Van még rajtam kivül akkora hülye, aki engedte, hogy a szülei válasszanak fakultációt, majd egyetemet?!
Kérdező, sajnos nem, sok más ember is önsorsrontó életet él.
#1, az tök más, ha te kérsz segítséget abban, hogy az általad jónak tartott lehetőségek közül javasoljanak. Az nem erőszakos beleugatás, mint amiről ez a kérdés szól.
Engem szószerint nem engedtek el Pestre.
Apám meg az üvöltözős, ütök, ha nem az van, amit akarok ember..
Nagyon sokféle helyzet létezik, olyanis, mint a tiéd, de igaza van annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy mindig van választásod, ha 16-18 évesen kevésbé, akkor most felnőttként már mindenképpen. Igen, ez azzal jár, hogy akkor diákmunka, vagy rendes munka az egyetem mellett, és otthonról elköltözés. De van választás, csak vannak, akiket a szülei annyira betegesen sokáig tartanak gyerek-státuszban, hogy az önállósodás ilyen radikális formája a számukra tényleg elképzelhetetlen.
Ugyanakkor én meg például azért neheztelek a szüleimre, mert teljesen rám bízták a döntést a pályaválasztásban, miközben én személy szerint akkor még erre a döntésre éretlen és tájékozatlan, tudatlan voltam. Nem tájékoztattak, nem beszéltünk szempontokról, hogy például a későbbi családomra nézve majd milyen áldozatokkal jár az a hivatás, amit választani készülök, és most 40 éves fejjel, két kisgyerekkel a család és az egész embert kívánó hivatásom között őrlődve gondolkodom az átképzési lehetőségeimen.
Nagyon nagyra tartom azokat a fiatalokat, akik már 18 évesen tudják, mit akarnak, és arra biztatom őket mindenképpen, hogy ebben az esetben álljanak is ki magukért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!