Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám hitelt vett fel. Mi...

Anyám hitelt vett fel. Mi történhet? Nagy a baj.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Én már elköltöztem otthonról, apukám meghalt 4 éve, hagyott hátra örökséget, anyukám ebből fedezte, hogy eddig nem dolgozott. Szoktam látogatni és látszik, hogy egész nap az ágyban fekszik. Rettenetesen elhízott, nem figyel a vérnyomására sem, egy lavorba ürít, még wc-re se megy ki.. És csak 45 éves.

Elfogyott minden pénze már pár hónapja, én fedeztem neki eddig mindent, de jeleztem neki hogy ez nem működik. Előállt pár hétre rá 1 millió forinttal, hogy beperelt egy kórházat hogy rosszul kezelték, de tudom hogy hazudik. Hitelt vett fel. A lakásunk félig az ő nevén van, félig az enyémen. Nem tudok egy hitelt is fizetni, születendőben van a gyermekünk.

Nem hajlandó beszélni senkivel, az ördögnek hisz és azt hiszi meg akarom ölni. Nem fogad el semmi segítséget, de persze nem bánja hogy fizetem a lakást a számláit meg mindent.

Mit tehet a bank, ha nem fizeti a hitelt? Mit tudok én tenni? Börtönbe kerül, ha mi nem vállaljuk át a hitelét? Teljesen tönkretesz lelkileg és erkölcsileg. Akárhogy döntök, vagy a születendő gyermekemtől veszek el, vagy a saját édesanyámtól.

(Van egy 13 éves húgom még, aki vele lakik..)

2018. máj. 31. 23:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nehéz elhinni, hogy ez igaz.

De ha igen:

1. Felelőtlenség úgy gyereket vállalni, hogy ennyire nem vagy képben a világ dolgaival. Hány éves vagy?

2. Anyád kapna özvegyi nyugdíjat és árvaságit a húgod után. Ebből simán meg lehet élni, ha nincs hitele a házon és nem járnak el sehová.

3. Mi 520E havi bevételre nem kaptunk jelzálog hitelt, úgy, hogy az ingatlan értéke a hitel ötszöröse. Léccí küldd át a bank névét privátban! Pont őket keresem!

4. Milyen embernek tartod azt, aki hagyja így felnevelkedni a kishúgát? Úgy fog készülni az érettségire, hogy a magatehetetlen anyját ganajozza, keni a felfekvéseit... csodás gyerekkora lesz. Ja, nem.

5. Senkinek se tűnik fel, hogy bűzlik a ház? Nincs szomszéd? Nem zavarja a tanárokat, hogy nem jár szülőire? Nem tűnt fel senkinek, hogy egy 13 éves gondozza az ágyban fekvő anyját? Ő mos, ő takarít, ő vásárol, ő fizeti a csekkeket, stb. Hisz anyátok addig nem hajlandó felkelni, hogy a wc-re eljusson...

Hol a gyermekjólétis? A családgondozó? Az ofő?

6. Tévképzetei vannak anyádnak és a felelőtlen pénzügyi döntései miatt idő kérdése, hogy mikor lesz hajléktalan a húgoddal. A bank 2-3 elmaradt törlesztő után bontani fogja a szerződést. Magyarul elárverezik a házat a fejük fölül. Ez a legrosszabb is egyben, ami történhet.

Gyámság alá kell venni anyádat. De ebben az esetben a testvérednek is kell gyám. Első körben téged neveznek meg.

2018. jún. 1. 06:41
 22/27 anonim ***** válasza:
83%

Ha nekem az anyám ezt tenné miközben van egy kamasz gyereke, akkor a fejébe húznám a szros lavórt és beállítanám a zuhany alá, adnék neki sok hideg vizet meg 2 pofont, hogy térjen magához.

13 évesen azért már illik tudni ellátni magunkat, szerintem.

Ha ennyire el van hülyülve és nem dolgozik akkor hogy kapott hitelt? Még egy alvilági alak sem ad ilyen elhülyült nőnek egy ötezrest sem, nem hogy a bank, egy milliót. Hagyjuk már.... több sebből vérzik a történet, találj ki jobbat.

2018. jún. 1. 06:44
 23/27 anonim ***** válasza:
82%
Aha, aha, mesélj még.
2018. jún. 1. 07:41
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Tul toltad a sztorit, igazabol elhiszem hogy vannak ilyen szulok, de azt nem hiszem el, hogy a bank csak ugy adogat hitelt, higy nincs munka.....
2018. jún. 1. 07:54
 25/27 anonim ***** válasza:
96%
Ha tudod vedd magadhoz a hugod. Ès mondj halat, hogy eddig erre nem ment rà a kapcsolatod ès valaki igy vallalt veled gyereket. Èn biztos nem vallaltam volna. Ha lenne egy beteg anyukad akit tamogatsz ugy igen, de h tolunk veszed el a penzt meg a szuletendo gyerekunktol, hogy anyukad mar bocs egy lusta dog ugy nem. Akkor inkabb vetted volna magadhoz a hugod es valamilyen szinten az meg oke es toleralhato, de ez nem....
2018. jún. 1. 08:05
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Jövedelem nélkül NEM kap hitelt senki...

És neked nem ALAP, hogy a húgodat elhozod onnan? Gyökér, bunkó szemét testvér vagy, aki simán elnézi, hgoy a kishúga egy ilyennel él együtt.

Vagy csak kamu? ;)

2018. jún. 1. 10:38
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Vannak 1 millió forintos személyi kölcsönök, de ehhez általában munkáltatói igazolás kell, vagy az, hogy az adott bankszámlára érkezzen RENDSZERES jövedelem. 1 milláért talán még nem kérnek kezest (én is vettem fel anno ilyen "kisebb összeget").

2 lehetőség van:

1. Vagy anyád hazudik, vagy

2. Te hazudsz.

A másik: ha anyád ilyen állapotban van, akkor bizony rá kell hívni a mentőt, beviszik a kórházba és ott nincs olyan, hogy nem vizsgálják meg rendesen. Mivel te vagy a húgod egyetlen hozzátartozója, így mindenképp hozzátok kerülne.

2018. jún. 1. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!