Elvitethet a hatósággal?
Figyelt kérdés
Sziasztok. 16 éves vagyok a szüleim 5éve váltak el. Azóta anyám gyakorolja a szülői jogokat, édesapám elvesztette a pert értem ezért ő csak hétvégenkénk láthat. A probléma: amióta anyám nevel többször voltam megalázva. Kórházi vélemény van arról, hogy ő nevelése felelős a depressziómért és a suicid hajlamért. Megelégeltem már több hónapja ezt az egészet és apámmal lebeszeltem, hogx mehetek oda lakni a következő hónaptól. Kérdésem: ha átmegyek hozzá anyám elhozatathat onnan a hatóságokkal? Ugye mert ő kap utánnam járandóságot ezek szerint ő neki van joga engem nevelni,ezért félek váltani már hónapok óta. Nagyon szépen köszönöm a szakszerű válaszokat.2018. júl. 26. 12:38
11/16 anonim válasza:
Kérdező, ha apukád annyira akar téged, miért is nem fordul bírósághoz? És igen, ha önkényesen lelépsz otthonról, visszavitethet- apukád meg bajba kerülhet ha rábeszél erre a marhaságra. Intézze hivatalosan azt hogy hozzá kerülj, utána nem lehet gond a költözésből.
12/16 anonim válasza:
Ha csak úgy átmész visszavitethet úgy tudom viszont 16 évesen van beleszólásod szerintem menj el a gyámhatósághoz és kérdezd meg mik a leehtőségeid de valahogy biztos át lehet kérni magad.
13/16 anonim válasza:
"valahogy biztos át lehet kérni magad." Főleg ha apukának nem csak a szája jár hogy nevelné. Különben kéregetheti magát akárhogy a kérdező.
14/16 anonim válasza:
Kedves András nem kértem privát üzenetet öntől,olvasni pedig tudok,befejeztem az iskolát ugyanis. Remélem jól szórakozott a válaszomon,örülök hogy deprimált mindennapjaiba egy kis vidámságot sikerült csempésznem. Azért elnézést kérek ha lánynak gondoltam,nem tudom hogy történt. Továbbá köszönöm jó kivánságait életem tartalmasságára vonatkozóan is.
15/16 A kérdező kommentje:
Vicces dolognak tartom hogy a privátüzenet helyett kommentben válaszolsz. Nem szeretnélek többet itt látni mint kommentelő. Remélem a szép szó elég lesz. További szép napot.
Az eddig értelmes válaszokat köszönöm.
Nem fiú vagyok csak egy kedves ismerősömnek volt fiókja hozzá és volt olyan kedves és kiírta nekem ezt a "kicsinyes" kérdést.
2018. júl. 26. 15:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!