Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem fogadják el hogy...

Miért nem fogadják el hogy lefogytam?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. 13 évesen nagyon meghíztam, a legkövérebb voltam az egész osztályban. Farsangon nagyon nehéz volt egyenruhát találni nekem csakis azért mert háromszor akkora voltam a többieknél, ezt meg is jegyezték nekem. Ugyanez volt középsuliban is. 172 centi voltam 76 kilóval. Hatalmas tokám, hasam és combom volt, de a többi részem sem volt sovány. Pedig nekem mindig is a vékony alkatú emberek tetszettek/tetszenek. Nagyon egészségtelen ételeken éltem (chipsz, zsíros szalonna, kolbász). Aztán már testi panaszaim is lettek, orvosok és tanárok is megmondták hogy fogyjak, meg mentálisan is zavart engem, depressziós lettem, utáltam magam. Aztán nagy nehezen döntöttem, hogy életmódot váltok, egészségesen fogok étkezni, lefogyok, sportolok. Így is lett. 7 hónap múlva elértem a várt eredményt, 58 kiló lettem, sokan dicsérnek (ami jól esik), szeretem magam, a betegségek elmúltak, a fizikai képességeim rendkívül megnőttek. Az iskolában és munkahelyen, valamint az egyéb barátaim dicsérnek, mondják hogy jól tettem. Ez mind szép és jó lenne, de viszont a családomnak ez nehezére esik (főleg hogy a faluban a pletykás öregek és egy pár maradi fiatal buzdítja őket ellenem), minden nap minimum ötször azt hallom hogy anorexiás vagyok, hogy milyen csúnya vagyok, nézzek tükörbe, egyéb csúnya megjegyzéseket tesznek, hogy a fiúk undorodnak tőlem (ami nem igaz mert a velem egy idős fiúk dicsérnek és már egy páran próbálkoztak nálam), nekik sokkal jobban tetszettem régen meg hogy ez nem egészséges amit csinálok. Pedig tényleg figyelek arra hogy mit eszek (nyilván nem olyan beteges módon mert ha úgy tartja én is megeszek egy gömb fagyit), veszik a chipszeket most is, ki vannak akadva hogy kerülöm a felesleges cukrot, zsírt, adalékanyagokat, próbálok minél több vitamint, zöldséget, gyümölcsöt, egészséges szénhidrátot és zsírt enni. Azt mondják hogy csak féltenek, de nem értem, több orvos és pszichológus elmondta nekik hogy nincs igazuk, de ahogy mondja nekik régen egy öreg hogy milyen jó kis húsos, melles voltam, most meg hogy nézek ki, egyből elkezdik. Sőt már az első kilónál is "anorexiás voltam".

Pedig eddig nagyon jó viszonyban voltam a szüleimmel, nagyon szeretem őket. Nem értem mert az embereknek alapesetben a túlsúllyal van gondjuk a másiknál, nem az ellenkezőjével. Vagy tényleg anorexiás lennék ezzel az életmóddal? Mit csináljak?

2018. júl. 24. 13:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia! Először is gratulálok a fogyásodhoz szép eredmény!

Többivel nem kell foglalkozni. Teljesen jó így ahogyan fogytál. Anno én mikor fogyózni kezdtem mondták jé hogy elhíztam. Mikor lefogytam pedig csak azt hallgatom milyen cérna vékony lettem. 167 cm 69 kg voltam. 52 lettem. 4 hónap alatt adtam le. Étrenden változtattam. Mondjuk mindig is sokkal vékonyabb voltam de elhíztam... Barátnőm is csak azt hajtotta drasztikus módon diétázok. Mikor ő kezdte vett egy csodabogyó szerű valamit ami miatt egy hó alatt lefogyott 10 kgot. Azóta újra átlag ételeket eszek csak annyi odafigyelek mikor és mennyit.

Szóval inkább irigységből beszélnek az emberek, hogy ezt végig tudjuk csinálni nagy akaraterő kell hozzá.

Ne törődj velük jól érzed magad a bőrödben és ez számít egyedül!

2018. júl. 25. 10:27
 12/14 anonim ***** válasza:
Szerintem irigyek az akaraterődre...
2018. júl. 25. 14:27
 13/14 anonim ***** válasza:
50%
Nekem pont az ellenkezője igaz. Nálunk a rokonság nagy része dagi, náluk az a "megszokott" , hogy ha a 10-12 éves kb kislányok kb 155-165 cmel már 50-60kg kozott mozognak. Nyilván ehhez betegségek is társulnak. Én mindig is vékony voltam, szüleim sem voltam az én koromban vastagabbak. Így én is mindig megkapom, hogy hogy lehetek ilyen vékony (teszem hozzá, hogy am nem vagyok én se "anorexiás", mint ahogy ők fogalmaznak, nincsenek kint a csontjaim egyáltalán stb.). Minden családi találkozásnál ez előjön. De megtanultam lesz@rni őket. Nekik maradnak a betegségek, nekem az, hogy csinos leszek. Tekints rá te is így! ;) További kitartást!
2018. júl. 26. 22:31
 14/14 anonim ***** válasza:
Sajnos pontosan tudom, mit érzel - ugyanezen mentem át én is. El van tolódva a realitásérzékük. Én már a vérigsértésükkel is próbálkoztam - pár napig duzzogtak, aztán újrakezdték. Egyetlen tanácsot tudok adni: MENEKÜLJ!
2018. júl. 27. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!