Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg vannak ilyen szülők?

Tényleg vannak ilyen szülők?

Figyelt kérdés

Olvastam itt egy kérdést, hogy a lány anyja minden hónapban körmöshöz, meg fodrászhoz jár, de a gyereket nem viszi el, mert drága. Itt írta talán, hogy a gyógyszert sem szívesen veszik neki. Elgondolkodtam, hogy ilyen valóban létezik?

Nekem ugyan még nincs gyerekem, de már tervben van, de emlékszem, hogy mikor beütött a válság, és a szüleimnek nem volt munkája, észre sem vettem volna, ha nem mondják. Én és a testvérem ugyanúgy megkaptunk mindent, persze nem vettek egy negyedik pár cipőt, meg nem volt minden hétvégén strand, meg fagyi, de volt ruhánk, ha betegek lettünk, kiváltották a gyógyszert. Pedig kölcsönt is fizettek, és előtte se voltunk hú de gazdagok. Anyukám nem járt körmöshöz, nem jártunk étterembe, pedig szülinapokon elmentünk, de nem nélkülöztünk. Nem az lenne a normális, hogy ha anyuka havonta el tud menni fodrászhoz, a gyerekre is rászán ennyit egyszer?

2018. aug. 20. 21:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
40%
Sorozatgyilkosok, terroristák vannak, ami azért sokkal durvább. Miért ne eshetne meg ez is?
2018. aug. 20. 22:19
 2/14 anonim ***** válasza:
28%
Egy sorozatgyilkos miért durvább? Elég körülnézni, milyen emberek vannak. A férfiakban amúgy is van egy kis önbíráskodás az alfahím ösztönnek köszönhetően.
2018. aug. 20. 22:24
 3/14 anonim válasza:
100%

Vannak.

Például: világos bőrűként nagyon könnyen égek le minden naptej, kalap, ruha ellenére.

Anno apám sosem engedte meg, hogy égés utáni krémmel kenjem be magam, mikor leégtem. Bármennyire fájt is, ha meglátta nálam a krémet, elvette tőlem, mondván nincs rá szükségem. Mindig titokban kellett kennem magam, vagy hatalmas balhé lett a dologból.

Anyámhoz pedig nem fordulhattam támogatásért. Minden alkalommal megkaptam, hogy ez van, ez a krém nem olcsó, valamint kihangsúlyozta minden egyes alkalommal, hogy ha apám égne le ő tuti bekenné magát, de hát rám nem pazarolja.

Az ilyet mondjuk nem nevezném szülőnek. Örülök, hogy te jobb leszel:)

23/l

2018. aug. 20. 22:51
 4/14 anonim válasza:
93%

Még régebben történt, mikor az egyik jó barátnőm körmös volt, a kislánya a keresztlányom, ezért ott töltöttem a délutánt vele és mondtam neki, hogy nyugodtan fogadjon vendégeket.

Jött egy elég molett kisasszony (+2 kg smink, póthaj, stb...) a kislányával, aki tele volt energiával, de borzasztóan vékony volt. Mikor a keresztlányommal éppen cicát etettünk, kérdezte, hogy mit adunk neki és miért pont macskaeledelt, mert ők otthon vízbe áztatott kenyeret adnak a macskájuknak. Néztem egy nagyot, hogy jól hallottam-e, mire megszólalt, hogy néha ő is azt kap enni, mikor anya nem főz, de ezt úgy mondta, mintha teljesen normális lenne, mivel azt hitte, hogy az.

Nagyon megdöbbentem, hogy mégis mi a francot keres az anyja körmösnél, (ami egyáltalán nem olcsó mulatság) és a körmére áldozott pénzt miért nem arra költi, hogy főzzön?

Eléggé felzaklatott a dolog, lelkem csak akkor nyugodott meg, mikor megtudtam, hogy a kislány a lehető legjobb szülőkhöz került, akik hercegnőként bánnak vele. Azóta eltelt pár év, már egyáltalán nem egy csontsovány kislány, hanem egy szép, kiegyensúlyozott életet élő kis tündér.

Úgyhogy igen, ilyen szülők is vannak. Sajnos.

2018. aug. 20. 23:23
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor erre mit mondasz. Én olyan 15 a nővérem 16 éves volt amikor egy téli reggelen felkeltünk, hogy iskolába menjünk. Már éppen indultunk volna amikor a nővérem velem veszekedett, hogy miért vagyok bunkó, hogy eldugom a csizmáját, télikabátját, sapkát, sálat mindent. Mondtam, hogy nem én voltam, sőt az én csizmám, kabátom, sálam, sapkám is eltűnt. Így elkezdtük keresni a lakásban. Akkor jöttünk rá, hogy 1 papucson kívül semmi cipő, csizma nem volt a lakásban, sőt a tornaórán használt tornacipőnk is eltűnt. A lakásban voltunk, és nem tudtunk iskolába menni, mert se cipő, se kabát nem volt. Mobiltelefon akkor még nem volt, így meg kellett várni amíg apám hazajön a munkahelyéről délután. Ő is ledöbbent, és kiderült, hogy amint apám kilépett hajnalban az ajtón, hogy dolgozni menjen, anyám összeszedte az összes ruhánkat, és eladta őket az ivócimboráinak.

Tudnék még mesélni ilyen sztorikat amikor karácsonyi ajándékunk tűnt el, vagy amikor eladta a hallókészülékemet. (na akkor apám életében először megverte anyámat nagyon) Szóval a műkörmös anyuka még nem is olyan döbbenetes.

