Ghghg kérdése:

Mit kellene csinálnom?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, egyetemista. Mindig volt bennem egy olyan érzés, hogy elrontottam anyám életét. 22 volt mikor megszülettem, apàm a vonzó rosszfiú volt akkoriban, sose volt normális. Anya csak vele volt még, azt hitte nem lehet gyereke, amit az anyukájától örökölt.hát összejöttem mégis. Összeházasodtak a látvány kedvéért, de pár hónap múlva elváltak. Apàm akkor agresszív, veszélyes ember volt, nehezen ment a válás. Börtönbe került pár évre, sosem segített engem nevelni. Anya egyedül maradt velem, az apukájához költöztünk. Ő meghalt mikor 2 éves voltam, az új felesége pedig elintézte hogy anya meg a tesója ne részesüljenek az örökségből.

Az után anya anyukájához költöztünk, aki feltételekhez kötötte hogy ott maradhassunk. Tudta hogy anya egyedül nem boldogulna, nem tudna kire hagyni.. kölcsönöket vetetett fel vele azzal a dumával hogy fizeti majd. Nem fizette és nagyon sok pénzt fizetett anya vissza, egy hírhedt gyárban dolgozott nagyon keményen 20 évig. Utálta de ment hogy albit fizessen és nekem mindent megadjon. A vége felé már csak gyógyszerrel tudott bemenni. Lett egy nevelöapàm, rendes ember de sosem tekintettem az apámnak. Közben az anyukája is meghalt, onnan sem örökölhetett, aztan a nevelöapja is meghalt.

Nemrég munkahelyet váltott, a heky jobb de nem szereti, 3 műszakos... addig akar ott dolgozni ameddig egyetemre járok.

Én próbálok terheket levenni róla, péntekenként hazamegyek, több órás utazás, éjjelre pedig megyek is dolgozni. Minden szabad 8 órámat a gyárban töltöm, amitől jobban érzem magam, mert azt csinálom amit ő, mintha részt vállalnék az ő munkájából.Addig akar ott dolgozni ameddig egyetemre járok. Még 3 év. De nagyon félek hogy nem leszek képes elvégezni az egyetemet. Most jó az eredményem de a záróvizsgák lehetetlennek tűnnek. Akkor pedig hiába való volt amit anya csinált.

Most 43 éves de elkezdtem érezni az idő múlását. Kikopott a csípője, ínysorvadása van... mintha anyám "esne szét". Félek komolyabb dolog is van, de úgyis csak akkor mondaná el ha muszáj. Sosem őszinte ilyenben. Dohányzik is 18 éves kora óta. Próbálom neki mondani hogy figyeljen oda magára de bem csinalja :( cigizik sokat, nem eszi az egészséges dolgokat amiket hazaviszek neki... félek hogy rákos lesz vagy már az is.

Ennek mindnek a kiindulópontja pedig én vagyok. Ha én nem születek meg, minden máshogy lenne. És bem is érte meg mert egy életképtelen gyenge ember lettem. Ha anya beteg lenne vagy valami nem tudnam elviselni srm magát a helyzetet sem a lelkiismeretem súlyát.

Őt megkeményítette az élet, ha megkérem hogy kevesebbet cigizzen meg egye a dolgokat amiket hazaviszek vagy kérdezem beteg-e, kiabál velem, hogy szálljak le róla stb. Aztán meg olyan furán fogalmaz mintha mégis lenne valami. Úgyse mondaná el, mindenről hazudozott eddig ani komoly volt ( a papám betegségéről sokáig nem beszélt mikor mégis, azt mpndta meg fogják műteni, pedig addigra megmondta az orvos hogy nem lehet meggyógyítani). És engem meg felőröl ez az egész. Sajnálom hogy megszülettem, sokat gondolok öngyilkosságra, hogy ne lássam anyám pusztulását. És ez tényleg a valóság, mert pl sokat szúr a szívem és mikor nagyon rákezdi, ott a stresszhelyzetben is azt érzem hogy remélem ez már a vége, a sors vagy az Isten kijavítja a hibáját ami az én születésem volt.

Nem bírom ezt már tovabb, tényleg arra vágyom, hogy ne legyek többet. Ha nem is én kértem, hogy megszülessek, akkor is az én hibám.

Mit kellene tennem? Elszökjek? Vagy valami, hogy ne rontsam tovább?

2018. szept. 16. 23:13
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Pszichológus

Az, hogy anyád és apád nem voltak képesek gumit húzni, felelősen dönteni az életük további részében nem a te hibád, az viszont igen, hogy képtelen vagy a jövőt nézni, ketess fel egy szakembert!

2018. szept. 16. 23:29
 2/9 anonim ***** válasza:
84%

Egyáltalán n3m a te hibád, wzt gyorsan verd ki a fejedből! A gyerek nem tehet róla, hogy életre hívják.

