Vagy hogyis fogalmazzak...régimódiak?...fillérbaszósak??
Reggel 7től este 17 ig iskola a sulival nincs gond, szeretem, vannak haverjaim. Suli után rutinként elmegyünk a haverommal edzeni, csajozni. Aránylag jól tanulok.(4es átlag)Nem szoktam eljárni szórakozóhelyekre nem cigizem nem drogozom. A szüleimtől kapok napi ezer forintot ami valljuk be hogy nem sok. Nem állnak rosszul anyagilag.Kajára, edzésbérletre, telefonra,ruhákra, randizásra.Ez édes kevés. Jó oké. Keveset adnak, l3sz4rom, megoldottam hogy legyen saját keresetem.Hétvégente eljárok dolgozni. A nyáron voltam ausztriában diákmelózni,ami igen jól fizetett. Most bejelentettem apámnak hogy szeretnék eljárni karate edzésre. Erre ő: én nem fogom finanszírozni a hülyeségeidet...wtf? A sportolás mióta hülyeség? Az önvédelem mióta hülyeség. Mondtam neki hogy nem is kell semmit fizetnie mert van elég pénzem. Csak annyit tegyen meg hogy eljön velem és aláírja a papírokat. Erre ő: majd 2 év múlva azt csinálsz amit akarsz. Anyám meg áhh ne is beszéljünk róla. Például tegnap csinált krumplis tésztát. Én nem szeretem a krumpis tésztát. Erre el kezdett velem kiabáli hogy miert nem eszem meg, meg hogy itthon minden sz4r. Utánna elkezdett sírni. Könyörgöm egy 50 éves nőről beszélünk és nem egy 6 éves kislányról. Anyám nagyon aggódik a szülei miatt mert betegek meg már nagyon idősek. Hogy lehetne a szüleimnek “segíteni” . Néha vannak olyan időszakok amikor úgymond “normálisak” és szeretnék kialakítani velük egy normális kapcsolatot.
16 évesen kapsz havi 30 ezer forint zsebpénzt, az egyáltalán nem kevés. Emellett érzelmi intelligenciád nulla. Sajnálom a szüleidet.
2018. szept. 9. 18:39
2/16 A kérdező kommentje:
Igen 30k forint nem kevés pénz, de nem elég. Reggel 5től este 8ig nem vagyok otthon. Ez a pénz kb délig elég. Emellett kell vennem ruhákat, kondiberletet,telefonszamlat ki kell fizetnem. Kb mindet sajat magamnak kell finanszirozni a lakason meg a futeseh kuvul. De nem ezzel van a gond. Mint latod megoldottam ezt a problemat. Es nem ertem mi van az en erzelmi intelligenciammal? Egy normalis kapcsolatot szeretnek veluk kialakitan ha nem jottel volna ra. Hogy pl ne sirjon anyam azert mert nem eszem meg a krumplis tesztajat. Hat figyelj. Szerintem jobban tetted volna hogy nem kommentelsz ide semmit
2018. szept. 9. 18:43
3/16 A kérdező kommentje:
*hogyha
2018. szept. 9. 18:46
4/16 A kérdező kommentje:
Amúgy nem azért jöttem ide hogy panaszkodjak,útálok panaszkodni. Szeretnék valami megodást találni a probémára.
2018. szept. 9. 18:48
5/16 anonim válasza:
Meséld el, mire kell neked ennyi meg még több pénz? Azt írtad, nem dohányzol. Kaját kapsz. Akkor mire?
2018. szept. 9. 18:52
6/16 anonim válasza:
Előző: hol írta a kérdező, hogy kaját kap? Azt is a napi 1000-ből kell fedeznie!
Ilyen szülők jutottak neked, tipikus magyarok. Idegesek, frusztráltak. Nem tudod megváltoztatni őket. Dolgozz annyit, amennyivel fedezed a szükségleteidet, addig se vagy otthon, apád fülét meg addig rágd, hogy írja alá a papírt (mért kell ahhoz elmenni? Nem adják haza?), amíg eredménnyel nem jársz. Érvelni úgyse tud ellene.
2018. szept. 9. 19:00
7/16 A kérdező kommentje:
De ember!! Ez nem a pénzről szól, az csak egy példa volt
2018. szept. 9. 19:00
8/16 anonim válasza:
Nálunk is hasonló a helyzet, mondjuk nekem harmadikos gimisként adnak heti (!) 400 Ft-ot. Ebből max. heti egy szendvicsre meg egy rágóra futja max. És ebből spóroljak! Csak az ünnepek maradtak, meg a nyári meló...
2018. szept. 9. 19:10
9/16 anonim válasza:
Nem sokkal idősebb F vagyok, kedves kérdező, én napi egy forintot se kapok. Max ritkán néhány ezer forint zsebpénzt, de nem kéne sokáig számolnom,hogy évente ez hány alkalommal történik meg,hamar megszámolnám hidd el,nem jutnek sokáig. Szerintem inkább fel kéne nőni. Szted nekem mennyire jó? Majd akkor kezdj el sírni,mikor a barátnőd előtt is így viselkedsz,és rájön,hogy mennyire férfi vagy,aztán otthagy. Mert ha nincs minden,amit a szemed megkíván,akkor az egyenlő azzal,hogy a szüleid a rosszak,bezzeg arra nem gondolsz,hogy jót tesznek neked azzal,hogy nem csinálnak belőled elkényeztetett fiatal urat..Nem gondolkozol,és szidod a szüleid,nem tudsz megbecsülni dolgokat. Egy diakmunka mennyire fájna? Akár hétvégén? Na? Akkor nem bebszol,hanem elmesz dolgozni. Na? Ja nem...neked a hátsó feled alá kéne rakni a pénzt...
2018. szept. 9. 19:24
10/16 anonim válasza:
0%ban hasznos válasz. Felidegesitett,mert kimondtam az igazat mi? Az élet csak szórakozás ugye? Belehalnál egy diakmunkába...Abból tudnád fedezni a karate edzést...vagy 100000000 Ft egy hónapban? Na jó, makacs kamasz, remélem gazdag feleséged lesz,vagy olyan munkád, ahol a kisujjad se kell mozditanod,és jól fizet, mert egy férfi a helyedben már rég tett volna valamit,tett volna valamit a joert,te meg ennyire sem vagy képes..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!