Elvitethet a hatósággal?
Nem igy van, első.
Betöltött 16 évesen a kérdező kérelmezheti a lakóhely elhagyását és ezt csak és kizárólag gyámhivatali engedéllyel teheti meg (hacsak a gondozó szülő eleve nem engedi, de itt ugye erről nincs szo). Mivel itt a másik szülőhöz akar költözni, ez a verzió nem játszik, helyette apuka kell hogy kérje a gyermekelhelyezes megvaltoztatasat a bíróságon. Ahhoz, higy egyáltalán perre kerüljön a sor, igazolni kell, higy a környezetedben változás állt be anyád alkesz, stb. Mondjuk kizárt higy egy szakember leírta volna, hogy anyád nevelése a problémáid oka, de mindegy.
Kórházi vélemény van arról, hogy ő nevelése felelős a depressziómért
na, ilyen véleményt aztán nem ad ki senki,
Szia
A szülők Váláskor a gyermeket / gyermekeket egyértelműén az anyánál helyezik el kivéve ha az Anya alkoholista, drogfüggő, prostituált, vagy nincs olyan anyagi helyzete hogy felneveljen egy gyereket és hasonlók.
Azonban ha a gyermek elmúlt 16 éves ő döntheti el melyik szülőnél szeretne lakni.
18 éves vagy annál idősebb lány / fiú esetében lakhat már egyedül, anyjánál és apjánál is.
Én ezt elméletileg így tudom, de lehet hogy nem így van.
Szóval te már eldöntheted ;)
Remélem tudtam segíteni!
Tévedés, a kérdezö NEM DÖNTHETI EL, hogy hol akar élni, ha az anyánál van elhelyezve a bírósági határozat szerint.
Viszont ami megoldás - mégpedig az egyetlen tényleges megoldás-, ha az apa kéria gyerekelhelyezés megváltoztatását. Ilyen esetben ugyanis tényleg megkérdezik a gyereket is, és indokolt esetben nála helyezik el a gyereket.
ETTÖL KEZDVE az anya nem tehet semmit ez ellen, az apa sem köteles a gyerektartást fizetni (mert nincs milyen alapon), ellenben az anya lesz erre kötelezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!