Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Annyira hiányzik az anyai...

Annyira hiányzik az anyai szeretet, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Nekem nem meghalt az édesanyám, hanem sajnos alkoholista. Borzasztóan haragszom rá, amiért tönkretette a családunkat, és amiért az italt választotta helyettünk. Higgyétek el, rajta már nem lehet segíteni, annyi mindent megpróbáltunk, szóval ilyeneket ne írjatok, kérlek. Már évek óta nem láttam, nem beszélünk, max. ha 2 évente egyszer eszébe jut, hogy mi is létezünk. Viszont el sem hiszitek, mennyire hiányzik egy édesanya. Irigykedve gondolok mindig azokra, akiknek teljesen rendben van a családjuk és annyira szégyellem ezt az egészet. Szégyellem a barátaim előtt is, nagyrészük nem is tudja, hogy ez van.

Senkivel sem tudok a lányos dolgaimról beszélni, nincs, aki megcsinálja a hajamat, vagy akivel tudnék beszélni a fiús dolgokról. Nincs jelen az életem fontos eseményeinél, a közelgő érettségimnél, a szalagavatómon...életem nagy eseményeiről nem is beszélve: esküvő, gyerek, az első munkahelyem. Nagyon sokat sírok emiatt és annyira hiányzik az az idő, amikor még teljesen normális volt. De ha belegondolok, hogy most milyen életmódot folytat és hogyan éli az életét, egyszerűen undorodom tőle. Sosem szeretnék vele többet találkozni. Én csak egy rendes családot szeretnék, egy normális anyukával, nem tudom, miért pont én kaptam ezt, és ezt sosem fogom elfogadni. Szerencsére van egy édesapám, aki mindent próbál nekem és a testvéremnek megadni, amiért nagyon hálás vagyok a sorsnak és szerintem ő sem ezt érdemelte volna.

Ne haragudjatok, hogy ennyi mindent írtam, de nagyon jól esik valahol kiírni magamból. Normális, hogy így érzek? Mikor fogom kiheverni ezt az egészet, és mit tehetnék az ellen, hogy ne gondoljak erre minden nap? 17/L

2018. nov. 3. 17:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Gyakorlatilag semmi oka sem volt arra, hogy az alkoholba meneküljön, legalábbis nem tudok róla. Itthon minden rendben volt, amíg ő el nem rontotta. Neki szerintem józan pillanatai is alig vannak már. Sajnos reménytelen, én örülnék legjobban, ha lenne valami megoldás. Nekem ez jutott.

Köszönöm a jókívánságot! :)

2018. nov. 5. 17:13
 12/16 A kérdező kommentje:
Ha esetleg valakit érdekelne, ma el is hunyt.
2018. nov. 11. 15:10
 13/16 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, hogy ez lett a vége. Őszinte részvétem.

Vigyázz magadra!

2018. nov. 11. 15:51
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Igazából számítottam rá, csak nem ilyen hamar. Nagyon ellentétes érzelmeim vannak: egyrészt nagyon szomorú vagyok, másrészt pedig megkönnyebbültem valamilyen szinten. Bár gyakorlatilag még fel sem fogtam, tényleg nagyon hirtelen jött.

Remélem egyszer ez a sok rossz kifizetődik számomra is.

2018. nov. 11. 16:55
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, biztos, hogy sokmindent tanultál az esetéből, és ahogy egyre idősebb leszel, és újra és újra elgondolkodsz majd az életén, annál több mindent megértesz majd. És remélhetőleg meg is tudsz majd neki bocsátani lassacskán. Mindenesetre eddig is teljesen normális volt, hogy hogyan éreztél, és most is teljesen érthető, hogy felemás érzéseid vannak, emiatt ne edd magad.
2018. nov. 11. 16:59
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen, legalább tanulhattam az ő hibáiból.
2018. nov. 11. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!