Te nem tehetsz semmiről, és amit írtál, hogy mennyit segítesz neki, az aera enged következtetni hogy nagyin jó gyerek vagy, a legjobb akit csak kaphatott. Más még arra sem képes hogy a földre dobált ruháit betegye a szennyestartóba, megvárja amíg az anyja megcsinálja helyette.

És hidd el, hogy akármilyen kemény élete is van, azt nem bánja hogy téged megszült.

2018. szept. 16. 23:33
 3/9 anonim ***** válasza:
94%

Azt nem tudom, hogy milyen képzésen vagy, de ha van lehetőség 3 vagy 4 év után főiskolai végzettséget tenni, a helyedben azt céloznám meg ebben a lelki-anyagi-egészségi helyzetben. Nagy súlyt venne le a válladról az is.

Első az élet!

Nem számít annyit az életben beváláshoz a szakmai tudás, a papírok, mint az az iskolából látszik. És később bármikor tovább lehet még tanulni az egyetemi szinten.

2018. szept. 16. 23:42
 4/9 anonim ***** válasza:
94%
Meg lehetne passziváltatni pár félévet, pl. évente csak 1 szemesztert végezni innentől, amíg pénzt tudnál keresni és félretenni a tanulóévekre, és a magánéleteddel foglalkozni.
2018. szept. 16. 23:46
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, nagyon hasznosak. Passziváláson mar én is gondolkodtam...

Arra gondoltam még, hogy van egy kis pénzem félretéve, bevásárolnék anyának vitaminból, valami jó gyógynövényes fogkrém az inyére meg táplálékkiegészítő ami jót tesz szívnek, tüdőnek...

Ez szerintetek jó ötlet vagy ezek semmit nem érnek?

Nyugodtabb lenne a lelkiismeretem

2018. szept. 16. 23:57
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

hát eddig is azért nem ette meg, amiket vettél neki, mert neked akarja juttatni a javakat és arra ráfeküdni, hogy végezd el az iskolát.

Azért gondoltam, hogy ebben lassíthatnál Te saját elhatározásból, mert ő nem fogja kérni, hogy 7-10 év alatt végezd el vagy kevesebbet tanuljál és dolgozz helyette, amit 5 év alatt is lehet végezni és ő is el tud addig tartani, mert ő ebbe teszi az erőfeszítéseit, hogy neked juttassa ezt a lehetőséget.

Azzal tudsz a válláról levenni terhet, ha Te lassítasz vagy Te kisebbíted a célkitűzésedet és Te kezded eltartani magadat.

2018. szept. 17. 00:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Előző válaszolók jókat írtak, én hozzátenném, hogy az öngyilkosságot felejtsd el, azzal százszor több szenvedést okoznál anyukádnak.

Vitaminok, vegyél neki is, és magadnak is C és D vitamint.

2018. szept. 17. 06:00
 8/9 anonim ***** válasza:

"Azt hitte, hogy nem lehet gyereke, amit az anyukájától örökölt, hát összejöttem mégis" = ezt írod, kérdező. Akkor mégis hogyan lett az anyukád??

Ha te lettél, annak nem te vagy az okozója. Anyukád nem gondolta, hogy teherbe eshet, meggondolatlanul összefeküdt apáddal. Az eredmény te lettél, de erről nem tehetsz! (Akkor sem tehetnél róla, ha erőszak áldozata lennél.)

Ha elbujdokolnál vagy végeznél magaddal, mekkora törést okoznál anyukádnak! Erre nem gondolsz?

Ne haragudj, kérdező, nekem furcsa a toöténeted, nem így ír egy egyetemista! (Péntektől vasárnapig a kedvedért nyitva a gyár, hogy dolgozhass; ez milyen munkaidő? Alkalmi munka?) Az, hogy anyukád nem örökölhetett, erre nem lehet alapozni. Ha a nagyszüleid másképp rendelkeztek a vagyonukról, a szívük joga volt.

Próbáld helyes irányba terelni az életedet, ne önmagadat vádold, állj talpra!

2018. szept. 17. 09:12
 9/9 anonim ***** válasza:
20%
Nekem is homályos itt-ott a történet, és kérdéseket vet fel. De ha nem kamu a dolog, akkor azt javaslom, hogy végezd el az egyetemet, és dolgozz azon, hogy egy ilyen önző, és életképtelen anya mellől eltűnj, mert a történetedből az szűrődik ki, hogy őt rohadtul nem a te boldogságod érdekli, hanem az, hogy meglegyenek az ő maga önpusztító eszközei. Hidd el nekem, felesleges disznó elé gyöngyöt szórni! Figyeld meg, ha lelépnél, rohadtul nem érdekelné sokáig, hogy hol vagy, mit csinálsz. Ebben az életben csak magadra számíthatsz! Építsd az életedet az egyetemmel, kezdj új életet, és mutasd meg, hogy te milyen szülő leszel!
2018. szept. 17. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!