Normális anyám, hogy ezen kiakadt?
Van egy nagyon jó barátom, aki jelenleg külföldön végzi az egyetemet, egy meglehetősen drága országban. Más lassan másfél éve kint van (tavaly szeptemberben kezdte), de mivel nincs munkája teljes mértékben a szülei tartják el, pl fizetik az albérletet, kaját, szórakozást, meg úgy összességében mindent ami belekerül havi 800-900€-ba minimum. Na ezt megemlítettem anyámnak, ugyanis mi sem állunk rosszul anyagilag, viszont anyám még a tandíjamat se fizeti, nekem kell diákhitelből. Erre úgy felhúzta magát azon hogy megemlítettem a barátom, meg olyanokat mondott hogy én minek példálózok xy-nal, meg őt az sem érdekli ha más több százezret elkölt havonta a felnőtt gyerekére, én ne nézzem őt "MADÁRNAK". Aztán elhordott mindenféle ingyenélőnek, aki csak a szülei pénzét akarja és semmit se csinál egész nap, ami amúgy nem igaz mert egyetemre járok + otthon 3 naponta én takarítok ki mindent.
Szereintetek igaza volt anyámnak hogy így kiakadt ezen, hogy felhoztam példának az egyik barátom?
Ha a barátod szülei megtehetik, hogy havi 800-900 Euróval támogatják a barátodat, miért ne tennék? Ha nekem lenne egy jóravaló, okos gyerekem, aki bejutna egy külföldi egyetemre és megtehetném, hogy támogatom én is támogatnám. Ezt ők tudják.
Miért fizetős az egyetem neked? Mert nem mindegy, hogy a középiskolát ellébecoltad, rossz jegyeid lettek és nem volt elég pontod az államira vagy jól tanultál, jó eredményeid lettek, de nagyon magas volt a ponthatár az államira.
Ez utóbbi esetben én fizetném a tandíjat a gyerekemnek (ha lenne rá pénzünk). De ha úgymond saját hibájából nem került be az államira, akkor nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!