Másnál is van hogy az apja odajön "segíteni" aztán addig piszkálja míg valamin meg nem sértődhet?
Szóval újítom fel a lakást, és mellette készítem vizsgára az autót. Hétvégéim ebből állnak. Apám majdnem minden nap átjön. Bármit csinálok az autón vagy a lakáson odajön, beleüti az orrát. Semmihez se ért, de okoskodik. Majd megpróbálja kivenni a kezemből vagy tönkretesz valamit. Vége mindig az hogy összeveszünk és besértődik mert "Egyenlőre én segítek neked!". Az meg hogy senki se kérte és többször is megmondtam neki hogy inkább hagyjon egyedül dolgozni nem zavarja. Mindig addig húzza az egészet míg valami konfliktus lesz. Persze ha idejön, tönkretesz valamit, vagy csak addig piszkál és pakolja össze-vissza (szerinte rendbe) a dolgokat míg valami el lesz szúrva, akkor utána fennhangon mondja hogy én szúrtam el és utólag magyarázza hogy ő mennyivel másképp csinálta volna. Pedig mikor nincs itt akkor semmi probléma nem szokott lenni.
Tényleg a f szom kivan vele. Saját édesapámmal. Tudom hogy nem szép dolog, de már hónapok óta ez megy minden hétvégén. Már sok.
Miért? Isten odamegy és blokkolja az ajtóbezárás képességed vagy mi?
Szerinted az ha leülsz vele beszélni az mit ér? Elárulom, ilyen embereknél semmit. Ha meg is ígéri, hogy változtat 3 nap és kezdődik elölről.
Becsönget, kimész ajtót nyitni és megkérdezed, miért jött.
Ha erre azt mondja, hogy segíteni neked, akkor megmondod, hogy kösz, nem szükséges.
Sose úgy állít be. Átjön beszélgetni, itt elvan, amivel semmi baj sincs. Ha csak beszélgetni kell akkor nagyon élvezem a társaságát. Csak mikor meg nekiállnák valamit csinálni akkor hiába mondom hogy csak pihenjen meg beszélgessünk közbe tovább, odajön hogy besegít. És hiába mondom hogy nem kell, addig erősködik míg valamin össze nem veszünk.
Meg idős már szegény. Nem akarom bántani. Csak tényleg nagyon ki tud borítani.
Azon gondolkozok hogy adok majd neki valamit amin dolgozhat hogyha itt van. Azon gondolkozok hogy nézek valami törött bizbszt a jófogáson. Valamit aminek jó időigényes a megjavítása, de nem kell veszélyes szerszámokkal csinálni. És megkérem hogyha segíteni akar akkor azt tegye össze. Akkor hasznosnak is érzi magát, és engem is hagy dolgozni.
Ja értem.
Nos, én addig nem állnék neki dolgozni, amíg ott van.
Ha eltelik az idő, akkor utalnék rá, hogy köszönöm a látogatását, de most már nem tudok több időt szánni rá. (Te ismered, te tudod, hogyan lehet ezt neki megmondani.)
És ha elment, akkor meg szabadon dolgozhatsz.
"És hiába mondom hogy nem kell"
Ne ezt mondd neki. Ezt úgy érti, hogy "ne fáradj, nem szükséges".
Azt mondd neki, hogy "Mivel nem akarok veled ismét összeveszni, így nem akarom, hogy segíts. De köszönöm a felajánlást, értékelem.".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!