Akinek mérgező szüleje van/volt, az nem fél, hogy ő is mérgező szülő lesz majd?
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Itt szerintem eléggé kifejtik, ha valaki pontosan tudni akarja, mire gondolok.
de! Én pl félek bár tudom, hogy alapjáratom nem olyan vagyok mint az anyám.
De abban biztos vagyok, hogy nem fogom 50kilósra hízlalni a lányom első osztályos korára majd nem fogom mondogatni neki hogy le kell fogynia mert dagadt...és utána etetem tovább mert a kenyér olcsóbb mint a zöldség meg a csirkemell sonka.
Nem fogom egész életébeb azzal tömni a fejét, hogy semmirekellő szardarab. Ha sok sok ember azt mondja neki hogy tehetséges valamiben, én nem fogom lehúzni az önbizalmát azzal, hogy de a másik mennyivel jobb mint ő.
nem fogok belerúgni mikor már amúgy is a földön fekszik.
Nem fogom azt mondani mikor valami újba kezd, hogy ez neked biztos nem fog sikerülni.
Támogatom és szeretem a gyerekem. Ha szüksége lesz rám segíteni fogok neki ahol csak szükséges. Ha csak támogató szavakkal akkor azokkal. Ezeket már várandósan megfogadtam. Igyekezni fogok jó szülő lenni.
u.i.: a nárcisztikus\bántalmazó szülő legjobb ellenszere a távolság...messziről jobban letisztul a kép. Meg tükröt kell neki tartani és leszarni, ha neki az esetleg fájdalmas:)
De, félek. Vannak gyerekeim. Már így is tudom, elkövettem olyan hibákat, amiket anno anyám. Sajnos ő is hozta ezeket, és ahogy öregszik, egyre inkább olyan, mint az anyja (akit amúgy szid állandóan.)
Személyiségben totál ellentétje vagyok anyámnak, de mégis belecsúsztam 1-2 anyám-féle dologba, amit nem akartam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!