Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermektartás megállapitása?

Gyermektartás megállapitása?

Figyelt kérdés

Ha a feleségem nyaron adja be a keresetett és nekem pont most csökkentik a bérem 6 órás minimálbérre. Legkorábban ősszel lesz belöle tárgyalás így az utolsó 6 havi bérem alapján állapitják meg a gyt összegét?? A lakást felértékeltettük külön-külön is és nem sok külömbség lett, így a magasabb összeg 50%át kifizetem neki (ebbe bele ment) az autókat eladtam. A közös kölcsönöket kifizettem belöle a többit elfeleztem (ez már nem tetszett neki, állitólag nem tudott a kölcsönökről amit a családomtól kaptunk de hát papírom van róla ami a bíróságon is megállja a helyét!

Én próbáltam megegyezni vele havi 25 ezerben 1 gyerekünk van, de azt kevésnek találta.

2018. máj. 28. 22:02
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
71%

Eddig hogy fizettetek 60 ezres ovit? 👁👁?

Te kapsz 90 ezret, hat órás minimálbér, a neked nem dolgozott.

Taníts minket, Mester! 🙏

2018. máj. 29. 04:41
 22/30 anonim ***** válasza:
61%

Aha.

Tehát mindenki költözik.

Ez este nem jutott el az agyamig. Kösz Wizard.

Igen,ha így tálaljuk fel,akkor nagyon gonosz az apa,hogy ennyit és ennyit kellene adnia.

De akkor is van egy felső határ,mert persze magára is kell fordítania ebből a pénzből.

Neki is ugyanúgy kell kaja,ital,ruhák,és hasonlók.

És mondjuk szeretne egy Fiatra is spórolni.

Megús mennyit adjon?Mert okés,hogy itt a szöges ellentétjét pártolod annak,amit én írok,de számbeli összegeket sehol nem írsz.

Csak pluszban hozzácsatolnám a levezetésemhez,hogy a béred felénél többet nem hiszem,hogy képes lennél adni,még ha szeretnél is.

Egyedül kell fenntartanod magad egy lakásban,ott meg ott a két szülő.

Mi az apa bérének a harmadát kértük.Szándékosan nem írok összeget. Szerintem ez elég általában gyerektartás cím alatt. Rengetegen befizetnek 15-öt,és annyi.

Lehet,hogy nem nekem szólt,de én direkt nem írtam,hogy valaki hibás lenne.

Azért előbb gondold végig,hogy mennyik a havi költségeid,utána gondolkozz a gyerektartás összegén.

Ne feledjük:a gyerek plusz egy bérből el lesz tartva a pasi által. Szóval nem kell teljesen lenyúzni a minimálbérest.

2018. máj. 29. 07:13
 23/30 anonim ***** válasza:
65%

Gyűjtök minden számlát amit a gyerekekre költök. Lakhatás, suli ( nekünk alapítványi), különórák, minden. Alsó hangon 120000 Ft/ gyerek és baromira nem élünk nagy lábon. Ez 240000 Ft. Nincs benne ha bejön vmi extra mint osztálykirándulás, gólyatábor, ajándék a tanároknak, osztálypénz....az exem szerint 20-20000 Ft bőven elég. Én már nem foglalkozom ezzel de a gyerekek nőnek és sajnos azt mesélik már egymás között hogy az apjuk egy utolsó senki aki tőlük sajnál mindent, de társkeresőre simán elkölt évi tagsági díjként 16000 Ft-ot.... (csak mert pechére a Bíróság bekérte a banki kivonatokat ugye...hm).

Szóval nézz magadba is kérdező, hosszú távon nem nyerő a gyerek szemében az "utálom anyátokat ezért nem fizetek"....

Azt meg ne várd az új ffitól hogy ő költsön a gyerekedre.

2018. máj. 29. 08:46
 24/30 anonim ***** válasza:
84%

Hm...

