A szüleim bele vannak őrülve az egyetembe, vizsga előtt már aludni se hagy?
Ők küldtek ide, mert egy lánynak bejött és milyen jó, közel van, amúgy sem engednek el Pestre nehogy azz higggyem.
Viszont tőlem elvárták, hogy kitűnő legyek, hogy itt is hozzam az 5,0-át.
Elkezdtek kicsinálni először, mert pénteken nem volt óram és apámnak ez olyan szinten cseszte a csőrét, mert biztos lógok. Meg betegn se hagyott itthon maradni, mert igazolás nélkül nem.
Utána meg hetekig engem aláztak, ha egy vizsga nem sikerült. Volt, hogy azért nem vettem fel, nehogy leordítsanak itthon.
Tegnap is azért bementem betegen, nehogy lecsessznek. Vagy ha elmarad is egy óra, inkább buszoztam, csak nehogy haza kelljen menni.
Meg is vertek, mert csúsztam, főleg apám, de a kicsinálást anyám is érti. Tavaly eltörte apám az orromat, meg a telefonomat, előtte meg a szájamat verte be, mert kiderült, anyám elmondta neki, hogy csúszok. Ütöttek mindketten, hogy nem fogsz csúfoskodni, hogy a XY (ő utánam kezdte), vele fogsz egy órára járni.
De persze az öcsém a koleszban iszik, nem jár be, puskázik, az nem baj.
Ő betegen is hazajöhet. De volt, hogy engem hullabetegen behajtott, még a tesóm itthon fwküdt. 40 fokos láz volt, nem nátha.
Most meg nem hagy aludni amya, mert délután vizsga, már be van őrülve.
Jelenleg több, mimt egy év csúszásnál járok sajnos, szóval ez így lesz még egy ideig.
Gondolkodj, ember... És ne add fel magad, a függetlenséged.
Mutasd meg a szüleidnek, hogy tiszteletre méltó vagy. Állj ki magadért velük szemben! Ne hagyd, hogy irányítsanak. Ne hagyd, hogy bárki irányítson. Ha vernek... ez ellen is lehetőségek garmadája.
A legtöbb amit tehetsz, hogy NEM KÉRSZ tőlük engedélyt. Mert vállalod a felelősséget az életedért, mert nem vagy döntésképtelen.
Keress a hátuk mögött egy diákmunkát, és húzd meg magad haveroknál az első egy-két hónapban, amíg össze nem jön a pénz kaucióra. Két félévet passziválhatsz, mielőtt kiiratkozol egyetemről (vagy azt hiszem a harmadik passzív félévnél automatikusan ki is rúgnak), akkor tovább marad jogviszonyod és tudsz dolgozni diákként (gondolom sima érettségid van csak, azzal könnyebb iskolaszövetkezeten keresztül munkát találni).
Az én szüleim is ilyenek, csak ők ott "hibáztak", hogy annyira fontos volt nekik a látszat, hogy engedtek távoli városban kollégiumban lakni. Na azóta csak sátoros ünnepeken látnak. Aki nem ilyen családban nőtt fel, annak fogalma sincs, hogy megy ez, persze, költözz el, pénz nélkül, és menj el dolgozni úgy, hogy az apád egy nárcisztikus idegbeteg, aki, ha tehetné, élete végéig az irányítása alatt tartana, bármilyen eszközzel. Az ilyen szülők egyáltalán nem szokták szabotálni a kölök önállósodását... Ja, de. Ha kell, akkor vernek (igen, felnőttként is. Én mondjuk visszaütöttem a saját apámnak, de az ötven kilómmal nem sok esélyem van, ez belátható), ha kell, akkor kiraknak az utcára semmi nélkül, ha kell, akkor olyan mártírműsort nyomnak, hogy a végére azt is elhinnéd, hogy a Föld lapos, ha ők mondják. Azt is figyelembe kellene venni, hogy a legtöbb ilyen családban felnőtt gyereknek húszéves korára olyan szinten sérül a személyisége, amit lehet, hogy segítség nélkül helyre se tud hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!