Valaki : kérdése:

Ez szerintetek normális?

Figyelt kérdés

A szüleim egyre többet isznak. Apám eddig is iszogatott, olyan férfiasan egy sört a nap végén, de anyám is rákezdte, ami nagyon fura. De hazajön a melóból, már sör van a kezében, ha nem délelőttös, akkor sörrel, cigivel, kávéval kezdi a napot. Multkor leküldtek egy üveg borért, hogy majd "elszürcsölgetik". Olyan jól elszürcsölgették, hogy délután mehettem a kövi üvegért. Minden nap isznak alkoholt, de úgy be nem rúgnak,csak nem értem, minek kell minden nap alkoholt fogyasztani. Ugyan be nem rúgnak, de anyámon vettem észre dolgokat. Az arca olyan... lestrapált lett, régebben nagyon figyelt arra, hogy művelten beszéljen, de mostanság nem ha vitatkozunk én próbálok normálisan beszélni vele, de ő olyan paraszt, hogy a kapanyél... Multkor lecseszett, hogy ne szóljak bele, mennyit iszik meg cigizik, erre mondtam, hogy azért szólok neki érte, mert szeretem és féltem. erre ő csak azt ismételgette hogy "pont lesz**om, k**vára lef*som". Mint egy agyát elivott, zülledék... Undorodom sokszor már tőle. Ez mondjuk nem tudom mennyire lehet az alkoholtól, mert kb 1 éve kezdett csak jobban piálni, az még gondolom kevés idő. Meg semmit nem lehet rábízni, semmi nem érdekli. Egy nagyon fontos hivatalos dolog után kéne járni, ami más rokont is érint, és mikor figylelmeztetem rá, akkor csak lecsesz hogy: na mi van a nagynénéd pattog? Majd el lesz intézve

De nem csinál semmit. Autóval nem is mennek már kb sose, mert mindig isznak. VOlt, hogy el kellett volna jönniük értem ide meg oda, mert nem volt buszom, lekéstem stb. Nem jöttek értem,mert mért nem szóltam előbb, akkor nem isznak... Viszont mikor anyáért kellett elmenni, apám 8 sör és 2 pálinka után vezetett 80 km-t és ezt úgy meséli, mint egy vicces történetet. Ahogy az is nagyon vicces, hogy multkor 47 üveget vittek vissza a boltba

Összességében, nagyon megromlott a kapcsolatunk és kb az alkohol óta... de szerinte csak hülye vagyok, és ő nem iszik sokat, az meg teljesen normális, hogy minden nap megiszik pár sört, mert csak 4%os (a bort nem említette...) szerintetek tényleg eltúlzom?

Vagy mit lehet tenni? Úgy érzem anya már nem szeret én meg undorodom már ha sörrel látom.. a sört sem iszom meg egy ideje, mert az a kép ugrik be, hogy cigivel a kezében piál...

2018. aug. 1. 12:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem túlzod el, igazad van. Csak sajnos semmit sem tudsz tenni.
2018. aug. 1. 12:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem "olyan férfias", ha a nap végén lóg a kezében valami olcsó pia (200-300 ft-os sör), de ha frágább, az sem. Az alkoholista.

Amit leírtál, az pedig az ő lecsúszási folyamatuk. Sanos, az ilyennek a pia fontosabb a gyerekénél is.

2018. aug. 1. 13:01
 3/8 anonim ***** válasza:
53%
Rokontól nem tudsz "segítséget" kérni?
2018. aug. 1. 13:05
 4/8 A kérdező kommentje:
Sajna nem tudok segítséget kérni. Egy rokonunk van, de ő annyira nem áll közel anyához. Ő csak szokta mondani, hogy anyád de megváltozott, de azt ugye ő nem látja, mi van a mindennapokban. Nem is mondtam neki... De lassan én is úgy érzem, hogy már sok minden fontosabb neki, mint én.. Pl. mondja, hogy a munkahelyén "pici fizetés van", meg hogy le van égve, de sör mindig van itthon..
2018. aug. 1. 13:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Semmit nem tudsz tenni, magadban eltemetni őket. Az alkoholizmus gyakorlatilag gyógyíthatatlan halálos betegség.

Egyébként nem arról van szó, hogy téged nem szeret, hanem hogy az alkohol olyan függőséget vált ki, aminek a fogságából nem lehet szabadulni, nem képes mellette normális életvitelre. Hány éves vagy? Már felnőtt vagy gyerek? Ha felnőtt, akkor ott kell hagyni őket, elvesztek.

2018. aug. 1. 13:19
 6/8 anonim válasza:
Kiskorù vagy mèg? Ha nem, tènyleg az a megoldàs hogy ott kell hagyni, majd idővel belàtjàk tàn, ha nem hàt tudod h nem a te hibàd ez. :) Hasonlò eset van nàlam is, amig magatol nem jon ra dolgokra, te sajnos nem tehetsz semmit. :) Ne bankòdj, kitartàs ❤
2018. aug. 1. 13:23
 7/8 A kérdező kommentje:

Már felnőtt vagyok, 20 éves de ide köt hozzájuk a suli... még nem végeztem az OKJvel és nem lenne pénzem külön menni sajnos

Pedig szeretnék

2018. aug. 1. 13:29
 8/8 anonim ***** válasza:

ha nem foglalkoznak azzal amit mondasz nekik, akkor hagyd rájuk. nálam is ez a helyzet, én beletörődtem.

muter ugyanazt csinálja mint a tiéd, sör, cigi, meg panaszkodik a munkahelyre. nem akarom megsérteni, hogy mást nagyon el sem tudna látni ugyhogy inkább kussoljon, de sajnos ez van, úgyhogy nem tudunk mást tenni mint elfogadni a helyzetet. néha már én sem tudok ránézni amikor bevan állva és a szétesett fejével gesztikulál, meg tipik alkesz viselkedést produkál..

2018. aug. 1. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!