Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális anyám, hogy ezen...

Normális anyám, hogy ezen kiakadt?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon jó barátom, aki jelenleg külföldön végzi az egyetemet, egy meglehetősen drága országban. Más lassan másfél éve kint van (tavaly szeptemberben kezdte), de mivel nincs munkája teljes mértékben a szülei tartják el, pl fizetik az albérletet, kaját, szórakozást, meg úgy összességében mindent ami belekerül havi 800-900€-ba minimum. Na ezt megemlítettem anyámnak, ugyanis mi sem állunk rosszul anyagilag, viszont anyám még a tandíjamat se fizeti, nekem kell diákhitelből. Erre úgy felhúzta magát azon hogy megemlítettem a barátom, meg olyanokat mondott hogy én minek példálózok xy-nal, meg őt az sem érdekli ha más több százezret elkölt havonta a felnőtt gyerekére, én ne nézzem őt "MADÁRNAK". Aztán elhordott mindenféle ingyenélőnek, aki csak a szülei pénzét akarja és semmit se csinál egész nap, ami amúgy nem igaz mert egyetemre járok + otthon 3 naponta én takarítok ki mindent.

Szereintetek igaza volt anyámnak hogy így kiakadt ezen, hogy felhoztam példának az egyik barátom?

2018. dec. 4. 19:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%

Biztos egyfajta számonkérésnek fogta fel, hogy "te is ilyet szeretnél", "más bezzeg", stb...

Lehet nem úgy adtad elő, de lehetséges hogy benne ilyen érzések keletkeztek.

Lehet még sokminden.

2018. dec. 4. 20:32
 2/19 anonim ***** válasza:
40%
Saját példámon tudom, hogy “jobb lesz ez így neked”. Ha csak a terülj terülj asztalkám van, felnőtzként nulla leszel, hidd el. Azért így is elég védett életet élsz...
2018. dec. 4. 21:03
 3/19 anonim ***** válasza:
31%
900 euró az 300 ezer Ft. Te is ennyit akarsz a szüleidtől havonta???
2018. dec. 4. 21:04
 4/19 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem ez természetes ha a szülő segíti a gyerekét. sajnos elég sok helyen látom,hogy ez nem így van. Mért lennél ingyenélő, főleg ha még az egyetemet is Te fizeted.Ki a fenére költené az ember a pénzét, ha nem a saját gyerekére.
2018. dec. 4. 21:06
 5/19 anonim ***** válasza:
13%
"Szerintem ez természetes ha a szülő segíti a gyerekét. sajnos elég sok helyen látom,hogy ez nem így van." Szóval természetes ha százezreket kap a semmiért? És meddig is? Vágyálmot láttál...
2018. dec. 4. 21:09
 6/19 anonim ***** válasza:
39%

Irod:"Na ezt megemlítettem anyámnak, ugyanis mi sem állunk rosszul anyagilag, viszont anyám még a tandíjamat se fizeti, nekem kell diákhitelből. Erre úgy felhúzta magát "

Szamito modon emlitetted meg, mert szerinted nem alltok rosszul anyagilag es anyad fizethetne neked a tandijat...erre o felhuzta magat.

Megis mit varsz, ha provokalod. Azert emlitetted neki, mert ugy veled neked is jarna anyai tamogatas. Ugyhogy nincs igazad. En is jol lecsesztelek volna.

Hozzateszem te mi alapjan iteled meg, hogy ti se alltok rosszul anyagilag? Latod a teljes csaladi koltsegvetest? Esetleg te is dolgozol, befektetsz es eltartod anyukadekat? Fizeted a szamlakat? Koltesz netan mas rokonokra, tenyleg mindennel tisztaban vagy? Ha igen tudnod kell a valaszt is arra, miert diakhitelt kell folvenned es a kerdesedre a valaszt:-)

2018. dec. 4. 21:12
 7/19 anonim ***** válasza:
66%
De jó dolga van a barátodnak! A mi lányunk is külföldön tanul és a lakást stb fizetjük de viszont a szórakozás, vásárlás extrákat bizony neki kell megteremtenie! Èletre nevelem! Ès bizony 2 hete volt hogy melót találjon különben éhenhalt volna! Részmunka idő, hétvégi meló... Sokkal jobban érzi magát mintha tőlem kunyerálna! Ilyen is van! Kit hogy neveltek szivem.. anyucinak igaza van! Nöljél fel!
2018. dec. 4. 21:13
 8/19 A kérdező kommentje:
Senki sem akart 300 ezret havonta, nagyon nem ezt írtam, de látom a direkt félreértelmezés megint megjelent. Mellesleg 800€ 260ezer nem 300, de ez már csak részletkérdés.
2018. dec. 4. 22:08
 9/19 anonim ***** válasza:
25%
Magyar szülő ilyen 14 től tartsd el mGAD,és szeretet hirbol ismerik a gyerekek,10 % kivétel van,na és azokra fröcsög a sok érzelmen mentes szülő h nem kell eltartani szeretni se kell csak szabadulni az érdek gyerektől,nők 60 % érdekből szül közbe arra vár h a gyerek takaroodjon főleg ha nem jött be a pénzes pasi megfpgása.. :(
2018. dec. 4. 22:16
 10/19 anonim ***** válasza:
94%
Te összehasonlításként hoztad fel a témát és ő értette is a párhuzamot. Vagy bántja, hogy nem tud rád havonta annyit költeni, mint ami 2 család teljes havi kiadása vagy nem is akar. Mindkét esetben úgy jött le neki, hogy az arcába vágtad, hogy bezzeg az X megkapja... Na ezért akadt ki.
2018. dec. 4. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!