Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogomban áll boxzsáknak...

Jogomban áll boxzsáknak lenni? Egy szülő verheti a gyermekét? Szót kell fogadni akkor is ha az káromra van? Több dologban is kiemelkedően teljesítek pl. sakk, irodalom, tanulás.

Figyelt kérdés

A jogaim mégis padló alatt vannak. Pl. Jogomban áll boxzsáknak lenni. Nem kütyűzhetek (este) 10 után, tévézni persze lehet éjfélig is. Nem kelhetek fel hat körül mert kell az alvás. Hétvégén is ha valami értelmeset akarok csinálni “hétvége van, pihend ki magad! ”+ Azt is meg akarják mondani, hogy mikor mennyit sakkozzak. Pl.8 után már ezelőtt kihúzták a gépet s hisztiztek. Ezen kívül úgy bátorítanak, h. ne írj mert nincs tehetséged, azért díjaznak mert nincs jelentkező. + egy kis tudományt se hallgathatok v. nézhetek neten mert kell sakkozni s, h. ott hűlyeségeket írnak.Ha valami szabály meg akarok beszélni velük: “Kötelességed szót fogadni, azt csinálod amit mondunk. A nagynak mindig igaza van... Majd mikor 18 éves leszel elköltözöl ha nem tetszik, de akkor is tanácsot adhatunk...Majd te a gyerekedet úgy neveled ahogy akarod, nekem is ezt mondták a szüleim... . Ezért nem lesz belőle senki. Alázat” stb. Semmit nem lehet megbeszélni. Mindent amit nem ismernek elítélnek pl .tudatos álmodás, alvás tudományága, pszichológia. Azt hiszik, h. a tulajdonuk vagyok pl. üthetnek, büntethetnek, tönkretehetik az életemet. Születésnapomon is menekülnöm kellet. Azt is akarják ellenőrizni, hogy 7-ig legyen meg a házim s pakoljak be, pedig már rég megszoktam hogy reggel pakolok és idáig is remekül ment a tanulás. Ezenkívül mindig azt mondják, h. a nagynak van igaza, rá kell hagyni nem szabad, h. igazad legyen stb. . Ja és, hogy Petőfi s más hőseink hűlyék voltak, hogy harcba mentek s kiálltak az igazáért. De a románok ők okosak voltak, mert ők mindig elárultak mindenkit (nem rasszizmus, ne értse senki félre, vannak rendes románok sőt vannak olyan ismerőseim is, de ez volt a történelemben) Már vagy 5 éve egyébként a folyamatos hiszti megy, s hogy még ők mocskolnak s akarnak elvitetni.

Köszönöm a válaszokat elnézést ha hibákat ejtettem!

2018. ápr. 28. 15:31
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
7-8 # Egyszerűen kisszerűek... :D
2018. máj. 1. 15:43
 22/26 A kérdező kommentje:

Azoknak akik szerint kamuzok

Szerintetek képes lennék több órát azzal tölteni, hogy kamuzzak. Mit érnék vele??? Ha kamuznék akkor írnák két olyan sort, hogy szerintetek is Sorosnak adományozzam minden vagyonom nagy koromban és máris kapnák pár száz választ amellyel szórakozhatnák nap-estig. És mit érek azzal ha lehordatom a szüleimet kamuzással??? Az olyan mintha egy más, általam elképzelt kamuszülőt szidnák*szidatnák. Szerintem egyedül több időt töltöttem írkálással mint az összes kedves kommentelő. (pláne mint a kamu elméletűek) Ezt a kérdést azért raktam fel, hogy kiadjam magamból a stresszt, a feszültséget, a gondokat, hogy megkönnyebbüljek mivel e dolgokról nem mertem/merek beszélni ismerősöknek és azért, hogy hátha kapok valami megoldást, vagy legalább megértést. Hogy megtudjam velem van a baj vagy a környezetemmel... . És azért is, hogy segítsek a velem hasonló helyzetben lévő gyerekeknek, ezenkívűl a hasonló helyzetben lévő szülőknek is a változásban szeretnék segíteni. Hogy most gondolkodjanak el ők nem ezt csinálják, mit érezhet az ő gyerekük...

Kedves _mihi_, neked is szeretném megköszönni azt, amiket leírtál. Szerintem is emiatt támadhattak. Habár nem a kérdésre válaszoltál válaszod építő jellegű volt a talán segít jobbá formálni a világot, ha csak egy családnál is, már bővőn megérte :).

2018. máj. 1. 16:09
 23/26 A kérdező kommentje:
“Kedves” BékaKék! “Igen, gyorsan menjen a Gyámügyre ezzel: “hétvége van, pihend ki magad!“ Meg hogy nem engedik gépezni hétköznap este 10 után. Szegény kicsi jószágom!”-remélem, hogy ezt csak viccnek szántad... Tudod az is oda volt írva, hogy többször is megvertek... . És szerintem jogom van eldönteni mikor kell még pihennem, mikor nem. És ez is baromira idegesítő folyamatosan amit írtál. Az idő az egyik legértékesebb kincs. És ezt senkinek sincs joga elvenni/ellopni , főleg nem a szülőknek. Azzal, hogy pihenek időt töltök. Átl
2018. máj. 1. 16:20
 24/26 A kérdező kommentje:
(bocsánat, véletlen elküldődött, folytatom...) Azzal, hogy pihenünk átlagosan életünkből 20-25 évet töltünk. Ebből 5 kb. álmodás és én még azt az 5-öt is meg szeretném menteni a TÁ-val. Akkor nem fogok még aludni 5* évet pluszba mert azt mondják. (*- kicsit túloztam de a lényeg ugyanaz). És ott van az is, hogy nem támogatnak... Ha szerinted ez tényleg jelentéktelen akkor GRATULÁLOK! Ha meg csak heccből írtad akkor np, de légyszives máskor fogalmazd meg érthetőbben, hogy világos legyen, hogy csak szórakoztatás céljűból írtad.
2018. máj. 1. 16:34
 25/26 A kérdező kommentje:
Elnézést ha néhány választ kihagytam! De minden jólelkű, segítőkész válaszolónak köszönöm, hogy időt szánt kérdésemre, tanácsokkal látott el és segített nekem. Nagyon hálás vagyok azért, hogy ily sok okos választ kaptam. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget! Kellemes napot, hetet, hónapot, évet, éveket, évtizedeket, életet!
2018. máj. 1. 16:42
 26/26 anonim ***** válasza:
Az ilyen szülőtől meg kell szabadulni.
2019. febr. 6. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!