Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kitisztulni látszik előttem...

Kitisztulni látszik előttem az, hogy kik is számítanak?

Figyelt kérdés

Egyetem miatt költóztem,100km-re,hetente haza tudok járni szerencsére.

Nyáron napi rendszerességgel mentem mamáékhoz. Szeptember óta egyikőjük sem hívott fel,hétközben,hogy mí újság. Még a névnapomom sem. Ugyanez a helyzet anya tesójával is.

Anyáékkal naponta beszélek, de velük alig.

Ugyanakkor az egyetemi elindulásban sem kaptam semmi segítséget tőlük(nagyszülők és anya tesója). Gondolok itt 120k értékben laptopra, bőrönd,ruhák,egyéb elengedhetetlen dolgok besegítésében. Már 1 tusfürdő megvétele is jelentett volna valamit. Nyílván nem várom el,hogy ők ruházzanak fel, de némi kis apró segítség jól esett volna(akár szállításban is).

Anya tesója nyáron egyszer sem mondta,hogy menjünk el közösen strandra/kirándulni. De egy 6 éves távoli rokon fiút simán elvitte egy nagy aquaparkba,ahová én is szerettem volna menni. (Tettem utalást erre.)

Ugyanakkor ha hazajövök mindig megkapom,hogy "látom jó sorod van,mivel még fogytál le" jellegű beszólásokat. Nem is értem miért oly lényeges ez, utcánként 2 kajálda tuti van minden városban..

2 hete emiatt a tányérnyi ételt,amit ettem konkrétan földhözvágtam miután ezt szóvá tették. Nem vagyok pedig indulatos, nem rongálok,inkább csak forrok magamban. De nem bírtam. Azóta evéskor másra sem bírok gondolni,mint erre a beszólásra. Nem vagyok vékony,de dundi sem. Pont a 2 között nekem megfelel,de nem.vár ilyet az ember.

Ezeket a sorokat is 2 hét után tudtam leírni,de a mai napig bánt a dolog,hogy ilyen típusú emberekkel kell élnem.

Így most 19 év után jövök rá,hogy tényleg csak anyáék számítanak nekem.

19 évet csesztem el idiótákra.

2018. okt. 19. 23:23
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Gondolom itt mindenki szent és már 8 éves kora óta napi 25 órát dolgozott suli mellett.:)
2018. okt. 20. 17:00
 12/16 anonim ***** válasza:
67%
Leírásod alapján inkább tűnsz hisztis óvodásnak...
2018. okt. 20. 17:41
 13/16 anonim ***** válasza:
83%

11-re: Először is, ha olyen hülye lennék, mint te, akkor nem ironizálnék a helyedben.

Másodszor: Hogy jön az ide, hogy ki, hány éves kora óta dolgozik? Neked az a bajod, hogy rokonaidtól miért nem kapsz laptopot, és nénikéd miért nem visz aquaparkba.

2018. okt. 21. 07:49
 14/16 anonim ***** válasza:
83%
Nem értem hogy jön ide az, hiyg ki mióta dolgozik, nem rémlik, hogy bárki is azt írta volna, menj dolgozni.
2018. okt. 21. 07:54
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
Kedves Kérdező! Nem értem a kirohanásodat. Milyen gyakran hívod fel a rokonaidat? Mennyivel, és hogy támogatod őket? Melyik unokatestvéred óvoda-, vagy iskola kezdését fizetted? Miért várod el a támogatást?
2018. okt. 21. 08:26
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem fog tetszeni a válasz, de a nagyszüleid, nagynénéd nem a szüleid, nem kötelességük téged ruházni, etetni, a tanulmányaidat fizetni, nyaraltatni és laptopot venni meg pláne, hogy nem! (Utóbbi kettőt a szüleidnek sem kötelessége finanszírozni amúgy.) 19 évest nem a rokonok szoktak egyébként sem strandra vinni, nyilván az a másik családtag is, amelyiket elvitt, kiskorú gyerek volt, te meg irigyled. De ha nem így volt, akkor is az ő dolga, hogy kit hová hív meg. Meglepő volt a számomra, hogy te a rokonaidtól várod el, ami a szüleidnek a dolga, meg még többet is.
2018. okt. 21. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!