Kivel menjen el apa mozizni szerintetek?
Döbbenten olvastam a soraid. Tanárkén mondjuk találkozom ilyen gyerekekkel, és meg kell mondjam, nagyon nehéz velük. Amikor mi voltunk gyerekek, azért ez ritka volt.
Az én lányom 8 éves. Utoljára óvodás korában volt ilyen jellegű hisztije, mert valljuk be, minden gyermek bepróbálkozik, keresi a határokat, ez a normális. A nem normális az, amikor ezért a szülő leüvölti, majd megjutalmazza (mozi) mert innentől szegény gyerek honnan tudná, hogy mi a normális módja az akarata érvényesítésének illetve hogyan tanulna meg kompromisszumot kötni, ha azt látja, hogy a te és apukád korábbi tervei felrúghatók az ő kedvéért mert elég hangosan és elég sokáig üvöltött? A szüleid erre nevelik és ez a helyzet csak rosszabb lesz és valóban nem a pofon a megoldás, de nem is ez amit ti csináltok.
Én egyedül nevelem a lányomat. Amikor ilyen hisztije volt, csinálta a fesztivált, rángatta az ajtót hogy majd jól elmegy világgá, én bekulcsoltam a bejárati ajtót, kulcsot magasra fel, törékeny dolgokat el az útból és hagytam hisztizni. Higgadt maradtam, néha nyugtattam (belülről majd szétvetett az ideg) de alapvetően hagytam, hogy lecsengjen. A legnagyobb ilyen hiszti másfél órát tartott. A legfontosabb, hogy amikor vége volt, nem játszottam a sértődöttet, egyszerűen normálisan viselkedtem vele, ugyanúgy mosolyogtam rá, mintha mi sem történt volna. Ekkor megkérdezte: anya, te miért nem szeretsz engem? Mondtam neki, hogy szeretem, de néha sajnos nem tehetjük azt amit akarunk, mert nem mindig van rá pénz/idő/lehetőség. De igaza van, és megértem, hogy csalódott, és majd kitalálunk valami jó kárpótlást. Biztosítottam róla, hogy akkor is szeretem amikor mérges, és joga van szomorúnak érezni magát. Összesen 3 ilyen nagy hisztire emlékszem 3-5 éves kora között. Azóta megtanulta, hogy a hiszti pont az, amivel nem ér el semmit, de szokott dühös lenni és magába morogni, de aztán mindig leülünk és elmondja. Nos, ezt egy óvodás gyerekkel könnyebb megcsinálni mint egy iskolás nagylánnyal. Ezt addigra kell kialakítani.
Nekem csak egy kérdésem van:
MIÉRT VESZITEK BE ENNYIEN EZT A NYILVÁNVALÓ KITALÁCIÓT?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!