Mit kellene csinálnom?

Figyelt kérdés
Szóval júniusban szereztem meg az érettségimet ami aránylag jó lett ( szóval nem lett 3-nál rosszabb) és mikor meg mutattam anyának annyit mondott, hogy szép. Én egy picivel többre vágytam mert hát majdnem jeles érettségije nem biztos, hogy mindenkinek van. Ezt le is tudtam nem érdekelt. Aztán most probálom élvezni a nyarat mert ez az első, hogy nem kell nyári gyakorlatot csinálnom ami mindig elvette a nyaram 80%-át meg az 50 óra közösségi szolgálat ami miatt megutáltam az embereket. Nem is ez a lényeg szóval itt a nyár pihengetek, olvasok mert imádom a könyveket és végre van időm rá. És jön Ő ordít mit a sakál, hogy egy semmirekellő vagyok miért nem megyek el dolgozni egész nyáron csak fekszem semmi nem csinálok jelzem minden házimunkát én csinálok meg de ezzel semmi problémám nincs mivel ő dolgozik ezért kötelességemnek érzem megcsinálni. Mondtam neki, hogy majd augusztusba elmegyek mert még szeretnék csak egy picit magamra figyelni erre Ő hogy augusztusba ne menjek már sehová mert hogy 60eft-al mit akarok kezdeni. És most itt állok rettegek az egyetemtől de le se sz...ja, már elakartam költözni de sajnos sose tudtam annyi pénzt össze keresni hogy tudjam az albérletet fizetni és mikor mondtam neki hogy na jó lenne ha csak egy picit fizetne bele azt mondta szó se lehet róla, hogy elköltözzek. De néha meg iszonyat jóban vagyunk és tényleg fogalmam sincs mit kellene tennem mert szívem szerint elköltöznék. Szerintetek?

2018. júl. 16. 09:39
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

"aránylag jó lett", "nem lett 3-nal rosszabb", "majdnem jeles" -ezek enyhen ütik egymást. A nem lett hármasnál rosszabb az a jeles közelébe sincs, ne is haragudj.

Mi a kérdés amúgy?

2018. júl. 16. 09:45
 2/10 anonim ***** válasza:
28%
ha csak egy hármas van az érettségibe, a többi meg 4-5, akkor jó, de egynél több hármasra ne várj már ünnepi fanfárt pls. harmadszor, 18 lettél, ugyan eddig se volt de mostmár végképp nem kötelessége eltartania. igen is, menjél albérletbe, nem csak egész házat lehet kivenni hanem szobát lakrészt kollégiumot is. igenis, nőj fel és ne élősködj anyádék nyakán egész életedbe csak mert jaj te egyetemre mész. ha nem vagy képes mellette megélni dolgozni stb. mint mindenki más akkor el se menj, nem éri meg.
2018. júl. 16. 09:46
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

Menj el heti 1-2 napot dolgozni, talán az még neked is belefér és ő sem mondhatja hogy nem jársz dolgozni

Én anyám is ezt csinálta kb minden nyári szünetben, de ő nem játszotta az agyát hanem kijelentette, hogy nem tetszik neki, hogy ő minden nap dolgozik én meg itthon lógatom a lábam (pedig én is minden nap takarítottam)

Hát irigysége ide vagy oda, elmentem dolgozni, abból a pénzből eljártam kondizni, így jóval kevesebbet voltam otthon, ő is tudott pihenni és egyébként én is jól éreztem magam, mert a megmaradt pénzemből elmentem augusztusban a kedvesemmel nyaralni, és még az alakom is jó lett a sok edzéstől

2018. júl. 16. 09:59
 4/10 anonim ***** válasza:
41%

Tisztázzunk pár dolgot...

Nem lett hármasnál rosszabb, aránylag jó, és majdnem jeles nem fér meg együtt.

Nem lett hármasnál rosszabb az olyan átlagos.

Aránylag jó az 4,2-3 átlag.