Számoljunk:

Amíg együtt éltek a nő nem dolgozott, tehát a férfi fizetéséből+családiból éltek. Átlag bérrel ez legyen 150 000. +12000 Az 162000 ft. Ez fejenként 54000 ft. Illetve nem, mert ebből fizettétek a közös hiteleket.

Most az anya elköltözött az új párjához, nem kell hitelt, albérletet fizetnie, viszont az apa fizetése nincs, csak a gyt maradt. Itt is átlag fizuval számolok. 150000 +12000+25000=177.000 ft Kettőjükre elosztva 88.500 ft. erre jön a nagyiéktól 60 ropi, csak a gyerekre.

Érdekes eredmény, nem tudom hogy tudtátok együtt ellátni magatokat, vagy éheztetek, vagy nem átlag fizetésből éltetek, hanem jóval többől.

Ha kb igaz az amit leírtam, akkor a havi 25.000 elég.

Ha nem 150.000 - et, hanem 450.000 ft-ot keresel, akkor viszont kevés, mert a gyerek eddigi életszínvonalát nem tudja az anya fenntartani,kivéve,ha ugye ő is sokat keres, ami jelen esetben nem valószínű.

2018. máj. 29. 09:40
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
*187.000 ft bocsánat, elszámoltam 😅
2018. máj. 29. 09:44
 26/30 anonim ***** válasza:
44%

Keress olyan munkát, ami nem 6 órás minimálbéres és máris tudsz rendes gyerektartást fizetni.

A nagyszülők támogatása nem csökkenti az apa kötelességeit. Az új férfi keresete szintén irreleváns, mert neki nem kötelessége támogatni a gyereket.

A 25000 kevés. A gyereknek kell ruha, tisztálkodószerek, programok, egészséges kaja, orvosi költségek, ha beteg lesz stb.

2018. máj. 29. 09:56
 27/30 anonim ***** válasza:
65%
Még annyit fűznék a mondókámhoz, hogy az igaz, hogy az apa kötelességei nem csökkennek a nagyszülők támogatása miatt, de én a nő helyében elgondolkodnék azon, hogy így kapok a gyt-+60-at,de ha sokat szívózok, és a nagyiék elveszik a pénzt, marad a gyt, ami kizárt, hogy 80-100.000 ft körül állapítanak meg. Tehát én hagynám a dolgot addig, amíg onnan is kapok segítséget, mert jobban járnék így.
2018. máj. 29. 10:23
 28/30 anonim ***** válasza:
84%

"Pont most csökkentik a bérem 6 órásra"

Bízunk benne hogy nem a gyerektartási per miatt csökkentik a béred (3 éve nem hallottam ilyet hogy valakinek csökkenne a bére, ebben a hatalmas munkaerőhiányban!), illetve kérted a csökkentést.....ha Anyuka korábban nem dolgozott, volt hiteletek és 2 autótok, + magánoviba jár a gyerek, akkor ott te min. 400-500e között vittél haza! Gondolom megijedtél hogy a bíróság a korábbi fizetésed 20%-át megítéli és elmentél 6 órába.

Nem akarok rosszindulatúnak tűnni de eléggé kilóg a lóláb!

2018. máj. 29. 12:12
 29/30 anonim ***** válasza:
82%

#24-nek adok igazat,szép friss fejjel vágott ennek neki,és realizálta a tényeket.

Nem véletlenül 100%-os,de szerintem délutánra a lepontozók ezt is leértékelik.

Én azért zöldet adtam. :)

2018. máj. 29. 14:34
 30/30 A kérdező kommentje:

Mint írtam ruhát, cipőt és minden ovodai, egészségügyi kiadást a szüleim fizetnek. Sajnos az én körülményeim a szétköltözés óta megváltoztak, így én csak kevéssel tudok hozzájárulni a lakhatásukhoz, de kifizettem a lakás felét amiből tudtak volna saját ingatlant vásárolni (úgy tudom az új párjának kölcsön adta, hogy az majd befekteti)

A gyerek soha semmiben nem fog hiányt szenvedni!

2018. jún. 2. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!