Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Előző kapcsolatból származó...

Előző kapcsolatból származó gyerek mindenből kihagyva, mellőzve, mennyire fair?

Figyelt kérdés

Mindkét részről van új család.

Na, az egyik felől viszont úgy néz ki a dolog, hogy ott vannak az új gyerekek + az új partner ugye. Utazás, közös programok CSAK ha a "régi" gyerek nincs ott, ez rendszeres. Vele nem mennek sehova. Foglalkozva nincs vele.

Nem kap semmit. Ha véletlen mégis vesznek neki valamit (ami nem étel), akkor az árát elkérik a másik szülőtől.

Ez mennyire van így rendben?

Meddig tűrhető?

Nem az a kérdés, hogy törvényileg mennyire van rendben, úgy nyilván teljesen, így ezt a részét most mellőzzük, ha lehet.

#gyerek #család #kapcsolat #új #nem fér már bele
2018. aug. 5. 14:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%
Én ezekben a sztorikbam azt nem értem, hogy az "új nő" hogy képes együtt lenni, sőt gyereket szülni egy ilyen szemétládnak? Nyilván kényelmesebb, ha a "régi család" le van szarva, de kinek kell ilyen pasi? Arra nem gondolnak ilyenkor, hogy még ők is lehetnek "régi család"? Szánalmas.
2018. aug. 5. 17:14
 12/19 A kérdező kommentje:

Jelen esetben ez a hozzáállás pont az új nő hatására alakult ki. Előtte is voltak konfliktusok, de többnyire meg lehetett oldani.

Ahogy lett a nő, kezdődött ez a helyzet, először csak kicsiben, aztán az esküvőjük után egyre jobban fokozódott, és azóta is...

Ott a gyerekek a nőnek a gyerekei egyébként, a közöset még csak most várják.

2018. aug. 5. 17:35
 13/19 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem most az apuka kinyalja az új nő p-csáját, hogy ne hagyja el és tovább dughassa.
2018. aug. 5. 18:47
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Ez csak rosszabb lesz..

De szerintem te siman feltekeny vagy

Az uj no penzehez neked kozod nincs

2018. aug. 5. 18:55
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"Ha véletlen mégis vesznek neki valamit (ami nem étel), akkor az árát elkérik a másik szülőtől"

Na, ez nagyon nincs rendben. Megbeszélte veled, hogy megveszi azt az akármit? Igent mondtál arra, hogy fizeted a felét?

Ha nem, akkor semmilyen jogon nem kérheti utólag.

Én oda sem adnám.

Ha úgy dönt, hogy vesz valamit a gyerekének, akkor vállalja az anyagi részét is.

A látogatással kapcsolatban pedig rákérdeznék, hogy szerinte a gyereknek meddig lesz kedve hozzájuk menni, ha így állnak hozzá? És fognak-e csodálkozni azon, hogy ha nagyobb lesz, akkor nagy ívben fogja le...ni őket?

Egyszóval elbeszélgetnék egy kicsit apukával, hoyg szerinte ez normális-e ez a hozzáállás.

2018. aug. 5. 19:47
 16/19 A kérdező kommentje:

Ha tényleg kellett, kifizettem (1 ilyen volt), hogy ne a gyerekkel csesszek ki.

A többinél, mikor arról szólt, hogy ők is vettek a másik kettőnek, és gondolták, hátha kell nekünk is, ha kifizetem, akkor visszautasítottam.

A gyerek egyenlőre ezt úgy fogja fel, hogy aput a csúnya, gonosz új feleség elvette tőle + ő akar apuval találkozni, csak amikor ott van, nem lehet apával, mert a feleség kisajátítja, ő meg a másik 2 gyerekkel el vannak küldve a ház másik részébe stb. Ezeket a gyerek mondja, és tudom, hogy nagyon rosszul esnek neki ezek, de úgy hiszi, az apja nem tehet semmiről, csak a körülmények áldozata, és nincs beleszólása semmibe.

Később talán megérti, hogy apunak nem tartottak fegyvert a fejéhez, mikor kimondta a boldogító igent. De azt hiszem, ahhoz kell pár év.

2018. aug. 5. 20:09
 17/19 anonim ***** válasza:
82%
Ezt úgy bírom, kérdező teljesen normálisan áll a kérdéshez, kapja a normális válaszokat. De egy idiótának mindig kell lenni, konkrétan 14-es, aki akkor is megmagyarázza, hogy a kérdező tuti féltékeny.
2018. aug. 5. 21:19
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem tudom, lehet, az én felfogásommal van a baj, de ha a másik 2 gyereknek (aki apuka számára végül is idegen) jár, vagyis fizeti a felét, akkor ebből kiindulva a saját gyerekére egész nyugodtan költhetne teljes áron.

Na, mindegy, ez végül is, megegyezés kérdése.

Akkor is próbálj meg beszélni az exeddel, hogy a gyermek igényli őt, és csak őt, és próbálja műr úgy rendezni a láthatást, hogy csináljanak valami külön programot a gyerekkel. Majd később ráér beépíteni az új családjába.

Most kell odafigyelnie, amíg a gyerek ragaszkodik hozzá.

Ha most nem foglalkozik vele, előbb-utóbb le fog válni róluk. Nem tudom, mennyi idős a gyermek, de nincs messze a kamaszkor, amikor már kezd rálátni a dolgokra, és akkor nem fogja kímélni az apját.

2018. aug. 6. 12:13
 19/19 anonim ***** válasza:

Egy volt osztálytársammal is ugyanez volt.

Szülők elváltak, 1-2 évig 2 hetente ingázott apja-anyja között...

Utána az anyja kiment Németországba, ő pedig maradt az apjánál.

De az apuka azóta újraházasodott, senkit sem érdekel, nem kapott semmi segítséget, lecsúszott a tanulásban, most itt áll egy szr érettségivel, hogy mit kezdjen az életével...

2018. aug. 8. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!