Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van egy kis problémám ugyanis...

Van egy kis problémám ugyanis nemrég édesanyám megtudta h szoktam inni. Hogy oldjam ezt meg? Most nagyon haragszik rám és hozzám se szól. Aztmondja folyamatosan hogy szégyent hoztam rá de nem értem miért.

Figyelt kérdés
Már más világ van és szinte nincs is olyan velem egyidős aki ne rugott volna be vagy nem ivott volna. Szeretném ha elfogadná ezt és megértené hogy ezért mert kiélvezem a fiatalságomat ezért nem leszek szánalmas alkoholista. Mit tegyek hogy kibéküljünk és megértsen? 16/L

2018. máj. 1. 10:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
69%
Mikor a kemény 16 évével megmondja, hogy ma már másvilág van.
2018. máj. 1. 13:49
 22/26 anonim ***** válasza:
47%
"...szinte nincs is olyan velem egyidős aki ne rúgott volna be..." Ennyi? Azért szoktál inni, mert más is?
2018. máj. 1. 16:40
 23/26 anonim válasza:
32%
Amúgy én is 16 vagyok és még nem ittam alkoholt :D (és nem is tervezek)
2018. máj. 1. 17:02
 24/26 Skorpió87 ***** válasza:
16%
Hát igaza van Anyukádnak! Az, hogy más iszik, azért te ne igyál, ha csak nem azért mert szeretnél! Tök gáz, ha hétköznap is esetleg akarnál inni! Én 20 éves voltam kb. mikor buliban ittam, hétköznap nem kívántam az italt, se a cigarettát mellesleg. Egyre többen isznak a fiatal korosztályból, joggal van kiakadva, neked még a tanulás kellene, hogy legyen az első. Amúgy meg nem vagy még nagy korú. Majd megérted, ha mondjuk annyi éves leszel már, mint én, hogy érettebben kell gondolkodni, és másképpen is érezheted jól magad. Kirándulás, film, zene, strand. Ezek ezerszer többet érnek, mint kirúgni a hámból! Ha történne valami, akkor melyik barátnődre számíthatsz, aki kevésbé van beállva? :D Majd megtudod mivel jár ez az élet, tele van veszéllyel.30/N
2018. máj. 1. 20:32
 25/26 anonim ***** válasza:
82%

"Már más világ van és szinte nincs is olyan velem egyidős aki ne rugott volna be vagy nem ivott volna." => Mihez képest más? Én idén leszek 30, és apámék már 12 évesen is adtak nekem alkoholt. 14 évesen beba$ztam apám szeme láttára. Aztán anyáméra is. El nem járkáltam ugyan, de a szüleim szeme láttára ittam. Nem, nem vagyok rá büszke, de azt hozzá kell tegyem, mindkettő szeret iszogatni (nem élnek együtt.)

Volt 2 rövidebb kapcsolatom alkoholista férfiakkal (már felnőttként), és volt, hogy én is belecsúsztam sajnos (a hajlam mind2 oldalról megvan), de időben észbe kaptam. Nem vetem meg az alkoholt, de tudok mértéket tartani.

Viszont 16 évesen nem tudtam (ritkán ittam, de akkor volt, hogy hányásig.)

Így kétlem, hogy 16 évesen ésszel isztok.

Én nem jövök azzal az álszent dumával, hogy egyáltalán ne igyál, úgyis fogsz. De figyelj oda, hogy tudd, hol kell megállni.

És soha ne igyál egyszerre többfélét!

Ezt a hibát párszor én is elkövettem, nem ajánlatos!

Néhány sör, vagy boroskóla ártalmatlan, de a töményet pl inkább ne erőltesd!

2018. máj. 2. 20:17
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megértő , kedves vagy estleg “védő” hozzászólásokat és azoknak is akik mindenféle szidás nélkül elmodnták a véleményüket. A többieknek meg köszönöm hogy ezzel pocsékolták az idejüket hogy engem szidjanak. Teszem hozzá! Senki sem ismer! Ergo miért is kell ítélkezni? Vagy ócsárolni? Tény és való szoktam inni, persze mértékkel! Hangulathozásképp bulikban. Nem ittam magam a sárga földig soha! És egyszer hánytam ami nem is baj mert azóta jobban tudom hogy mennyi ami pont jó! Nincs szabályozva akkor iszok amikor kedvem tartja egy buliban. Nem függök másoktól hogy bárki után szaladjak életemben nem cigiztem nem füveztem (noha nem egy ember mondta hogy próbáld már ki, és miután elutasítottam senki nem mindta hogy milyen gáz. Vagyis ezek nem minden esetben menőség kérdéséből indulnak meg a fiataloknál) néha iszok egy keveset és ennyi! Nem egyszer volt hogy teljesen józan maradtam mert inkább figyeltem azokra akik körülöttem isznak, és ilyenkor is szűk baráti társaságban igyekszünk mindenre figyelni és megelőzni a bajt! Ha ettől szánalmas vagyok mert egyszer kétszer megjön a kedvem iszogatni a haverokkal h jobb legyen a kedv buli közben akkor nagyon sajnálom. De nem ezt kértem hogy rosszindulattal oktassatok ki! Ha az kell majd szólok, úgyis több itt a rosszindulatú ember mint a rendes segítőkész! Szóval akik segítettek és tényleg jó szándékkal “oktattak ki” vagy mondták el a véleményüket azoknak köszönöm a áradozást és ment is a zöld kéz. A többiek meg tartsàk meg maguknak mert az első mondatuk után tovább pörgettem.
2018. máj. 5. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!