Cseréljek vagy sem?

Figyelt kérdés

Van kb 5-6 aranygyűrűm, de nem tetszenek, nem használom őket, és nem is jók. Fölöslegesnek érzem, hogy a dobozban ülnek az aranynyakláncok és karkötők mellett, ezért arra gondoltam, hogy beadom őket, és a pénzből, amit kapok értük veszek valamit, amit tényleg használok.

A bibi csak itt jön, mert a családom teljesen ellene van, hogy nem szabad beadni az aranyat, meg beteg vagyok, mert képes vagyok azért túladni a gyűrűkön, hogy ruhát meg cipőt vegyek a belőle kapott pénzből.

2018. szept. 7. 08:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Miért nem olvasztatod be s csináltatsz olyan gyűrűt, fülbevalót láncot ami tetszik neked, valószínű a családodnak eszmei értékkel bírnak a gyűrűk.
2018. szept. 7. 08:34
 2/15 A kérdező kommentje:
Mert nem szeretem az aranyat, soha nem is szerettem, csak régebben minden nagyobb eseményre (elsőáldozás, bérmálkozás) aranyat kaptam. Soha nem hordtam őket, amúgy pedig ami a gyűrűket illeti nem szeretem őket.
2018. szept. 7. 08:38
 3/15 szántóvető ***** válasza:
55%
ha soha nem fogod használni akkor nincs értelme őrizgetni.
2018. szept. 7. 09:06
 4/15 anonim ***** válasza:
46%
Hozzánk néhány éve betörtek és elvitték az arany ékszerek nagy részét, amit egyébként sem hordtunk. Volt értelme rakosgatni? Jobb lett volna eladni és pl. elutazni az árából. Tarts meg max. egyet ami valamiért fontos, emlék, de a többit tárolni szerintem felesleges. Perse, tartja az értékét, de csak akkor ér tényleg valamit, ha valamikor pénzzé teszed.
2018. szept. 7. 09:30
 5/15 anonim ***** válasza:
Tiéd, nem? Hol a probléma? Abban igazuk van, hogy az arany érték amióta világ a világ és az is marad. Vészhelyzetben jól jöhet valami amit könnyen és gyorsan pénzzé lehet tenni.
2018. szept. 7. 09:33
 6/15 anonim ***** válasza:
Mi is tartogattuk az arany ekszereket raktuk ide-oda de vegul a anyam magatol ra jott ( pedig o is mindig tartogatta ) hogy nincs ertelme es oda adta a testveremnek hogy adja be vagy csinaljon belole amit szeretne :). En vagyok a kisebbik meg amugy se zavar ha o kapta. Nekem se kellenenek. Csak egy nyaklancom van, ezt a testverem adta mert o megunta, de en szeretem mert ra emlekeztet es legalabb olyan mintha velem lenne valami tole :).
2018. szept. 7. 09:41
 7/15 A kérdező kommentje:
Ezen kívül van még nyakláncom, karkötőm, fülbevalóm, vékonyabb, vastagabb, ami arany. Azokat nem adnám el, mert nem csúnyák, viszont ezek a gyűrűk határozottan azok, vörös kő bennük, vagy valami nagy nyomott minta. Nagyon csúnyák, ami meg szép, az kicsi.
2018. szept. 7. 09:56
 8/15 anonim ***** válasza:
Add el nyugodtan, hiszen a tiéd. Ha nagyon pampog az, akitől kaptad - és nincs szükséged a pénzre - akkor szépen add vissza neki, és csináljon vele amit akar.
2018. szept. 7. 11:02
 9/15 audrey89 válasza:
Van köztes megoldás is. Add el és vegyél olyan ékszert ami tetszik és használsz. Ha nem tetszik az arany akkor fehér arany, ezüst, ami bejön.
2018. szept. 7. 11:12
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem igazán találok olyat, ami tetszik, mivel minden ékszerből az ilyen nagyobb darabokat szeretem, és eleve úgy veszem a bizsukat, hogy legyek a királykék, fekete stb színühöz hozzá illő szett. Tehát semmiképp nem szeretnék újra aranyba befektetni.,
2018. szept. 7. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!