Rossz pályát választottam, csalódást okozom?
Egyszerű családból származom, most ősszel kezdtem meg az egyetemet, de úgy érzem nem lesz belőlem így senki.
Nem tudom mihez kezdjek, nem vagyok jó semmiben, egy csomó minden érdekel, de aztán rájövök hogy nem tudnám életem végéig csinálni, vagy nem lehetne belőle megélni. Egyre többet sírok, kilátástalannak látom a jövőmet.
Tépelődök hogy szakot váltsak-e, elmenjek dolgozni, de a szüleimmel sem szeretném ezt csinálni, hogy beleöltek egy csomó pénzt a taníttatásomba én meg csak kiszórom a pénzt az ablakon. Nincsenek céljaim, nem vagyok kiemelkedően jó semmiben, nem tudom mit válasszak.
Tudok angolul és németül, van mindkettőből felsőfokúm, de félek beszélni. Szeretem a matekot, ötösre érettségizem belőle, de ahhoz sem vagyok elég jó. Nem tudom mit kezdjek az életemmel.
Nagyon szeretek sminkelni, és a kozmetikus szakma érdekelt eddig a leginkább, de elég lenézőek az emberek ezzel kapcsolatban, pláne a szüleim. Apum eléggé kimért ember, szerinte az ilyesmivel nem lehet egy életet alapozni és azok csinálják akiknek nem jött össze az élet és ostobák egyetemet elvégezni.
Befejezzem az egyetemet vagy elmenjek inkább dolgozni? Mit tegyek?
Most akkor a #2-es mit tanácsol???? suli vagy kozmetikus?
Itt a gyk-n olyan magas az iq szint, hogy már nem is értem.
Melyik lány nem szeret sminkelni? Ennyi alapján a világ összes lányának itt a gyk-n azt tanácsolják, hogy legyen sminkes?
És akkor nem lesz életképtelen, ha 1 hónap után feladja az egyetemet?
Szia!
Tényleg nagyon fontos lenne, hogy elszakadj a szüleid véleményétől. Amit érzel, az alapvetően természetes, de ha olyanok a szüleid, ronthatnak rajta.
Nyugodj meg, most nem kell életre szóló, végleges döntést hoznod. Lehetne például úgy, hogy elmész kozmetikusnak, és mellette levelezőn csinálod az egyetemet - de olyan szakot, ami tényleg érdekel. Ha nincs ilyen szak, akkor hagyd a búsba azt a sulit, úgy nincs értelme.
A szüleidnek pedig kötelessége taníttatni téged, ha ezen felül még pluszban fizettek valamit, pl. extra nyelvtanárt, akkor ez az ő döntésük volt, de ez nem kötelez téged utólag semmire. Ha te nem akarsz a felsőfokúiddal semmit kezdeni, az a te dolgod. Dönthetsz így.
Szóval csináld azt, amihez indíttatást érzel. Igazából a szüleid "befektetését" is így hálálhatod meg a leginkább: ha kiegyensúlyozott vagy, akkor sokkal több szabad kapacitásod lesz, kevesebbet szorongsz, ki tudsz bontakozni - a végén lehet, hogy mégis egyetemre mész. De most tedd le a nyomasztó terheket. Szedd össze magad, önállósulj, és pár hónap múlva, mikor lelkileg rendbe jöttél, gondolkozz el, hogy mire akarod vinni az életben.
Ha tudod, akkor passziváltasd ezt a félévet az egyetemen. Ha nem, akkor érdemes lehet végigcsinálni, és a következőt passziváltatni, amíg gondolkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!