Előző kapcsolatból származó gyerek mindenből kihagyva, mellőzve, mennyire fair?
Mindkét részről van új család.
Na, az egyik felől viszont úgy néz ki a dolog, hogy ott vannak az új gyerekek + az új partner ugye. Utazás, közös programok CSAK ha a "régi" gyerek nincs ott, ez rendszeres. Vele nem mennek sehova. Foglalkozva nincs vele.
Nem kap semmit. Ha véletlen mégis vesznek neki valamit (ami nem étel), akkor az árát elkérik a másik szülőtől.
Ez mennyire van így rendben?
Meddig tűrhető?
Nem az a kérdés, hogy törvényileg mennyire van rendben, úgy nyilván teljesen, így ezt a részét most mellőzzük, ha lehet.
Jelen esetben ez a hozzáállás pont az új nő hatására alakult ki. Előtte is voltak konfliktusok, de többnyire meg lehetett oldani.
Ahogy lett a nő, kezdődött ez a helyzet, először csak kicsiben, aztán az esküvőjük után egyre jobban fokozódott, és azóta is...
Ott a gyerekek a nőnek a gyerekei egyébként, a közöset még csak most várják.
Ez csak rosszabb lesz..
De szerintem te siman feltekeny vagy
Az uj no penzehez neked kozod nincs
"Ha véletlen mégis vesznek neki valamit (ami nem étel), akkor az árát elkérik a másik szülőtől"
Na, ez nagyon nincs rendben. Megbeszélte veled, hogy megveszi azt az akármit? Igent mondtál arra, hogy fizeted a felét?
Ha nem, akkor semmilyen jogon nem kérheti utólag.
Én oda sem adnám.
Ha úgy dönt, hogy vesz valamit a gyerekének, akkor vállalja az anyagi részét is.
A látogatással kapcsolatban pedig rákérdeznék, hogy szerinte a gyereknek meddig lesz kedve hozzájuk menni, ha így állnak hozzá? És fognak-e csodálkozni azon, hogy ha nagyobb lesz, akkor nagy ívben fogja le...ni őket?
Egyszóval elbeszélgetnék egy kicsit apukával, hoyg szerinte ez normális-e ez a hozzáállás.
Ha tényleg kellett, kifizettem (1 ilyen volt), hogy ne a gyerekkel csesszek ki.
A többinél, mikor arról szólt, hogy ők is vettek a másik kettőnek, és gondolták, hátha kell nekünk is, ha kifizetem, akkor visszautasítottam.
A gyerek egyenlőre ezt úgy fogja fel, hogy aput a csúnya, gonosz új feleség elvette tőle + ő akar apuval találkozni, csak amikor ott van, nem lehet apával, mert a feleség kisajátítja, ő meg a másik 2 gyerekkel el vannak küldve a ház másik részébe stb. Ezeket a gyerek mondja, és tudom, hogy nagyon rosszul esnek neki ezek, de úgy hiszi, az apja nem tehet semmiről, csak a körülmények áldozata, és nincs beleszólása semmibe.
Később talán megérti, hogy apunak nem tartottak fegyvert a fejéhez, mikor kimondta a boldogító igent. De azt hiszem, ahhoz kell pár év.
Hát, nem tudom, lehet, az én felfogásommal van a baj, de ha a másik 2 gyereknek (aki apuka számára végül is idegen) jár, vagyis fizeti a felét, akkor ebből kiindulva a saját gyerekére egész nyugodtan költhetne teljes áron.
Na, mindegy, ez végül is, megegyezés kérdése.
Akkor is próbálj meg beszélni az exeddel, hogy a gyermek igényli őt, és csak őt, és próbálja műr úgy rendezni a láthatást, hogy csináljanak valami külön programot a gyerekkel. Majd később ráér beépíteni az új családjába.
Most kell odafigyelnie, amíg a gyerek ragaszkodik hozzá.
Ha most nem foglalkozik vele, előbb-utóbb le fog válni róluk. Nem tudom, mennyi idős a gyermek, de nincs messze a kamaszkor, amikor már kezd rálátni a dolgokra, és akkor nem fogja kímélni az apját.
Egy volt osztálytársammal is ugyanez volt.
Szülők elváltak, 1-2 évig 2 hetente ingázott apja-anyja között...
Utána az anyja kiment Németországba, ő pedig maradt az apjánál.
De az apuka azóta újraházasodott, senkit sem érdekel, nem kapott semmi segítséget, lecsúszott a tanulásban, most itt áll egy szr érettségivel, hogy mit kezdjen az életével...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!