Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám hitelt vett fel. Mi...

Anyám hitelt vett fel. Mi történhet? Nagy a baj.

Figyelt kérdés

Sziasztok! Én már elköltöztem otthonról, apukám meghalt 4 éve, hagyott hátra örökséget, anyukám ebből fedezte, hogy eddig nem dolgozott. Szoktam látogatni és látszik, hogy egész nap az ágyban fekszik. Rettenetesen elhízott, nem figyel a vérnyomására sem, egy lavorba ürít, még wc-re se megy ki.. És csak 45 éves.

Elfogyott minden pénze már pár hónapja, én fedeztem neki eddig mindent, de jeleztem neki hogy ez nem működik. Előállt pár hétre rá 1 millió forinttal, hogy beperelt egy kórházat hogy rosszul kezelték, de tudom hogy hazudik. Hitelt vett fel. A lakásunk félig az ő nevén van, félig az enyémen. Nem tudok egy hitelt is fizetni, születendőben van a gyermekünk.

Nem hajlandó beszélni senkivel, az ördögnek hisz és azt hiszi meg akarom ölni. Nem fogad el semmi segítséget, de persze nem bánja hogy fizetem a lakást a számláit meg mindent.

Mit tehet a bank, ha nem fizeti a hitelt? Mit tudok én tenni? Börtönbe kerül, ha mi nem vállaljuk át a hitelét? Teljesen tönkretesz lelkileg és erkölcsileg. Akárhogy döntök, vagy a születendő gyermekemtől veszek el, vagy a saját édesanyámtól.

(Van egy 13 éves húgom még, aki vele lakik..)

2018. máj. 31. 23:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen, helyesen: egyelőre.

Egyenlőre a bank osztja el a hitel törlesztőrészleteit.

2018. jún. 1. 00:17
 12/27 anonim ***** válasza:
90%
nem lehet, hogy valamilyen uzsora kamatos hitelt vett fel?
2018. jún. 1. 00:18
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Maximum akkor személyi kölcsönt vehetett fel (esetleg többet, ha olyat lehet) viszont munkahely nélkül szerintem még azt se kap az ember. Biztos, hogy van pénze, vagy csak mondja?
2018. jún. 1. 00:18
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Személyi kölcönt csak igazolt jövedelemmel adnak. Uzsorás sem ad csak úgy.
2018. jún. 1. 00:20
 15/27 anonim ***** válasza:
92%
8: Akkor talán nem is létezik az a szerződés. Ha olvastad volna, tudnád a mikéntjét, sőt be is mehetnél a bankhoz érdeklődni, ha a lakásod a fedezet.
2018. jún. 1. 00:21
 16/27 A kérdező kommentje:

A telefonjában láttam hogy Utalás érkezett egy hitelező cégtől, 1M forint. Nem vagyok banki dolgokban jártas, nincs hitelem, nem tudom hogy sikerült neki.

De a kérdésem arra irányulna, hogy ha én ezt nem fizetem, és nem a házra van felvéve a hitel, ennek mi a létező legrosszabb kimenetele, ha nem fizetek és ráhagyom?

13-14 évesen egy mosógépet elindítani nem nehéz, csak meg kell mutatni hogy működik. Szerencsére ez nálunk működik.

Aki pedig javította az egyenlőrét egyelőre annak köszi, typo.

2018. jún. 1. 00:24
 17/27 anonim ***** válasza:
90%

Én javítottalak ki.

Legfeljebb úszik a ház, viszi a hitelező, és a hitel öröklődhet.

2018. jún. 1. 00:28
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

És mi az a cég?

És mért nem kérded meg anyukádtól, mi a fedezet és ki a kezes, mért nem kéred el a szerződést?

2018. jún. 1. 00:34
 19/27 anonim ***** válasza:
76%
Ezt nem értem. Miből él? Akkora örökség biztosan nem volt, hogy munka és bevétel nélkül megélhessen. Lavórba kulázik? Addig ütném, amíg mozog, a fejére borítanám. Szerintem kamu.
2018. jún. 1. 02:24
 20/27 anonim ***** válasza:
93%
Mindenképp kérjél le egy tulajdoi lapot, hogy lásd, van-e teher az ingatlanon. Gyámság alá kell helyeztetni, és be kell költözteteni egy otthonba, ahol ápolják. Az ingatlan eladásából lehet törleszteni a hitelt, s fedzni az otthon költségeit. Húgodat magadhoz kéne venni, vagy betenni egy koleszba, ha 14 lesz.
2018. jún. 1. 05:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!