Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Cseréljek tápot?

Cseréljek tápot?

Figyelt kérdés

Gép upgrade előtt állok, a jelenlegi gépemben egy 5 éves XFX Pro 750W Black Edition táp van.

Nem tudom, hogy a tápokat milyen időközönként illik cserélni, mennyire használódnak el? Nem arról van szó, hogy upgrade után nem lenne elég a 750w, hanem hogy az 5 év után növekszik-e a kockázata a hibának, ami hazavághatja az egész gépet.

2018. aug. 20. 13:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Az szerintem nem a hazavágós kategória.
2018. aug. 20. 13:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Mivel az XFX Pro Black egy igencsak felsőkategóriás táp, szerintem bőven elég neki egy alapos tisztítás, az elkók átnézése(esetleges púposodás), venti vizsgálat.

Erős táp, nemigen járt a teljesítményének a maximumán sosem.

2018. aug. 20. 14:09
 3/5 anonim ***** válasza:

nem fogja hazavágni, jóféle van benne védelem.

Én mit mondjak Corsair HX520-t használok, húsvétkor volt 10. éve hogy használtban van. Nincs baja. Számla is megvan :D

13 ezerért vettem 10 éve, ma ugyanennyiért kb el tudnám adni.

Más kérdés hogy régen 13 ezer forint sokkal többet ért...

2018. aug. 20. 14:11
 4/5 pinkpancser ***** válasza:
Ez jóféle táp! Ha néha kitakarítod (elég levegővel kifújni) akkor még sok évig nem lesz vele bajod! A mostani gépemben több mint 10 éves FSP van és nincs vele probléma.
2018. aug. 20. 15:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Remek tápod van, és bár valóban nem mai darab, de ezek elég lassan szoktak elavulni. Ha nincs semmi baja, a továbbiakban is használhatod. Ha el is romlana, van benne annyi védelem, hogy ne tegyen kárt más alkatrészben.
2018. aug. 20. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!