Hogyan lehet finoman megjegyezni hogy ne kritizálja a főztöm, helyette inkább köszönje meg hogy megkinálom?
Csepegteted az infókat...
Akkor egyszerűen mond meg nekik, hogy sajnálod hogy nekik ez nem ízlik, de ti ezt és így szeretitek.
Hogy alakult ez ki, hogy naponta nálatok esznek?
Nem egyértelmű kérdésed.
Szüleid laknak nálad, kislányoddal együtt birtokolt és fenntartott lakásban, vagy te laksz náluk és dolgoznak rád is?
Amennyiben ez utóbbi eset áll fenn, tetszik-nem tetszik, jogosak az elvárásaik.
.
Nem írsz arról, mostani esetleges párod (aki netán gyermeked apja is), mi a véleménye az általad főzött ételekről.
Nem a minőségére gondolok, mert lehet akármilyen finoman elkészített az a kaja, ha a család nem szereti.
Nem árt figyelembe venned azt sem, vélt igazad bizonyítására nem illik a gyerek létét bizonyítékul használni.
Én szoktam átvinni! Sajnos nehéz fizikai munkát végeznek, nem is túl tiszta meló egyik sem így sajnálnám ha még neki kellene kezdeni 10 óra meló után főzni este 7-8órakkor
Elnézést a késői infók miatt de ezek szerintem nem olyan fontos infók ezért nem gondoltam hogy leírom őket! Egyébként még a chillis esetre vissza térve hogy apukám ám nem tetszett de ahhoz képest vacsizott de még másnap is vitt dolgozni!
Tudod mikor főznék én nekik külön! Kapnának abból, amit magamnak és a férjemnek is főzök. Ha nem tetszik, lehet mást csinálni helyette! És ha zsinórban nem tetszik, akkor egy idő után már nem is hordanám nekik.
Egyébként ha este 10-ig dolgoznak, valószínű nem reggeltől, hanem valami délutános műszak. Délelőtt nyugodtan főzhetnek maguknak, vagy gondoskodhatnak arról, hogy este mit fognak enni.
Valahogy így rendezném le a helyedben:
" Apu, anyu, egy dolog, hogy nem ízlik Nektek a főztöm és tudom, hogy nem vagyok egy konyhatündér, de ha így kritizáljátok a kajámat, oldjátok meg a dolgot, ahogy tudjátok. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!