már gyámügyivédelem alatt és akkor ment az ellenőrzés amit a szülők jópofizással el is simítottak. De végülis igaz,mo-n a törvény sosem az áldozatot védi.
Ellenben betudnám bizonyítani hiszen a bíróság alátámasztja hogy milyen ügyek kapcsolódnak a sztorihoz mert tárgyalás is volt róla csak mondom anyám visszamondta.
Eltartani eltudnánk a hugomat a párommal de persze rengeteg felelősséggel járna több műszak mellett de mindent meglehetne oldani..
Ezt az oldalt a tinik uralják, s az ő idealista igazságérzetük azt sugallja, az a helyes, ha magadhoz veszed a húgodat. Csakhogy ezzel saját boldogulásod útjába fogsz állni, s előbb-utóbb a párodnak is tele lesz a hócipője a kényszerű együttlakásból.
Sajnos, nem lehet helyesen dönteni. Mindegy, hogy a kutyaszar melyik végébe harapsz bele, mindenképpen szaros lesz a fogad. Ha magadhoz veszed, nem lesz nyugtod, ha beveszed a Leszarom tablettát, és nem csinálsz semmit, akkor meg lelki békédet, az önbecsülésedet veszíted el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!