Szülők, titeket is kérdezgetnek ismerősök, ha mostanában volt a gyereketek esküvője, hogy mennyi pénz jött be, és ilyenek?
Az én lányomé most volt, és bevallom, nagyon zavar ez. Eleve ők fizették (mi beszálltunk csak pár dologgal, mint pl. lányom ruhája, virágok, torta).
A másik, hogy baromira nem érdekel (és tényleg nem), hogy kitől mennyit kaptak. Láttam, hogy kapogatták a borítékokat, (még meg is kértek, hogy őrizzem a kézitáskámban), itthon odaadtam nekik a paksamétát, én többet nem kérdeztem (és tényleg nem is izgat, azt sem tudom, maga a lagzi mennyibe került mindennel együtt nekik).
Most tényleg ez így téma szokott lenni?
Hát nem tudom, én kolleganőktől kérdezés nélkül hallom, kérdés nélkül mondják, hogy összesen ennyibe került, ennyi jött vissza, ennyi az egyenleg. Mármint a gyerekük lagzija (nem a sajátjuk ugye.)
(Nekem se szimpi.)
Igen, sajnos... Szinte ez is része a pénzgyűjtős népszokásnak...
A legjobban teszed, ha egyszerűen nem foglalkozol vele továbbra sem. Akit annyira érdekel, kérdezze meg tőlük. Esetleg megkérdezheted a kíváncsiskodótól, hogy miért érdekli őt, kölcsönre van szüksége, vagy mi?
Biztos hogy a helyedben nem válaszolnék az ilyen neveletlen egyed kérdésére.
Mond meg neki, hogy magánügy, ne kutakodjon.
Köszi, ment a zöld kéz minden válaszolónak.
7-es, hát nem semmik akkor a melóhelyen, na ezt tapasztalom én is.
Ez inkább vidéken téma, nem?
Legalábbis páromnál veszem észre, hogy náluk ez a téma, ha esküvő van. Anyáméktól azt is szokták kérdezni, hogy ők mennyi adnank neki (csak úgy), mert hogy (szerintük) sokat utazunk. Egy forintot se, de amúgy se lenne semmi közük hozzá.
Esküvőt is mi álltuk. Igaz, amennyit kaptunk ajándékba, az bőven lefedte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!