Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akadályoz anyu? Mi...

Miért akadályoz anyu? Mi lehet az ok? Hogyan győzzem meg?

Figyelt kérdés

Kaptunk egy fantasztikus lehetőséget anyósomtól.

A Balaton egy forgalmas részén van egy 4+2 félszobás panziójuk, egybeépítve egy háromszobás lakóházzal, a pince pedig menüző étterem és fröccsöző.

A becsült értéke horribilis.

Tudom, hogy jól megy, egész nyáron ott dolgoztam.

Felajánlották, hogy vegyem meg a felét (a másik fele a páromé)

Osztottunk-szoroztunk a párommal az elmúlt hónapban, működhet.

Bejelentettük a szüleimnek.

Apu nagyon örült(ő látta a helyet) ráadásul kiderült, hogy együtt volt katona párom nevelőapjával, szóval azóta naponta pletykálnak facebookon. :D

Anyu viszont kifakadt: ő vett nekem házat (3milliót adott kölcsön, amit visszafizettetett, és aminek a felét az exférjemnek is ki kellett perkálnom)

Hogy ő akkor nem láthatja az unokáit (80km főúton, nem szekérrel járunk, max másfél óra)

A vicc az, hogy tojik a lányaimra. Egész nyáron nem látta őket, egyszer se hívott, hogy mizujs, apu meg hetente eljött a Balatonra megnézni, hogy jól vannak-e.(anyunak is felajánlottuk, nem jött)

Ha év közben ott vagyunk, inkább elvonul, mert "hangosak és sokat beszélnek" (utóbbit nem tagadom)

Végül előhúzta a legaljasabb kártyáját: haszonélvezete van a házamon. Kijelentette, hogy köszönjem meg, hogy nem kért tőlem, vagy a páromtól bérleti díjat, továbbá hogy adjam el nyugodtan, de abba a házba ő nem enged be senkit.

Na itt lett szürreális a helyzet, apu, aki egy teddymaci, sosem kiabál, vöröslő fejjel üvöltött.

Ez volt egy hete.

Azóta próbáltam beszélni anyuval kétszer. Egyszer simán rámtette a telefont, egyszer meg miután többször is elterelte a témát, de nem hagytam, egyszerűen bezárkózott a szobájába.

Bátyám is nekemesett (ő mindig nagyon anyu hatása alatt volt) nőverem meg kiállt mellettem, ezért vele se beszél.

Nem tudom mi anyu indíttatása.

2018. okt. 1. 09:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Minek foglalkozol vele? Kellene a ház ára hogy megvegyétek a panziót? Ha kell, az szívás. Próbálj meg vele higgadtan beszélni erről. Üvöltözéssel nem fogsz semmire se jutni, csak jobban megmakacsolja magát. Ha viszont nem kell, van elég pénzed akkor szard le.
2018. okt. 1. 09:29
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Ki kellene deríteni, mi a valódi ok, amiért ennyire ellenkezik. (Leírásod alapján biztosan nem az unokái.) Ha kontrollmániás, és veszélyeztetve látja a helyzetét, nehéz lesz dűlőre jutni vele. Nem tudod más forrásból megszerezni a pénzt? (Vagy felajánlani, hogy vegye meg tőled a házat, amihez annyira ragaszkodik?)
2018. okt. 1. 09:53
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
De miért van édesanyádnak haszonélvezete a ti házatokon(??) ha ő csak 3 milliót adott bele és vissza is fizetette veled? Édesanyád hol lakik most?
2018. okt. 1. 12:25
 4/12 anonim ***** válasza:
76%

Közölném vele, hogy akkor költözzön be a házba, egészségére.

Szerintem az a baja, hogy "mit fognak szólni" a családban, a faluban vagy az ismerettségi körben.

Egyedülálló lehetőséget kaptatok, éljetek vele.

2018. okt. 1. 12:40
 5/12 anonim ***** válasza:
87%

Csak én nem értem, hogy miért kéne megvenned? Ha jól értem, a párodé és a szüleié a hely. Akkor minek kéne neked megvenni a felét???

Talán anyukádnak is ez a baja. És ha szétmentek a pároddal? Mert ha azt írod, hogy párod, akkor még házasok sem vagytok, nem?

2018. okt. 1. 12:41
 6/12 anonim válasza:
29%
HA megöregednek, probléma lesz a 80 km. Nekünk csak 60, de sajnos ez is probléma
2018. okt. 1. 12:57
 7/12 anonim ***** válasza:
65%
Biztos én vagyok a hülye, de egy horribilis értékű ház fele megvásárlásánál 3 millión megy a vita?
2018. okt. 1. 13:07
 8/12 anonim ***** válasza:
89%
#7-nek: a három millió az az összeg, amit a kérdező anyja adott kölcsön a lakóház megvételéhez (kölcsön, tehát vissza kellett ezt is fizetni). Most az étterem-panzió-megminden megvásárásához szükségük lenne a lakás árára, amit a kérdező anyja miatt - akinek haszonélvezeti joga van a lakáson (de miért??) - nem enged. Így viszont nem is tudják megvenni az éttermet.
2018. okt. 1. 13:39
 9/12 anonim ***** válasza:
78%
Ha övé a haszonélvezet akkor sajnos NEKI VETTED A HÁZAT. Oldjátok meg anyu nélkül és b@$$za meg a fos házát.
2018. okt. 1. 13:58
 10/12 anonim ***** válasza:
46%
Lehet, hogy a kérdező anyja elővigyázatos, és nem akarja, hogy a kérdező a ház árát beletolja a panzióba/étterembe/ottani lakóházba. (Ha szétmennek, a csaj majd eljön egy szál bőrönddel? Vagy ha mégiscsak bebukik a vállalkozás?)
2018. okt. 1. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!