Miért nem engedik ezt a szüleim?
Rengeteg zsebpénzem van, ebből akarok venni egy FIFA 18-at(kb 14k Ft) de a szüleim nem engedik, ha előttük számolom, mindig ez van:
Nem adsz kölcsön egy tízezrest? Nincs papírpénz em, majd fizukor visszaadom.
-nincs tizesem, vidd el ezt a huszast.
Ilyenkor azt kapom vissza, hogy a kaja amit megettem az megvolt 10k, a másik tízest meg elvileg "ajándékba" adtam. Ma anyám óriási hisztit vágott le, mert elmondtam neki ezt. Már akkor.idegeskedik, ha egy chipset le akarok menni venni. Mit tegyek?
1. Ha benyitnak a szobámba, akkor nem tudom eldugni.
2 mert eléggé hangos az ajtó, ma meghallja, H nyílik, akkor kérdezgetik, H hová megyek.
3. Elég jó.
Én Apumnak szoktam adni papírpénzt, mert nálam szokott lenni, neki meg, mivel taxis, sokszor kell váltópénz. Ő fizukor mindig pontosan visszaadja, egy füzetben szokta vezetni, hogy kitől mennyit kért.
Na már most. Ha nálad csak úgy költik a szüleid a TE pénzed illetve nem képesek visszaadni, akkor NE adj nekik. Ha engeded, akkor folyamatosan ezt fogják csinálni, aztán semmid nem marad.
A saját pénzedből pedig azt veszel, amit akarsz. Fogod magad, megveszed, ami kell, és kész. A te dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!