Mit tegyek? Elvaltak a szuleim mar 5 eve
Figyelt kérdés
A szuleim elvaltak mar 5 eve es apamnak mar uj felesege is van 2 uj gyerekkel. Apamnal van a felugyeleti jogunk az ocsemmel viszont ugy alakult ki ez az egesz rendszer hogy 1 hetet apamnal toltunk aztan 1 hetet anyamnal. Engem es az ocsemet nagyon kifaraszt es szetszakit ez a kettos elet. Nem szeretunk apamnal lenni es nem erezzuk magunkat otthon nala. Mit lehetne tenni? Esetleg valami tapasztalat aki mar atelt hasonlot? 17/f2018. okt. 23. 11:44
1/10 anonim 

válasza:

Akkor anyukádnál maradtok. Ha apukád ebb nem megy bele, akkor anyukádnak kérni kell a rendszer megváltoztatását a bíróságon.
2/10 A kérdező kommentje:
Es mennyi befolyasom van ebbe? Marmint a birosagon mennyire fogjak azt elfogadni h en anyumnal szeretnek lenni?
2018. okt. 23. 12:50
3/10 anonim válasza:
Nem vagyok benne biztos, de 14 év fölött van választásod
4/10 anonim 

válasza:

hát elég gáz ha nem mondhatod meg simán a szüleidnek hogy itt vagy ott akarsz lakni 🤦🏻♀️ enyémek is elvaltak de még a hétvégéket se erőltették hogy legyek apámnál. nem mintha bajom lenne vele, csak simán messze lakott meg nem volt kedvem máshol alukálni, főleg meg 17 éves serdülőként.
5/10 anonim 

válasza:

Először is próbálj meg beszélni a szülőkkel, lehet hogy simán meglehetne beszélni, aztán ha nagy az ellenálás akkor lehet kérvényt nyújtani hogy had maradj anyukádnál. Egyébként 17 vagy tehát már nem sokára nagykorú lehet hogy jobb ha inkább nyelsz.
6/10 anonim 

válasza:

Na az ilyet sosem értettem, ami nem megy, azt minek erőltetni? Lehet apukád is megkönnyebbülne, ha nem mennétek.
7/10 anonim 

válasza:

Nekem a 15 eves elmondta a birosagon hogy velem akar lakni semmikepp se akar valtott elhelyezest. Mivel az ragaszkodik ennek ellenere a valtotthoz, a Biro azt mondta neki hogy nem fog szembemenni a gyerek akarataval. Ez alapjan ugy tunik hogy ezt figyelembe veszik.
8/10 anonim 

válasza:

Anyukáddal beszélj, ő szeretné-e, vállalja-e, hogy csak nála legyetek, és mondjuk csak két hetente egy hétvégét legyetek apátoknál. Ha ő benne van, akkor jöhet az apukáddal való beszélgetés, valamint ennek a beszélgetésnek az eredményétől függetlenül a bíróság, ami ezt hivtalossá teszi.
9/10 anonim 

válasza:

Ha az anyukád nem egy alkoholista, drogos beteg ember, akkor 17 éves gyerek véleményét figyelembe veszi a bíróság.
10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat, rajta vagyunk anyukammal.
2018. okt. 25. 19:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!