Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok. Az apám totál alkoholista, külföldön dolgozik, deha itthon van akkor sincs egy józan napja, mindig randalírozik. Nincs jó kapcsolatunk egymással. Anyukám minden éjjel "elmenekül" egy másik férfihoz. Itt mindenki külön élettel él ebben a házban, nem is nevezhető családnak. Múlthéten barátnőmnél aludtam és felhívott anyu, hogy apám újra bántotta, mert megtalálta a kártyám amire majd megy a váláshoz a pénz, hogy az anyám kitudja fizetni a k.csög apámat. És nagyon szégyeltem magam, mert elsírtam előtte magam. De nem mondhattam el neki,hogy mi a bajom,mert nagyon rendes családja van. Nem tudok senkinek szemtől szemben beszélni erről senkinek. Szintén múlthéten amikor itthon volt apám, egész éjjel veszekedett velünk, ami miatt semmit nem aludtam, másnak az iskolában csak feküdtem a padon,majd megszólt az ofőm, hogy "Mivan másnapos vagy? Nem kéne hétköznap leinnom magam" ..

Én csak nem szeretnék ilyenné válni, mint a szüleim, mindig attól félek, hogy tudatalatt én is így fogok cselekedni,viselkedni mint ők

2018. okt. 24. 20:25
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Nem jo a sorrend elobb válni aztán pasihoz menekülni..
2018. okt. 24. 21:00
 2/6 anonim ***** válasza:
20%
A kérdező fiú első válaszoló
2018. okt. 24. 21:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Jaj!

Várni, kedves Kérdező, várni!

És 18 után koliba menni, jó messzire.

2018. okt. 24. 21:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Anyukára értettem h nem pasihoz kell menni éjszakára hanem előbb el kéne válni..
2018. okt. 24. 21:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a barátnődnek nyugodtan elmondhatod, illetve a szüleinek, mert biztosan meg fogják érteni és hozzájuk bármikor átmehetsz. Illetve az iskolapszichológus az, akinek ezeket elmondhatod. Tudom, hogy ez olyan, hogy szégyellik az emberek, ha oda mennek, de muszáj felismerni, hogy mikor kell segítséghez folyamodni, és ő egy szakember, neki az a dolga, hogy segítsen a problémákban.
2018. okt. 24. 21:51
 6/6 kovpet ***** válasza:

"De nem mondhattam el neki,hogy mi a bajom,mert nagyon rendes családja van."

Itt nem látom az összefüggést.

Attól ne félj, hogy tudat alatt hogy fogsz viselkedni. Az életed a te döntéseid vezérlik. Dönts jól és nem lesz baj akkor sem, ha a szüleid nem így tettek.

2018. okt. 25. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!