4 éves és 5 és fél éves gyereket mivel, hogyan vegyek rá arra, hogy a saját szobájukat (közös) tartsák rendben, játékaikat, mesekönyvet pakolják el?
Ne menjenek be SOHA a szobába cipőbe, és a szennyesüket ne a szobában dobálják szét?
Milyen módszerek vannak?
Ami a játékpakolásnál bevált az az volt, hgoy utána be volt ígérve egy közös családi, nekik tetsző tevékenység.
És mivel azt szerették volna, így gyorsan összekapták a játékokat.
Bevált ötletek?
Vagy olyan sokat várnék tőlük? Képesek már rá, hisz oviban is pakolnak, naposok.. Szerintem elvárható volna.
Sőt, a nagyobbik lány, ő néha ki is porszívóz, ha van kedve.
Köszi
Akkor a beszaladás után ő porszívózza össze amit összekoszolt.
Fiam is néha a kanapé elé önti a fél kiló homokot a cipőjéből, de akkor hozom a porszívót, bedugom,és ő porszívózza össze.
"Tényleg olyan fontos, hogy a nyomorult óvodásaid házimunkát végezzenek?"
Szerintem igen. Attól eltekintve, hogy az, hogy a játékaikat elpakolják, és a szennyesüket beteszik a szennyeskosárba, nem házimunka, igen, fontos, hogy óvodás korban is legyenek feladataik.
Az én óvodás kisunokám kiszedi a mosógépből a ruhát, és odahozza nekem, segít asztalt teríteni, és asztalt leszedi, port törül, és ha az anyja főz-süt, odahúzza a fellépőjét a pulthoz, hogy felérje, és pogácsát szaggat, tojást ver, krémet kavar. Pedig nem is az a kimondott kisangyal amúgy.
És én bizony csodálom, és csodálkozom, mert én annak idején inkább kizavartam a gyereket a konyhából, hogy ne legyen láb alatt.
72%
Ezen én is csodálkozom...
77%
Ok pár év múlva meg küld le a bányába. Lol.
Na megvárom a lustázós hőbörgést, aztán megcsinálom a maradék melómat, hogy elérjem a hét órás buszt.
Az, hogy ne rohangáljanak be retkes cipő el a lakásba alap kéne legyen! Annak pedig, hogy az általuk szanaszét dobált játékokat elpakolják maguk után, köze nincs a házi munkához!! Ők pakoltát szét, nem?! Hát akkor szépen pakolják is el. Abban sincs semmi extra, hogy a szennyesbe tegyek a koszos ruhat. Őszintén mibe telik a föld helyett a szennyesbe dobni? Ez természetes kéne legyen, nem lehetetlen ker a gyerekektől.
Kérdező ha már kismillioszor elmondtad még sem hatásos, én a helyedben fognék egy zacskót szépen összegyűjtenem benne a szanaszét hagyott játékokat és közölném, hogy ez most mind megy a kukába. Hidd el, észbe fognak kapni! Ha másképp nem értenek a szóból, akkor a “drasztikusabb” módszer következik. Igen is meg kell tanulniuk, hogy rendet tartanak maguk után. Ennyi idősen erre már bőven képesek!
Ne hagyd rá, nem jön el az a pont, amit az egyik válaszadó említett. Én rendetlen gyerek voltam, mindent szanaszét pakoltam, jól is éreztem magam a kupiban, de az elpakolás már nem ment. Az egyik többé kevésbé bevált módszer a zsákolás, jött a zsák és minden ment bele, majd pedig ki a garázsba (számomra ismeretlen helyre). Sokszor én sem kerestem jó néhány játékomat, ami így elkerült, pedig sose halmoztak el velük. Kevesebb játékkal is jót lehet játszani, és könnyebb elpakolni. Időszakonként pedig lehet cserélni az elöl lévő játékállományt, így a régi játékok is újnak hatnak, megint nagy a lelkesedés.
A másik, sokkal barátságosabb de időigényesebb, és hosszabb távon nem fenntartható módszer, amikor segítettek az elpakolásban. Főleg már idősebb koromban, amikor én is rendet akartam rakni, de egyszerűen esélytelennek tűnt, akkora volt a kupi. Olyankor jól jött, ha ott volt valaki, aki átlátta az egészet.
Egyébként én a válaszok alapján ridegtartásban nevelkedtem, mert körülbelül ennyi idős koromtól részt kellett vennem a házimunkában (főleg törölgetni), de az ég világon semmi bajom nem származott belőle, sőt! Szerintem könnyebben, természetesen, gyorsabban végzem most a házimunkát. A rendetlenségem viszont sajnos megmaradt, úgyhogy sokszor kell nagy rendrakást tartanom.
Ne százalékokat írj oda, butuska, hanem a hozzászólás számát!
Olyan vagy, mint egy kisgyerek.
A százalék változhat, és szerinted honnan tudjuk, hogy mire válaszoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!