2018. aug. 20. 23:25
 6/14 A kérdező kommentje:
Ez számomra annyira meglepő, rossz ilyeneket hallani. Nem értem, hogy ilyen embernek minek kell gyerek. Nem azt mondom, hogy el kell kényeztetni, de olyan alap dolgokat, mint a gyógyszer, vagy az étel miért kell sajnálni? Főleg, ha meg tudja venni.
2018. aug. 20. 23:28
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
Én vigyáztam 3-as ikrekre. Háromtündéri kislányra. Lombikprogram segítségével születtek meg. Még 3 évesek sem voltak amikor a szülők bár együtt éltek, de külön utakon jártak. Én az anyukát ismertem, ő kért meg, hogy vigyázzak a lányokra amíg dolgozik ( nekem ezért fizetett) Megbeszéltük előre, hogy 9-től 15 óráig vigyázok rájuk. Nem főzök, nem takarítok, csak a lányokkal foglalkozom. (nem éltem ott, minden reggel mentem, és jöttem el délután) Egy ideig ment is a dolog, majd jöttek a gondok. Sokszor este 7-kor még ott voltam a lányokkal, mert az anyuka elment konditerembe vagy éppen randi miatt vacsorázni ment. Dühös voltam, de mégsem hagyhatom ott a 3 éveseket egyedül. (a lányok apja havonta pár napra jött haza csak) Majd jött az, hogy nem főzött a lányoknak semmit. Amikor felhívtam, hogy hol van a lányok reggelije, ebédje, közölte, hogy van keksz a szekrényben, meg van cola. Első ilyen esetnél megsajnáltam a lányokat, ezért (bár sosem csinálok ilyet) megfőztem a lányoknak. Találtam csirkehúst, zöldséget, mindent így főztem nekik levest, pörköltet,nokedlit. Este közöltem az anyukával, hogy ha még egyszer kaja nélkül hagyja az ikreket, akkor befejeztem, nem vigyázok többé rájuk. De nem főzött rájuk később sem. Sőt, amikor hívtam ez ügyben, mondta, hogy a lazac, és a bor azért van a hűtőben mert este jön a pasasa.. Elegem lett.. Azon az estén megvártam az anyukát, és elköszöntem. Másnap meg ő akadt ki, hogy nem mentem reggel a lányokhoz. Az anyukának a pasasok fontosabbak voltak mint a lombikprogrammal született lányai.
2018. aug. 20. 23:41
 8/14 anonim ***** válasza:
88%

Tanárként láttam pár érdekes esetet.

1. Az anyuka jött, hogy nincs pénze megvenni a gyerek felszerelését (írószerek, vonalzó stb.) fizesse vagy adjon az iskola. Mindezt úgy, hogy aznap a Facebookon közölt egy képet a szép (?), új körméről. NO comment...

2. Ügyeletes voltam, amikor egy másodikos diák odajött hozzám, hogy éhes. Reggel 9 előtt volt pár perccel. Mondtam neki, ez még nem az a szünet, ahol a tízórai érkezik. Vegye elő, amit az anyukája készített. Egy óra múlva pedig megérkezik a kakaó és a szendvics. A válasz: "Nincs nálam kaja, sosincs, mert anya úgy gondolja, ha itt adnak, akkor minek készítsen???" Egy fejlődésben lévő gyermeket elengedett reggeli nélkül. (Otthon sem evett a srác, megkérdeztem.)Az egész napi étele tehát egy szendvics, egy kis ebéd, délután kis uzsonna. A kissrác nem hiába volt olyan vékonyka. Azóta nagyon ellene vagyok az ingyen étkeztetésnek, mert a szülő nem értékeli, hanem elvárja és természetesnek veszi...én biztos, hogy szülői hozzájárulást kérnék az ételért, mert így nekik "jár ez a szolgáltatás".

3. A gyermeke ballagási költségeit nem tudja kifizetni, de kb. 2 havonta tud venni középkategóriás autót....

2018. aug. 21. 04:35
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A világ legnagyobb demagógiája a baba-dolog. Mindenki nyomatja, hogy igenis kell, és csak a gyerek ad értelmet az életnek, az tesz teljessé. Hát igen, kb egy-két cuki kisbabás fotóig a facebookon igazuk is van, utána meg ahogy nő a gyerek, mintha évről évre egyre jobban unnának rá nagyon sokan. Nyűg, kiadás, nyűg...Nagyon sok kapcsolat teljesen tönrkemegy, függetelnül attól, hogy szétválnak-e vagy összetartja őket a kölcsönös anyagi függés, és mintha ördögi kör lenne az egész dolog. A kérdésre a válasz: igen, sok ilyen szülő van, akinek ha belelátsz kicsit is a kívülről csilivili életébe, rájössz, hogy túl sokan is vannak... Ilyenkor mindig felvillan, hogy basszus, ezek is úgy kezdték, hogy jaj, baba, terhesfotók, meg babacuccok, meg babás idill. Hova tűnik mindez? Mikor tűnik el a családosdi varázsa? Persze, tisztelet a kivételnek, akik szépen élnek.
2018. aug. 21. 08:31
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy van :) anyámnak is 20 pár 70 ezer Ft-os cipője volt, nekem meg nem volt teli kabátom decemberben. Ne legyél naiv Kérdező. ^^
2018. aug. 21. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!