Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg vannak ilyen szülők?

Tényleg vannak ilyen szülők?

Figyelt kérdés

Olvastam itt egy kérdést, hogy a lány anyja minden hónapban körmöshöz, meg fodrászhoz jár, de a gyereket nem viszi el, mert drága. Itt írta talán, hogy a gyógyszert sem szívesen veszik neki. Elgondolkodtam, hogy ilyen valóban létezik?

Nekem ugyan még nincs gyerekem, de már tervben van, de emlékszem, hogy mikor beütött a válság, és a szüleimnek nem volt munkája, észre sem vettem volna, ha nem mondják. Én és a testvérem ugyanúgy megkaptunk mindent, persze nem vettek egy negyedik pár cipőt, meg nem volt minden hétvégén strand, meg fagyi, de volt ruhánk, ha betegek lettünk, kiváltották a gyógyszert. Pedig kölcsönt is fizettek, és előtte se voltunk hú de gazdagok. Anyukám nem járt körmöshöz, nem jártunk étterembe, pedig szülinapokon elmentünk, de nem nélkülöztünk. Nem az lenne a normális, hogy ha anyuka havonta el tud menni fodrászhoz, a gyerekre is rászán ennyit egyszer?

2018. aug. 20. 21:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
90%
Én is teljesen kiakadok ilyen sztorikon anyaként mert nekem első a gyerek utána én, körmösnel sosem jartam meg minimal ruhataram van (tobb felesleges), de a gyerektol sosem sajnalom a jobb kajat, jobb ruhat.....döbbenet milyen szülők vannak :-(
2018. aug. 21. 11:32
 12/14 anonim ***** válasza:
50%

11

Azért te a másik végletet képviseled ...

Ahogy a hármasikres hozászóló is, aki az anyát savazta, hogy nem főz a gyerekeire, de az apa velük sem élt, és csak pár havonta látta őket ...

2018. aug. 21. 12:21
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

11# vagyok

Azert nem gondolom hogy végletes lenne nekem ez a normális de nem azt jelenti hogy korlatlanul mindent megveszek.nincs iphone meg ilyenek....

2018. aug. 21. 13:29
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Van az a szülőtípus, akinek kutyája/macskája van, majd amikor jön a baba, akkor jobb esetben keres új gazdát az állatának, rosszabb esetben kiteszi az utcára.

Állatmentőként RENGETEG ilyet látok, és már akkor sajnálom a - többnyire meg sem született - picit. Nekem is vagy gyerekem, nagyon jól tudom, hogy megfér a lakásban a gyerek és a macska, sőt, fertőzést sem kaptam tőle terhesség alatt, ahogy attól sokan rettegnek.

Itt valójában az történik, hogy a kutya-macska nagyon cukimuki dögönyözhető lájkvadász TÁRGY volt (többnyire cseszték megnevelni az ilyenek az állatukat, mikor épp nem facebookon vagiztak vele, akkor ki volt kötve a körtefához), de most jön a baba, aki mégis csak egy gyerek, és sokkal cukibb, facebookon is többen lájkolják, sőt, még társadalmi megbecsülés is övezi az anyaságot. Aztán elkezd a gyerek éjszaka vinnyogni, kimondja a "nem" szót, már nem is olyan pici, nem is olyan cuki, nem is olyan illatos, és bizony ugyanúgy beleunnak a szülőségbe, ahogy korábban az állatukat is megunták. Egyszerűen nem fogják fel, hogy a gyermekvállalás nem addig a két évig tart, amíg lehet babázni, cuki a gyerek, és lehet dagadó mellel tologatni meg mindenki előreenged miatta, hanem közvetlenül 18-25 évig, közvetve egy életen át.

2018. aug. 26. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!