A jeles pedig az, ha minden ötös.

Nem mintha bárkit érdekelne, hogy mi hányas lett. Ezt nem bántásból mondom, de magasról fognak tenni rá mindenhol. A kettes érettségi ugyanaz mint az ötös. Nem fognak külön megdícsérni, mert mondjuk jobb lett mint xy-nak. Van vagy nincs. Ennyit kérdeznek.

A kérdés konkrétan mi? :) Mert az nem teljesen világos.

Mondd el neki, hogy 4 évig folyamatosan gyakorlat volt nyáron. Most kijár egy kis pihi neked, ennyi.

2018. júl. 16. 10:00
 5/10 anonim ***** válasza:
57%
2-es szerintem te egy megkeseredett gyári melós vagy :)
2018. júl. 16. 10:01
 6/10 anonim ***** válasza:
20%

Bocs, ha csak egy 3,xy-t tudtál összeszedni ÉRETTSÉGIN, akkor mit akarsz?

Az egyetemen egy vizsgára kell annyit tanulni, mint a kompett érettségire, mellesleg elmehetsz dolgozni nyugodtan mondjuk 2-3 hetet, nem halsz bele. :)

Én is melóztam, öcséim is, párom is, meg a barátok is nyaranta.

2018. júl. 16. 11:14
 7/10 anonim ***** válasza:
85%
Ha anyukádat ennyire zavarja, akkor szerintem lehetséges, hogy érdemesebb lenne beleegyezned és keresni valami munkát, hogy legalább megnyugodjon és akkor nincsen veszekedés stb. Bár mondjuk én sem értem az ilyet... Engem sosem akartak elküldeni a szüleim dolgozni, mert mindig azt mondták, hogy még bőven lesz rá alkalmam és a szünet pihenésre van, hogy utána kipihenten és frissen üljön vissza a diák az iskolapadba. Ez nem arról szól, hogy megérdemli és nem jutalom stb., de ténylegesen erről szól a szünet és nem azért találták ki, hogy akkor a belüket is kidolgozzák a diákok. Én sem dolgoztam az egyetem előtt egyszer sem és igen, nekem is jól esett, hogy pihenhettem és szórakozhattam, volt időm a hobbimra, barátokra, nem kellett korán kelni stb., mert ezekre a gimi alatt nem igazán volt időm. Nem, nem haltam volna bele, ha elmentem volna dolgozni, de nem volt rá semmi szükségem és a szüleim sem ajánlgatták. Persze, az más, ha szükség van a pénzre vagy a gyerek akar gyűjteni valamire, de amúgy szimplán azért csesztetni ezzel a gyereket, mert a szülő irigy és nem bírja elviselni, hogy amíg ő dolgozik, addig a gyereke pihen...én ezt sosem fogom megérteni.
2018. júl. 16. 12:00
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó, én tanév közben is dolgoztam. Te ültél már vissza szeptemberben kipihenten a padba? Mert én még nem, és ennek semmi köze a munkához.

3 hónap láblógatás az nem a pihenésre elég, hanem az eltunyulásra.

2018. júl. 16. 15:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, mindig kipihent voltam a tanév kezdetén. Nem tunyultam el, nem szoktam el a tanulástól stb., mert általában a nyáron is tanultam, sokat olvastam, de mellette volt időm szórakozásra és pihenésre is bőven.
2018. júl. 16. 16:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Anyám, kapásból rengetegen leállnak papolni az érettségi eredményről... Mennyi de mennyi okostojás. -_- mindig is ellenszenves volt az a hozzáállás, hogy az osztályzatok alapján ítélkeznek.

Kérdéshez visszatérve: költözz el mihamarabb. Pihengess, vagy ha esetleg jó lenne pénzt gyűjtögetni nyáron akkor vannak alkalmi és rengeteg diákmunka. Heti pár nap meló lehet beleférne, így pihenni is tudnál kicsit.

2018. júl. 16. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!