Hogyan értessem meg velük, hogy nem szeretnénk gyereket?
Megmondod, hogy még fiatalok vagytok ehhez. És ez nem is hazugság.
A húgod talán úgy vállalt gyereket, hogy előtte kitanult valamit, amiből megél és felhúzott egy házat? Mondd, hogy ti ezt szeretnétek megvalósítani előbb!
Megértetni úgy tudod velük, hogy elmondod nekik.
Miért hiszik el, amit mondasz? Szerinted nem kéne komolyan venniük, ha mondasz valamit?
Én megmondanám, hogy soha és kész, miért ne? Jogom van hozzá s akkor minden szép és világos. Családnak nem hazudok, de persze más megteheti, de tanácsolni nem fogom. Nem tuti, hogy megértik, de elmondjátok, innentől az ő dolguk. Első alkalommal ki is lehet fejteni, aztán remélhetőleg ejtik a témát, de nagy eséllyel nem fogják. De ha megkérdezik, mindig meg tudom mondani, hogy soha. És annyi.
Miért hiszik el? Mert van, akinek sosem jön össze, ez reális. Vannak meddő emberek.
Én sem szeretnék, de jelenleg nincs is senkim, viszont nálunk sem fogadják el, bár látom rajtuk hogy ők így azt gondolják hogy csak b*a*s*z****b*ó*l állhat egy ilyen élet, és mi más indok lehet betegségen kívül arra hogy ne legyen valakinek gyereke.
Én részben a politika miatt sem akarnék gyereket, elég egy felnőttnek is elviselni a sok szart.
Sajnos nem tudom velük megértetni hogy nem keresek 300-400ezret hogy gyerekeim is legyenek, mert ahol van egy, ott úgy illik egy második is, így a gyerekkel szemben sem tolnak ki egy életre, hogy egyedül nő fel.
A jelenlegi keresetem magamra elég, kis tartalékkal hogy ha valami kiadás akad.
Akik szocializmusban nevelkedtek nem tudják mire vélni ezt az elhatározást, ebből csak annyi jön le nekik hogy baj van a gyerek fejével, beteg lehet csak titkolja, esetleg homokos annak ellenére is hogy nővel él.
Én sokszor elmondtam nekik, és a nagyszülőnek is hogy anyagiak miatt nem tudnék gyereket vállalni, de ők meg úgy állnak ehhez mintha polgári kötelesség lenne családos emberré válni, és a pénzt le kell szarni
Valóban nem kell mindenkinek gyerek, hisz nem mindenki alkalmas rá.
De ha már elhatároztátok, akkor legalább vállald fel a döntéseteket, mert ennek hiányában ne csodálkozz, hogy nem értik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!