Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam meg a szüleimne...

Hogyan mondjam meg a szüleimnek, hogy csúszok az egyetemen? (lent)

Figyelt kérdés
Utolsó vizsgaidőszakom volt Magyarország egyik legjobb egyetemén, de három vizgsám nem sikerült (részben tőlem független okokból, de ez most mindegy). Eddig sosem buktam vizsgán. A szüleim nem tudják, hogy egy évet rá kell húzom. Sosem volt velük jó a kapcsolatom, sosem tudtam velük a gondjaimról beszélni, ráadásul teljesítményarányos a velem való viselkedésük és a dolgaimhoz való hozzáállásuk. Nagyrészt a párommal élek, az ő fizetéséből, de valamennyi támogatást azért otthonról is kaptunk. Már volt egy elrendezett munkalehetőségem, ahová így nyilván nem fogok tudni elmenni. Borzasztó nagy rajtam a nyomás, soha az életben nem voltam még ennyire tanácstalan. Mindenki a családomból elvárja, hogy tökéletesen teljesítsek. Mit tegyek, hogyan kommunikáljam ezt le velük? Ti mit tennétek a helyemben? Köszönök minden segítséget.

2018. júl. 1. 15:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
52%

Mondd el, viszont lehetöségeket terveket is vázolj.

Csúszol, viszont tudsz mellette dolgozni (levelezön vagy akér nappslin) közben nyelvet tudsz tanulni. Lesz még haélgstói jogviszonyod csomó kedvezmény. Vabbak rövid erasmus félék ( pár hetesek) akár ilyet is emlirhetsz. Nincs család, se kötelezettség hát akkor miért ne csúszhatnál. Tehát efy jéghátán is megélő gyermek jobb mint egy elkeseredett. Így nem az indokláson van a hangsúly

2018. júl. 3. 23:32
 12/13 anonim ***** válasza:
29%

Magyarország egyik legjobb egyetemén elsőre harmadévben buksz vizsgán?

Most ennek vagy ordas nagy kamu az a része, hogy jó egyetemre jársz (nem baj, ha igen), vagy eddig gyakorlatilag nem volt életed. Utóbbit tartom valószínűleg.

Beszélj a leendő munkáltatóddal, hogy ez történt, elmész szívesen, csak hétfőn 8-10, szerda 12-14, meg csütörtök 10-12 óra közt az egyetemen kell lenned, de persze majd túlórával lecsúsztatod.

Tudod, hányan dolgoztuk végig mind a három (nekem mondjuk négy) évet? Tényleg jó egyetemeken is :) A tökéletességet meg engedd el. Tök jó, ha az ötösre hajtasz, de a kettesnek lehet igazán örülni.

2018. júl. 11. 13:02
 13/13 anonim ***** válasza:
10%
Kérd át magad levelezőre és dolgozz mellette
2018. júl. 14. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!