Egy ilyen eset után a szülők jobban figyelnek a gyerekeikre?
Gondolom tudod kiről van szó. Attól még, mert te nem szimpatizálsz valakivel nem kell a halálát kívánni, senki sem érdemli meg, hogy ilyen fiatalon meghaljon. Pálcát törsz felette, holott valószínűleg fogalmad sincs miért csinálta, ahogy nekem sincs, és ahogy senkinek sincs. Nem tudhatjuk, hogy milyen problémái vannak, mit érez belül. A hírnév nagy áldás, de egyben hatalmas átok is. Próbálj meg olyan módon írni, hogy egy ember életéről van szó, nem valami rovarról, amit el kell taposni...
Én a figyelemre nem úgy gondolok, hogy pesztrálják, hanem úgy, hogy esetleg többet beszélnek vele a problémáiról.
Érdekes amúgy, hogy nem rég volt egy olyan kérdés(ami szerintem ugyanerre a lányra vonatkozott), hogy jogos-e a szülő részéről az, hogy egy ilyen eset után magához költöztette a lányát, figyeli, hogy kikkel beszél és nem is engedi, hogy akárkivel kapcsolatba lépjen, csak olyannal akire ő rábólint. Ennél a kérdésnél a válaszok nagy része az volt, hogy igen, jogos, mert csak így tudja megvédeni a lányát, hiszen nem akarja elveszíteni. Érdekes.
Azért a kommunikáció két féltől függ ám. Igaz, én nem tudom kiről van szó, nem lett volna nagy kunszt megnevezni az illetőt, ha valami hű de híres.
Szóval elég beszűkült gondolkodásra utal az, hogy te szerinted idáig nem figyeltek rá és nem beszélgettek vele. Az illető persze mindent megpróbált szerinted, ugye? Nem mindig az áldozat a valódi áldozat ám. Én nem lennék szerencsétlen szülők helyzetébe, mert ha híres ember kísérelt meg öngyilkosságot, akkor a szülőket most rengeteg fan elő fogja venni, mintha lenne hozzá bármi közük és biztos hogy sokan ennyi értelmi szinttel rendelkeznek, mint te, vagy még kisebbel.
Demi Lovatoról van szó. Azért nem szerettem volna megmondani, hogy rágondolok, mert el akartam kerülni a gyűlölködést.
Egyáltalán nem gondolom azt, hogy eddig nem beszéltek vele, vagy hogy ezelőtt nem foglalkoztak vele, csak az érdekel, hogy egy ilyen után szentelnek-e neki nagyobb figyelmet, vagy a testvéreinek, hogy velük ilyen már meg se történhessen.
Az ilyen embereknek életmód váltásra lenne szükségük. Új emberekkel körülvenni magukat. És elfoglalni magukat.
Pl. Ő a semmivel milliókat keres, ezért nem fogja ezt feladni. Szóval, itt a szülő és a testvér teheti a legkevesebbet.
Nem biztos. Ha eddig nem működött rendesen a család, akkor ezentúl sem fog. Az is fontos, amit írtak már, hogy lehet, hogy az illető nem akarja, hogy segítsen neki a család. Vagy lehet, hogy már elmart magától mindenkit a viselkedésével.
De ideális esetben, nyilván ilyenkor jobban odafigyelnek egymásra, mint bármilyen más probléma esetén. A felnőtteknek is szükségük van támogatásra, segítségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!