Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Két hónap múlva 15 éves...

Két hónap múlva 15 éves leszek és anyámék nem engedik, hogy legyen barátom, majd ha betöltöm a 17-et. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nagyon unom már ezt, hogy mondják, hogy ráérek, meg hogy majd 17 évesen. De eléggé tudhatnák, hogy én addig nem fogok várni. Hogyan mondjam majd el nekik, hogy van barátom? (Most még nincs) vagy ne is mondjam el nekik?
2018. máj. 18. 18:38
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
78%

Én sem akartam írni sokáig, de én sem bírtam ki, mert eléggé felháborodtam néhány válaszon, borzasztó, hogy milyen emberek vannak...de remélem, hogy legalább most megnyugodott a lelketek, hogy leribizhetettek egy 15 éves lányt. Gratulálok hozzá! Ti aztán nagyon facza és erkölcsös emberek vagytok... Az első gondolatom az volt, hogy egyes válaszolók bizonyára rögtön 20-30-40-50 stb. évesen bújtak ki az anyukájukból és már az első perctől kezve úgy élték az életüket, hogy volt egy kiforrott személyiségük, szilárd erkölcsös értékrendjük és magukkal hordozták a világ minden bölcsességét, tapasztalatát, tudását. Nekik egyszerűen kimaradt a gyerekkor, a tanulás és tapasztalatszerzés időszakat...hát na, ezek szerint van ilyen is.

Kezdjük ott, hogy ez valóban nem úgy működik, hogy az ember gondol egyet, megtervezi és akkor ez úgy is lesz, hanem ez egy olyan dolog, ami az érzelmeken múlik. Ebben maximálisan egyet is értek, ugyanakkor a kérdező egy szóval sem említette, hogy ő mindenáron barátot szeretne és erőltetné a dolgot, ez és a többi (pl. hogy tuti az összes barinő dugott már és ő is akar, mert az menő/trendi/divat stb.) néhány hozzászóló agyszüleménye. A kérdező feltett egy kérdést, aminek csomó oka lehet pl. nem érti, hogy a szülei ezt miért ellenzik, mikor látja, hogy másnak az ő korában van barátja vagy esetleg megismerkedett valakivel, aki szimpatikus és tetszik neki, de akár az is lehet, hogy csak szimplán felvetődött benne egy kérdés, mert elgondolkozott ezen. Annyi baromságot kérdeznek ezen az oldalon, ennél ezerszer és ezerszer nagyobb hülyeségeket, most pont ezzel a kérdéssel lenne a probléma?

Teljesen normális, ha 15 évesen érdeklődik a fiúk iránt és én egyáltalán nem tartom jó módszernek a szüleinek az elgondolását. Nem azt mondom, hogy fiatalon fejest kell ugrani a dolgokba, de mindenki saját maga érzi, hogy mikor mire áll készen, kitől mit szeretne és ez rengeteg dologtól függ. Valamint szerintem sokkal jobb, ha szépen fokozatosan történnek meg a dolgok, erre való az ilyen jellegű tini szerelem is. Előbb-utóbb mindent meg fog tapasztalni a kézfogástól kezdve a puszin át a szexig, a saját tempójában és szerintem, ha valakinek ez fokozatosság kimarad az életéből, akkor neki később nehezebb lesz (ezt saját magam is megéltem). Azt is jó nagy hülyeségnek tartom, amit a 19. hosszászóló írt... Eleve tiniszerelmről, kapcsolatról van szó és nem szexről. "Nem arról kellene írni, hogy a szülőnek a védekezést kell elmagyarázni basszus, hanem hogy miért ne feküdjön le senkivel!"...Te jó isten! Pont ellenkezőleg, egy épelméjű felelős szülőnek, aki szereti a gyerekét és az a célja, hogy életrevaló, értelmes, önálló, egészséges felnőttet neveljen a gyerkéből, annak pont azt kell elmagyaráznia a gyerekének, hogy miről szól egy párkapcsolat, mi hogyan működik és többek között a védekezés fontosságára is fel kell hívnia a figyelmét. Ha egy szülő ezt megteszi, akkor nyugodt szívvel elengedheti a gyerekének a kezét, mert tudni fogja, hogy ő már teljesítette a feladatát, elmagyarázott mindent, felkészítette a gyerekét stb., illetve biztosította róla, hogy hozzá nyugodtan fordulhat, ha bármilyen problémája, kérése vagy kérdése adódik. Én úgy gondolom, hogy ez a megfelelő módszer és nem a tiltás. A tilás mégis mire jó? Arra, hogy az a lány nem fog megbízni a szüleiben, mert nem a szeretet, támogatást és segítséget sugározzák felé, hanem félelmet gerjesztenek benne és hazudni fog, titkolózni fog és ez sokkal nagyobb probléma, mert oda a megfelelő szülő-gyerek kapcsolat és adott esetben nem mer majd segítséget kérni, ha esetleg szüksége lenne rá. Valamint azért is tartom undorító megoldásnak, mert így a szülő a homokba dugja a fejét, megkerüli a feladatot és ezzel is rengeteget árt, míg mondjuk ha felelősségteljesen cselekedne, akkor a saját és a gyereke helyzetét is nagyban megkönnyítené.

2018. máj. 18. 23:10
 22/35 anonim ***** válasza:
92%

Az a 14 éves pedig "jogilag szexelhet" dolog ha jól tudom úgy van, hogy 14-18 a fiú és lány kora meg 16-.

