Hogyan vehetem le annak a gyermekemnek a nevét a nevemről aki nem is az enyém?
21.
Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerő nyilatkozaton alapul, a vélelmet azon az alapon lehet megtámadni, hogy
1.a nyilatkozatnak a jogi feltételek hiányában nincs teljes hatálya;
2. az apai elismerő nyilatkozatot tévedés, megtévesztés vagy jogellenes fenyegetés hatása alatt tették meg; vagy
3. az apai elismerő nyilatkozatot jogszabály megkerülése céljából tették.
Hát itt egyik eset sem áll fenn...
Cselekvőképes emberként elismerted a hatóság előtt, hogy tiéd a gyermek.
A nevére akárkinek rákerülhet, az egy másik folyamat, de te egészen addig az apukája maradsz, amíg az anyuka esetleg nem talál egy olyan társat, aki hajlandó örökbe fogadni a kicsit. Ekkor te lemondhatsz a gyermekedről az örökbefogadó javára. Máskülönben apukája maradsz minden joggal és kötelességgel.
Gyerektartást fizetsz, örököl utánad, DE jár a láthatás, és akár kérheted is a gyermek közös felügyeletét, vagy akár azt is, hogy te nevelhesd (és akkor anyu fizet gyerektartást neked).
Nyilván ezt nem fogod megtenni, de lehetőséged van rá, hiszen a kicsi a te gyereked.
Sz*r helyzet :o Belegondoltam, hogy egyedülálló kisgyerekes ismerőseim közül van, aki évente többször váltja le a párját... és egyszerűen nem is tudom, hogy jutott az eszedbe ilyet aláírni.
Annyira nagy volt a szerelem, hogy egy életre terveztetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!