Rosszul tudod... így van:

[link]

2018. máj. 18. 23:21
 23/35 anonim ***** válasza:
84%

Aki 14 éves elmúlt, az azzal szexel akivel akar. Pont.

12 év amúgy a beleegyezési korhatár, akkor viszont, csak olyannal szexelhet aki maximum 17 éves, 364 napos 23 órás és 59 perces... Maximum.

2018. máj. 19. 09:02
 24/35 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem is bőven raersz még a fiúzással! 15 éves kislány vagy még, épp hogy elballagtál, bőven raersz még foglalkozni a fiukkal, egyetértek anyudékkal.. Egy ennyi idős gyereknek még egyáltalán nem a fiúkkal kéne foglalkoznia, semmiről nem marad le, ha csak 1-2 év mulva kezd ezzel a dologgal foglalkozni... Csak sokan hiszik azt, hogy ez valami verseny és az a jó, ha minél előbb túllesznek mindenen. Teli van az egesz oldal a 14-15 éves kislányok kérdéseivel, miszerint lehetnek-e terhesek... Nem is értem az ilyeneknek hol vannak a szülei és miért nem nevelik azt a gyereket. Aki normális nevelést kap, annak meg alapból nem jut eszebe majd 14-15 évesen pasizni és szexelni, mert tudni fogja hogy ehhez még fiatal. Már lassan ott fogunk tartani, hogy a 10 évesek is pasizni fognak meg szexelni és az lesz a hülye, aki ezt nem fogadja ujjongva, tapsikolva. Nem is értem hova tart ez a világ.

És pont letojom, hogy a törvény mit mond ki, attól még hogy 14 éves nem jelenti azt, hogy nyugodt szívvel, következmények nelkuk szexelhet. Le kell ültetni és el kell neki normálisan magyarázni, hogy a szex egy sokkal komolyabb, mélyebb kapcsolat az emberek között, egy 14-15 éves még nem áll kész, hiába erzi magát nagy lánynak. Én 17, majdnem 18 évesen feküdtem le a barátommal, akivel mar fel éve egyutt voltunk, húgom 18 volt, unokatesom dettó. És ezek mind első kapcsolatok voltak. Eszünkbe sem jutott egyikünknek sem, hogy 15 évesen pasizzunk és szexeljünk. Tehát ez igen erősen nevelés kérdése, egy normálisan nevelt 15 éves nem a pasizással és szexxel lesz elfoglava..!

2018. máj. 19. 15:33
 25/35 anonim ***** válasza:
28%
Szánalmas h még az van lepontozva, aki szerint nem normális és nem a világ legtermészetesebb 15 évesen pasizni és szexelni...!! Normálisan kéne nevelni a gyereket és akkor nem lenne millió és egy olyan kérdés kis pisis 14 évesektől, hogy mit tegyek, terhes vagyok meg terhes lehetek-e, mert b*aszni mindegyik tud, védekezni meg luxus, hisz ők már nagy lányok, ok már érettek hozzá....Hogyisne. Én sem engedném meg az alig 15 éves lányomnak, hogy fiúzzon, ez van, normális gyereket szeretnék nevelni, nem kis tinip*icsát, aki már 15 évesen azon kattog, hogy hadd pasizhasson már...!!
2018. máj. 19. 16:52
 26/35 anonim ***** válasza:
75%

#24-#25, én meg azt gondolom, hogy egy 15 éves lánynak jár egy normális szülő, nem olyan, aki a jogait megtagadja, bezzeg a kötelességeket meg az elváásokat triplán pakolja rá - persze "csak jót akarva".

És azt is gondolom, hogy "normális nevelés" =/= ókonzervatív nevelés. Meg azt is, hogy boldog gyereket kell nevelni, nem a szülőnek legjobban megfelelő gyereket.

2018. máj. 19. 18:28
 27/35 anonim ***** válasza:
25%

"Tiniszerelem" xD az előbb volt egy kérdés az egészség kategóriában, hogy a nőgyógyász ki tudja-e deríteni így meg úgy, hogy szűz-e, mert nem akarja hogy megtudja az anyja. Ott virított, hogy 15/l. Mondom, jólvan, haladunk.

És nem egy kérdés alapján általánosítok, csak arról beszélek, hogy ez gyakoribb mint hinnétek.

Sőt álszenteskedni sem akarok. 17 évesen az első kapcsolatomba azért mentem bele, mert nyár volt és miért ne. (A kérdezőéhez hasonló mentalitás) aztán egy hónap múlva ott ébredtem fel az ágyában, hogy "Na húzzam be a sötétítőt?". Nyilván akkor vágtam le, hogy itt most felnőttesdit játszanánk és miután visszautasítottam párszor szakítottunk.

Szerintem mindenki várja ki amíg eljön az ideje és szerelmes lesz.

2018. máj. 19. 19:19
 28/35 anonim válasza:
68%

Figyi..

Egyszeruen ne mondd el nekik hazudd azt a talalkaknal h moziba mesz a baratnoiddel ilyenek.Is,erek ilyen csajt aki ezt csinalja mar 1 eve(amiota pasizik),mert amugy neki se engednek

2018. máj. 19. 21:19
 29/35 anonim válasza:
0%

23-as itt nem ez a lenyeg...

Aki 14 eves elmult az csak 14-18eves koruval sexelhet

2018. máj. 19. 21:44
 30/35 anonim ***** válasza:
85%
#30, ezt hívják hazugságnak, ez a 12-14 év közöttiekre igaz.
2018. máj. 19. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!